Mini - P. Mobil @ 2017. augusztus 12. - Várkert Bazár 

Megjelent: április 14. péntek 00:00
Szerző: Hege
    Koncertmenü 

Mini - P. Mobil - Volt egyszer egy Ifipark... - a négy évtizeddel korábbi rock-keddek idézete a Várkert Bazárban 2017. augusztus 12-én!

Keddenként öt-hatezres tömeg tombolt a Mini és a P. Mobil muzsikájára a Budai Ifjúsági Parkban. Azóta eltelt ugyan negyven év, de a két népszerű formáció ma is rendszeresen koncertezik.

Török Ádám és Schuster Lóránt csapata újra együtt lép színpadra, a helyszín ezúttal a Budai Ifjúsági Park helyén épült Várkert Bazár...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

A P. Mobil még Gesarolként jegyezte el magát a rock műfajával - úgy tűnik - örökre. A csaknem fél évszázada folyamatosan színpadon lévő zenekar egy generáció életének részévé vált. Több ezer koncerttel és számos albummal a háta mögött vívta sokszor kilátástalannak tűnő szélmalomharcát a korabeli kultúrhatalommal, és ebben a csatározásban a rendszerváltozás sem hozott átütő eredményt. Mindezek ellenére a maguk által kijelölt úton "mentek tovább"; lemezek és különböző mozgóképanyagok mellett - eddig - három könyv-kiadvány, valamint a Nyitragerencséri rockmúzeum is dokumentálja a zenekar sokszor nem éppen aszfalt simaságú életútját.

A P. Mobil a hetvenes évek elejétől, akkor még Gesarolként, és az akkor már rendkívül népszerű Bergendy együttes vendégeként többször koncertezett a korszak fiatalságának legkedveltebb szórakozóhelyén, a Budai Ifjúsági Parkban. A fellépések egyre rendszeresebbé és sikeresebbé váltak, köszönhetően a zenekarvezető, Schuster Lóránt sokszor meghökkentő ötleteinek, különleges showműsorának. 1976 és 1978 között keddenként, az úgynevezett "rock-kedd"-eken a Török Ádám nevével fémjelzett Mini együttessel, valamint Radics Béla Tűzkerék formációjával - nem egyszer öt-hatezres közönség előtt - aratták - szó szerint - zajos sikereiket.

2017 márciusában indult a P. Mobil (Schuster Lóránt zenekarvezető, Sárvári Vilmos gitár, Baranyi László ének, Tarnai Dániel basszusgitár, Szebelédi Zsolt dob, valamint Szabó Péter billentyűs hangszerek) Csoda történt országos turnéja, amely a címét a hasonló elnevezésű, augusztus 12-re, a Volt egyszer egy Ifipark... koncert napjára megjelenő új stúdióalbumáról kölcsönözte.

A Török Ádám vezette, és hamarosan az ötvenedik jubileumát ünneplő Mini együttes most egykori zajos sikereinek újjáépített helyszínén, a Várkert Bazárban a P. Mobillal közös színpadon idézi fel első nagylemezének anyagát, valamint a zenekar emblematikus sikerdalait.

Török Ádám énekes-fuvolista, eMeRTon és Blues-Életmű Díjas zenész, aki 1976-ban az Év hangszerese, 2015-ben pedig a Budavárért Emlékérem díjazottja lett; valamint Németh Károly, a Mini veterán billentyűs hangszerese immár negyvenhárom esztendeje muzsikál közösen hazánk, és Európa különböző színpadain. Közel hatvan közös szerzeményük - amellett, hogy szinte valamennyi a Mini-rajongók kedvence -, a magyar prog-rock-blues gyöngyszeme is. Igényes, senkivel össze nem téveszthető muzsikájuk üzenet, s egyben összekötő kapocs a jelenlegi, valamint az azt követő generációk között.

A Budai Ifjúsági Parkban 1976 és '78 között, a híres rock-keddeken a P. Mobillal, öt-hatezres tomboló közönség előtt aratták sikereiket, emellett a Tabán és a Bemrockpart főszereplőiként örökre beírták nevüket a magyar rock történetébe. A hazai progresszív rock, valamint a Mini aranykorszakának három emblematikus alakja (Török Ádám fuvola, ének, Németh Károly billentyűk, Nagy István basszusgitár) mellé egy fiatal, tehetséges dobos, Tóth Dénes csatlakozott.

Ismert, Papp Gyula 1973-as, a Skorpióba történt távozása okán, az akkori hanglemezgyári vezetés nem szavazott bizalmat a billentyűs-zeneszerző nélkül maradt Mini együttesnek, így a készülő nagylemez (majdnem) örökre dobozban maradt. A már új, többszörös tagcserét megélt formáció - nem kevésbé erős felállással (Török Ádám és Németh Károly mellett Németh Alajos basszusgitáros, valamint Balogh Jenő dobos) - rögzíthette első albumát, amely Vissza a városba címmel végül 1978-ban napvilágot látott.

A 2017-ben újjáalakult csapat a Volt egyszer egy Ifipark... koncerten nagyrészt erről az albumról válogat, de több híres Mini ballada és örökzöld is megszólal a legendás hetvenes évek zenei terméséből. A Volt egyszer egy Ifipark... rendezvényre 2017. augusztus 12-én 18 órás kezdettel a Várkert Bazár Vízöntő udvarában (1013 Bp. Ybl Miklós tér 6.) kerül sor. Jegyek 3.900 Ft-os árban már most kaphatók az interneten.

Hegedűs Istvánrovat lapozó


Még, még, még...
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Mobilmánia - Vándorvér (2017)
A Mobilmánia közel egy évtizede halad a Zeffer András által kijelölt úton. A P. Mobil rajongói komoly ellendrukkerei, és maga Schuster Lóri is osztja őket rendesen, amikor csak

Tovább...
Lynch Mob - The Brotherhood (2017)
George Lynch csúcs formában van manapság. Nemrég nosztalgiázott pár jó ízű koncertet a Dokkennel, 2017-ben pedig három kiválónak ígérkező lemezen is szerepet vállal...

Tovább...
Prophets Of Rage - Prophets Of Rage (2017)
A Rage Against the Machine háromnegyede - Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgitáros és a Black Sabbath-nak is besegítő Brad Wilk dobos, Zack de

Tovább...
Caligula's Horse - In Contact (2017)
Az ausztráliai Brisbane-ben, 2010-ben alakult Caligula's Horse egy modern alternatív-progresszív rock-metál zenekar, aminek ez az In Contact már a negyedik

Tovább...
Yes - Fragile (1971)
Ezen a héten a '68-ban, Londonban indult Yes negyedik lemezét, a '71-es Fragile-t fogom részletesebben kivesézni! A '71 februárjában megjelenő The Yes Album-ra érkezett a csapatba Steve Howe

Tovább...
Koncertek 2017. október 18. és 2017. november 03. között:

Klipmánia