rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

[Stömb] - Duality EP (2017)

 Látogatottság
Összesen
88306046
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Generál történetek - 08/10 - Karácsony János interjú - 02. rész (2017)

Interjúk

A Generál együttes dalos madarai újra magasan szállnak, messze repülnek azokkal a szívekkel, melyek hűségesen kitartottak a zenekar mellett. Ha egy ilyen madár szárnyra kap, annak hírértéke van. Akik szeretnék újra hallani a régi dalokat, megtehetik négyszer is. Július 07-én Komáromban, 19-én Egerben, 31-én Siófokon és augusztus 25-én Siklóson várja őket a Generál együttes. Karácsony Jánossal, a zenekar egyik alapító tagjával beszélgettünk arról, miért is fontos egy ilyen legendás csapatot és az általuk alkotott értékes dalokat ma is életben tartani.
Valóban tervben van egy közös dal Charlie-val?

Nézd, a magam részéről nem mondok újdonságot, ha azt mondom, nem szorgalmazom ezt a dolgot. Nincs ellenemre, ha csinálunk valamit, nyilván együtt kell csinálnunk, de nem lelkesedem 100%-ig. Az a fogyasztói réteg, aki a mi rajongótáborunk, akik együtt váltak felnőtté velünk, ők nem arra kíváncsiak, hogy mi újdonságot csinálunk, ők kifejezetten a régi dolgokra kíváncsiak. 10 éve csináltuk az Egy jó hang aranyat ér című számot. Szerintem nagyon kellemes dal, nagyon szeretjük, de úgy igazából senki nem kíváncsi rá. A mai napig meghallgatja az ember, jól szólt, de sajnos ennyi.

Szerinted nem visz előbbre?

Figyelemfelkeltésnek meg elfoglaltságnak ez megfelel, de én nem szorgalmazom, ugyanis a befektetett idő szerintem nem térül meg. Egy új nóta az már nem nosztalgia. Olyan mennyiségű slágerünk van - ráadásul bennünket a múltunk is kötelez -, hogy nem kell erőltetni. Persze, ha a csapat úgy dönt, hogy ők szeretnék az új dalt, én fejet hajtok a döntésük előtt természetesen.Egy Generál koncertre nem görcsöltök rá, hiszen ismeritek még egymás lélegzetét is.

Abszolút nem görcsölünk, örömmel lépünk fel bárhol, legyen az Komárom, vagy Eger, Siófok, vagy akár Siklós. A nyáron, ezeken a helyeken játszunk nagy bulikat.

Meg kell adni a módját!

A Generál egy igényes produkció, ami nem csak arról szól, hogy lenyomjuk a bulit, igyekszünk megadni a módját, nem is beszélve arról, hogy lesz szimfonikus felállás is. Örülök, hogy újra működik a Generál együttes, és ha lesz folytatása, akkor meg pláne, hiszen nagyon kedvelem a társaságot. Ha beszáll még pár régi vendég legalább egy-két dalra, akkor még nagyobb örömmel fogom csinálni.

Mennyire meghatározó időszaka életednek a Generál?

Az LGT-hez képest nem voltam sokáig a Generálban, szűk két és fél év volt, mégis életem egy fontos szakasza. Az a munka és teljesítmény szakmai szempontból is nagyon fontos időszak volt. A Generál mindegyikünk életének egy fontos állomása volt.Mi történhetett volna, ha nem szűnik meg a Generál?

Azt mondom, hogy ne bánjuk, hogy vége szakadt akkoriban, hiszen, ha nem így történt volna, akkor, hogy született volna meg a Rock Színház, a Hungária. Ha ment volna tovább velünk a Generál, nyilván az LGT élete is teljesen másképp alakul. A sors kezében vagyunk. Mindennek így kellett történnie.

Miért érdemes folytatni?

A felkérést azért vállaltam el első szóra, mert így szerettem volna rávilágítani azokra a személyekre, akik megírták, és akik előadták ezeket a csodálatos dalokat annak idején. Ha van érdeklődés az irányunkba, akkor kutya kötelességünk folytatni, és ezt nem csak a Generálra értem. A szakmában még élő és jó energiával bíró zenészek figyelmét is szeretném felhívni arra, hogy ne hagyják abba! Szeretném, hogy mindenki legyen tisztában azzal, hogy mekkora megtiszteltetés nekünk, hogy ezt a műfajt létrehozhattuk itthon. Gondoljunk csak bele, hogy mi tapostuk ki ezt az utat!

Ha a szél fújna hozzám, egy tavaszi zápor után,
Hogyha magadtól jönnél, akkor is elmondanám...
Aki mellettem alszik, az álmodja azt, amit én!
Aki mellettem ébred, az szeressen úgy, ahogy én!

Madár száll a szívemmel, esténként, ha lefekszem,
És hív egy messzi útra, távol, messzi útra,
Fönt száll, fönn az égen, visszanéz és énekel...
Ha a napsugár hozna, a szememhez kapnék talán
Ha az egyetlen lennél, akkor is elmondanám

Aki mellettem alszik, az álmodja azt, amit én!
Aki mellettem ébred, az szeressen úgy, ahogy én!

Madár száll a szívemmel, esténként, ha lefekszem,
És hív egy messzi útra, távol, messzi útra,
Fönt száll, fönn az égen, visszanéz és énekel...

Folytatás a kilencedik résszel itt olvasható!

Készítette: Fiery
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Interjúk
· Szerkesztette: Fiery


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Interjúk:
Interjú Szaszával és Matyival, a Sex Action tagjaival...


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.47 Seconds