×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Omega 1976. VIII. 19. Kisstadion 

Megjelent: 2004. október 01. péntek 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

Az Omega a 70-es évek elején-közepén elkezdett a nyugati piacra dolgozni. Engedték, csinálták. Sőt odáig jutottak ebben, hogy erre az időszakra itthon már nem is nagyon játszottak, évente csak egy fix magyarországi koncert volt a Kisstadionban. A koncerten vendég az ekkor még Skorpiós Szűcs Antal Gábor.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1976. VIII. 19.
Kisstadion

Összjátékidő: 68:11

konferanszszöveg magnóról: "A legjobbat akartátok...a legjobbat kapjátok. (?) az Omega."
közönség: "Omega. Omega." (kántálva)
valaki a közönségből: "Ülj le a kurva isten faszát! Bazdmeg ez (?). Ülj le bazd meg. Leülni. Ülj le a kurva istenit! Ezt kurvára bírom ezt a izét (?). Két picsa ülj le! Üljetek le."
Ne legyen
közönségből: "Jó a dobos."
konf: "Köszönjük szépen. Köszönjük szépen. És nagyon nagyon sok szeretettel köszöntünk mindenkit...azon a koncerten, amelyik számunkra és reméljük számotokra is az év legnagyobb koncertje. Nagyon nagyon készültünk. És nagyon nagyon reméljük, hogy mindenki jól érzi magát. Még mi is itt a színpadon. Most hallgassatok meg egy számot a Nem tudom a neved című nagylemezről. Címe Bűvész."
A bűvész
(vágás)
közönségből: "Lökött társaság."
konf: "Köszi szépen. Köszönjük. Nagyon szépen köszönjük. És most a hatos nagylemez számai után egy olyan szám következik, ami a hetediken lesz rajta. Ezt azonban...jelen pillanatban még csak angolul készítettük el. No nem a Könyvelő álmáról van szó, az még tavasszal volt. Egy másik szám, a Cintula már többször játszotta diszkóba. A szám címe Late Night Show. És engedjétek meg, hogy egy kedves vendéget üdvözöljünk. Magyarországon először csinál egy banda olyat, hogy egy másik banda tagját meghívja a koncertjére, nos mi ezt tettük. A...számban közreműködik Szücs Antal Gábor, azaz Totya a Skorpióból. Reméljük nem az utolsó eset."
közönségből: "Kicsit kezdek berekedni. Ne dumálj bele! Omega! Late Night Show."
Late Night Show
közönségből: "Laci!"
konf: "A következő szám a Mozgó világ."
Mozgó világ
konf: "Nagyon szépen köszönöm. Köszi szépen. (közönségből: "Jani meghívlak egy (?).") És...most egy új szám következik a hetes nagylemezről. A szám címe Invitation...Meghívás. Az album címe pedig az utazó."
közönségből: "Menj arrébb."
Az utazó
konf: "Nagyon szépen köszönjük. Most pedig egy lassú szám következik, a szám címe Az égben lebegők csarnoka."
közönségből: "Megfulladtok."
Az égben lebegők csarnoka
(vágás)
konf: "...szépen köszönjük. és most újból a hetes lemezről következik egy szám. Annak idején ezt énekeltük angolul, mostmár magyar szöveggel. A szám címe Egy könyvelő álma."
Egy könyvelő álma
(vágás)
A madár
konf: "Köszönjük. (?). Köszönjük."
közönségből: "Azonnal visszajöttök! Hé! Hova mész?! Vissza!"
(vágás) közönségből: "Ezt mindig megetetik ezt a (?).
konf: "Köszönjük."
Addig élj
konf: "Köszönjük. nagyon köszönjük. Kösz szépen. (közönségből: "Mondjál valamit Jani. Mondjál valamit!") Köszönjük szépen. (2x) És elfogunk játszani még egy nótát. Egy pillanatot várjatok, mert gond van. Oké."
A Könyvelő álma

Ne legyen
A bûvész
Late Night Show
Mozgó világ
Az utazó
Az égben lebegõk csarnoka
Egy Könyvelõ álma
A madár
Addig élj
A Könyvelõ álma

megjegyzés: A Late Night Showban Szücs Antal Gábor gitározik.

Honlapjuk: omega.hu

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Omega @ 1970 - Kisstadion

2018-04-07 12:05:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Syrius, Bergendy @ 1972 - E-klub
Ha Syrius, akkor Bercsényi kollégium, nem pedig E-klub - ez több interjúból is kiderül. A zenekart ki is tiltották a klubból, Orszáczky Jackie szerint azért, mert

Tovább...
Kex @ 1970 - Bercsényi kollégium
Tudvalevő, hogy az MHV nem kényeztette el a Kex-et. Egyetlen megjelent kislemezük - Család - Elszállt egy hajó a szélben - is csak a Szépleányok, ne

Tovább...
Koncertek 2018. július 16. és 2018. augusztus 01. között:

Klipmánia