rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

The Nights - The Nights (2017)

 Látogatottság
Összesen
88168083
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Mini - P. Mobil @ 2017. augusztus 12. - Várkert Bazár

Koncertmenü

Mini - P. Mobil - Volt egyszer egy Ifipark... - a négy évtizeddel korábbi rock-keddek idézete a Várkert Bazárban 2017. augusztus 12-én!

Keddenként öt-hatezres tömeg tombolt a Mini és a P. Mobil muzsikájára a Budai Ifjúsági Parkban. Azóta eltelt ugyan negyven év, de a két népszerű formáció ma is rendszeresen koncertezik.

Török Ádám és Schuster Lóránt csapata újra együtt lép színpadra, a helyszín ezúttal a Budai Ifjúsági Park helyén épült Várkert Bazár...

A P. Mobil még Gesarolként jegyezte el magát a rock műfajával - úgy tűnik - örökre. A csaknem fél évszázada folyamatosan színpadon lévő zenekar egy generáció életének részévé vált. Több ezer koncerttel és számos albummal a háta mögött vívta sokszor kilátástalannak tűnő szélmalomharcát a korabeli kultúrhatalommal, és ebben a csatározásban a rendszerváltozás sem hozott átütő eredményt. Mindezek ellenére a maguk által kijelölt úton "mentek tovább"; lemezek és különböző mozgóképanyagok mellett - eddig - három könyv-kiadvány, valamint a Nyitragerencséri rockmúzeum is dokumentálja a zenekar sokszor nem éppen aszfalt simaságú életútját.

A P. Mobil a hetvenes évek elejétől, akkor még Gesarolként, és az akkor már rendkívül népszerű Bergendy együttes vendégeként többször koncertezett a korszak fiatalságának legkedveltebb szórakozóhelyén, a Budai Ifjúsági Parkban. A fellépések egyre rendszeresebbé és sikeresebbé váltak, köszönhetően a zenekarvezető, Schuster Lóránt sokszor meghökkentő ötleteinek, különleges showműsorának. 1976 és 1978 között keddenként, az úgynevezett "rock-kedd"-eken a Török Ádám nevével fémjelzett Mini együttessel, valamint Radics Béla Tűzkerék formációjával - nem egyszer öt-hatezres közönség előtt - aratták - szó szerint - zajos sikereiket.

2017 márciusában indult a P. Mobil (Schuster Lóránt zenekarvezető, Sárvári Vilmos gitár, Baranyi László ének, Tarnai Dániel basszusgitár, Szebelédi Zsolt dob, valamint Szabó Péter billentyűs hangszerek) Csoda történt országos turnéja, amely a címét a hasonló elnevezésű, augusztus 12-re, a Volt egyszer egy Ifipark... koncert napjára megjelenő új stúdióalbumáról kölcsönözte.

A Török Ádám vezette, és hamarosan az ötvenedik jubileumát ünneplő Mini együttes most egykori zajos sikereinek újjáépített helyszínén, a Várkert Bazárban a P. Mobillal közös színpadon idézi fel első nagylemezének anyagát, valamint a zenekar emblematikus sikerdalait.

Török Ádám énekes-fuvolista, eMeRTon és Blues-Életmű Díjas zenész, aki 1976-ban az Év hangszerese, 2015-ben pedig a Budavárért Emlékérem díjazottja lett; valamint Németh Károly, a Mini veterán billentyűs hangszerese immár negyvenhárom esztendeje muzsikál közösen hazánk, és Európa különböző színpadain. Közel hatvan közös szerzeményük - amellett, hogy szinte valamennyi a Mini-rajongók kedvence -, a magyar prog-rock-blues gyöngyszeme is. Igényes, senkivel össze nem téveszthető muzsikájuk üzenet, s egyben összekötő kapocs a jelenlegi, valamint az azt követő generációk között.

A Budai Ifjúsági Parkban 1976 és '78 között, a híres rock-keddeken a P. Mobillal, öt-hatezres tomboló közönség előtt aratták sikereiket, emellett a Tabán és a Bemrockpart főszereplőiként örökre beírták nevüket a magyar rock történetébe. A hazai progresszív rock, valamint a Mini aranykorszakának három emblematikus alakja (Török Ádám fuvola, ének, Németh Károly billentyűk, Nagy István basszusgitár) mellé egy fiatal, tehetséges dobos, Tóth Dénes csatlakozott.

Ismert, Papp Gyula 1973-as, a Skorpióba történt távozása okán, az akkori hanglemezgyári vezetés nem szavazott bizalmat a billentyűs-zeneszerző nélkül maradt Mini együttesnek, így a készülő nagylemez (majdnem) örökre dobozban maradt. A már új, többszörös tagcserét megélt formáció - nem kevésbé erős felállással (Török Ádám és Németh Károly mellett Németh Alajos basszusgitáros, valamint Balogh Jenő dobos) - rögzíthette első albumát, amely Vissza a városba címmel végül 1978-ban napvilágot látott.

A 2017-ben újjáalakult csapat a Volt egyszer egy Ifipark... koncerten nagyrészt erről az albumról válogat, de több híres Mini ballada és örökzöld is megszólal a legendás hetvenes évek zenei terméséből. A Volt egyszer egy Ifipark... rendezvényre 2017. augusztus 12-én 18 órás kezdettel a Várkert Bazár Vízöntő udvarában (1013 Bp. Ybl Miklós tér 6.) kerül sor. Jegyek 3.900 Ft-os árban már most kaphatók az interneten.

Hegedűs István
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: Hege


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.40 Seconds