rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88297406
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Generál történetek - 10/10 - Horváth Charlie interjú - 02. rész (2017)

Interjúk

A Generál együttes újra támad. Nem csoda, hiszen az igényes zenére mindig is volt igény. A zenekar frontembere pedig joggal énekelheti a rajongóknak, hogy egy "jó hang aranyat ér", mert ha valaki, akkor ő biztosan tudja. Kevesen büszkélkedhetnek olyan hanggal és tehetséggel, mint Horváth Charlie. Akik szeretnék élőben is hallani a régi nagy slágereket, azok megtehetik ezen a nyáron, akár négyszer is. Július 07-én Komáromban, 19-én Egerben, 31-én Siófokon és augusztus 25-én Siklóson mindenkit sok szeretettel vár a Generál együttes. Egy kis hangulatfokozásként Horváth Charlie-val elmélázunk a múlton, átéljük a jelent és odafigyelünk a jövőre is.
Hallottam, hogy van esély egy új dalra, amit James-szel együtt énekelnél.

Még csak tervben van a dolog. Szívesen énekelnék együtt James-szel, de ugye attól is függ, hogy milyen az a dal. Nagyon szívesen, ha a dal jó. Nem rég írt nekem Lerch Pista egy dalt, mondtam neki, hogy Pistikém, te ennél sokkal többet tudsz, erre írt egy olyan gospelt a múlt héten, ami világszínvonalú. Sokan nem tudják, de én már annyi mindenkinek segítettem, én annyi mindenkivel énekeltem duettet. Ez nálam nem pénzkérdés. Átküldik nekem a dalt, a stúdióban feléneklem. De hiába énekelek én valakivel, ha nem adja a rádió. És ha nem adja a rádió, akkor nem ismerik meg, nem szokják meg, és nem szeretik meg, tehát nem lesz belőle semmi.

Miért ilyen szerinted minden rádió?

Ma minden fordítva történik. Ezért gondolom, ma akkor kell egy dalt megírni, amikor a rádió előre aláírja a szerződést. Igen, amikor még kész sincs a dal. Ők garantálják, ha elkészül, akkor nyomják ezerrel.

Ez Magyarországon nem lehetséges...

Kell egy olyan menedzser, aki elintézi, és akkor lehetséges lesz. Kit érdekel, hogy éneklek én James-szel, vagy nem? Nem tudom és nem is érdekel, hogyan működik a média. Valaki mondta, ha van egy dalod, akkor be kell fizetned a pénzt. Jól van, mondom, akkor fizessék be! 37 lemezt csináltam, olyan dalaim vannak, mint például a Ne légy kemény, szerintem a világ legnagyobb dala. És játssza bármelyik rádió szerinted? Egyébként a barátaim szokták felhívni a figyelmemet olyan dalaimra, amikre már nem is emlékszem, pedig milyen jók.

Ez is egy olyan elfelejtett dal?

Mert annyi dal van. Játszunk egy programot, igyekszünk váltogatni, de főleg olyanokat, amiket mi szeretünk. Annyi jó dal van, hogy a magot sem lehet eljátszani. Sok számot meg el kell játszani, mert követelik. Odajönnek hozzám és kérdezik, hogy azt meg azt miért nem játsszuk? Játszhatnánk mi akár hat órán keresztül is, szerintem mindegyik k@rva jó dal. Zenész füllel is jók a dalok, komoly akkordok. Látszólag egyszerűnek tűnik, de meg kell azért szenvedni, olyan fordítások vannak. Ha nem azt a fordítást játszod zongorán, már nem illeszkedik rá.Szétesik az egész.

Igen, voltam én már így zenekarral, a csávó fogja az akkordot, mondtam neki, nem ez az akkord. Mentünk tovább, az sem volt jó, odamentem, kikeresgéltem és mutattam melyik akkord kell. Mondta aztán igen-igen, de... Mondtam neki, ha nem így fordítja meg az akkordot, akkor a basszus már nem illeszkedik rá.

Azért van rengeteg utánzó zenekar, mert a közönség egy részének az is elég, ha csak hasonlít az előadott dal az eredetire.

Tulajdonképpen egy csomóan rájöttek arra, hogy miből tudnak pénzt csinálni. Inkább tributet játszanak, mint, hogy rossz dalokat csináljanak. Gondolom valamikor írtak saját dalokat, de sehova nem jutottak és szépen felbomlottak. A fiamnak volt egy olyan zenekara, hogy az beszarás. 5 vagy 6 évre visszamenőleg kijött egy kurva jó lemezük Horváth Ákos néven, olyan a lemez, hogy befosol. A legjobb zenészekkel játszott, de nem volt sok bulijuk. A fiam már idáig volt, amikor el kellett volna menni muzsikálni. Azt mondja a basszusgitáros, most ő nem jön, mert megy most ide, dobosnak is most más bulija van. Gyorsan egy dobost keresni... á nem, fiam azt mondta, ő ezt befejezi, ha egy fillért nem keres, akkor sem érdekli. Van most egy zenekara, a Stardust, nagyon frankó.

Igen, a '80-as éveket hozzák.

Igen, régebben a fiam teljesen más stílusú, fúziós zenét csinált. Azt mondta, papa én most ezt fogom csinálni, lehet hogy kiment a divatból ez a dallamos rock, de vissza fog jönni, vissza kell, hogy jöjjön. Ehhez kellene egy tökös menedzser is.

Igaza van, egyszer minden visszajön.

A régi menedzserek csinálták, de ez már nem az a világ. Itt már angolul is jól beszélő, komputeren magát kiismerő ember kell, aki képes ülni egy nap több órát, mindenhova folyamatosan küldi az anyagot az általa futtatott zenekarról. A régiek kapcsolatai már megszűntek, vagy meghaltak, meg politikailag is átalakult minden.Vigyázni is kell, ma már kinek mit mondasz.

Igen, ott ülsz a kocsmában, kicsit hangosabban beszélsz, a csávó meg bekapcsolja a telefonját és fel is van véve már.

Téged megfigyeltek annak idején?

Persze, ki is vettem.

Tudod ki volt az?

Az egyiket nem tudom, de a másikat igen, a Metro együttesben zenélt.

Káros dolgokat írt?

Semmitmondóakat írt, a másik, akit viszont csak sejtem, hogy ki volt, az kicsit többet. De tudod mit? Nem érdekel.

Jelenthettek, tehettek bármit, te még mindig itt vagy!

Ez így van. Úgy érzem, Isten adománya, hogy képes vagyok még csinálni, nagyon szeretem is, és nem a pénzért, az a lényeg, hogy amíg csak bírom, addig én ott állok a színpadon.

Voltam ószeres és anyagmozgató, úszómester, sírköves és parkettalakkozó;
Ha túl nagy volt a hajtás, vagy kevés a pénz, szép lazán, könnyedén, felmondtam én.
Voltam konzervgyári ételkóstoló, de nem volt hozzá kanalam, tudtam, nem nekem való.
Semmire sem vittem, de nem kell, hogy félts; vár rám a show-businnes, csak ott van ma pénz!

Egy jó hang aranyat ér! Egy jó hang aranyat ér!
Nem járnál rosszul velem, ha felfedeznél!
Egy strandon dolgoztam, mint hangosbemondó, de bemondtam az unalmast, mert nem volt az se jó.
A művészpálya könnyebb, ott nem kell sok ész; két-három nagy siker, és mindent elérsz!
Egy jó hang aranyat ér! Egy jó hang aranyat ér!
Nem járnál rosszul velem, ha felfedeznél!Vége! Az első rész itt olvasható

Készítette: Fiery
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Interjúk
· Szerkesztette: Fiery


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Interjúk:
Interjú Szaszával és Matyival, a Sex Action tagjaival...


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.42 Seconds