rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Leprous - Malina (2017)

 Látogatottság
Összesen
88228142
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Warbringer - Woe to the Vanquished (2017)

Lemezismertetők

Egy jó évtizeddel ezelőtt gomba mód szaporodtak a neo-thrash bandák, világszerte fiatalok ezrei döbbentek rá, hogy valójában a felvarrós-farmermellényes thrash metal az életük. Aztán persze kiderült, hogy közel sincs így, az akkori csapatok jó része rég a feledés homályába merült, azonban néhányan úgy látszik komolyan gondolták a dolgot, mert ma is alkotnak és turnéznak, igaz, jóval szerényebb sikerrel. A kaliforniai ötös - a Bonded By Blood és a Fueled By Fire mellett - mondhatni üstökösként robbant be a nagy reményekre jogosító War Without End debüttel, aztán valahogy mégis elfogyott körülöttük a levegő...
Pedig lemezeik nem voltak rosszak, nálam különösen a kettes Waking into Nightmares a kedvenc, meg a 2007-es Speed Kills... split, ahol olyan havercsapatokkal tolták a vadóc thrasht, mint a Merciless Death, az Enforcer, a Toxic Holocaust, a Hatred és az Avanger of Blood. Izzott az ifjonti hév, combos anyagok jelentek meg, és a John Kevill vezette bagázs sem volt kivétel ez alól. Igaz ugyan, hogy a Testament és az Exodus a kelleténél jobban nyomta rá a bélyegét zenéjükre, de melyik vérthrasher vesz zokon ilyesmit? Más kérdés, hogy a 2011-es Worlds Turn Asunder elég harmatosra sikerült, utána meg már nem is nagyon követtem figyelemmel őket. Most pedig itt az ötödik korong, immár a Napalm égisze alatt és igazából megint úgy megy el mellettem a dolog, hogy még haragudni se tudok rájuk, mert nem igazán van miért.

Ez itt a Warbringer teljes fegyverzetben, az előző koronghoz képest új felállással. Lelkesedésből most sincs hiány, bár mint ha ezúttal kevésbé sötét hangulatot festene az összkép, amelyben szépen megférnek egymással a súlyosabb reszelések, valamint a kimunkáltabb szólók és harmóniák. Ebből a szempontból egyértelműen javulás mutatkozik, különösen tetszetős, amit a Spectral Asylum - Spectral Asylum párosban öszegitároznak az új srácok, tényleg jó kis nóták, de a számtalan váltásból felépülő, 11 percnél is hosszabb When the Guns Fell Silent sem egy tipikus thrash gránát.

John Kevill nem felejtette el hogyan kell idegesítően sikoltozni, de szerencsére ezt a énekstílust kevesebbszer hallatja, viszont Carlos Cruz teljesítménye elég harmatos, sokszor teljesen alapra veszi a játékot, ami így csak fáradt vánszorgásnak tűnik arcletépős gyalu helyett, noha ezek a dalok változatosabb témákat is elbírnának. Leginkább ez a nyűgöm, mert sokat elvesz az élvezeti értékből, pedig a srácok tényleg beleadtak apait-anyait, a sound is harap, de mégis csak néhány részlet marad meg ebből negyven perc után.

Korrekt munka, thrash fanatikusoktól thrash fanatikusoknak, de ennyi. Akinek élete a stílus nyugodtan beinvesztálhat a korongba, aki izgalmasabban tálalva kedveli az efféle zenéket, annak inkább javasolnám az új Havok lemezt. Műfajilag egyértelműen thrash ez is, meg az is, de a különbség nem elhanyagolható. Amúgy áprilisban éppen egymással turnéznak itt a kontinensen, de pont kimaradunk a túrából, pedig élőben jó lett volna megnézni ezt a párosítást...

7/10


Track lista:

1. Silhouettes
2. Woe to the Vanquished
3. Remain Violent
4. Shellfire
5. Descending Blade
6. Spectral Asylum
7. Spectral Asylum
8. When the Guns Fell Silent

Közreműködő zenészek:

John Kevill - ének
Adam Carroll - gitár
Chase Becker - gitár
Jessie Sanchez - basszusgitár
Carlos Cruz - dob

Lemezeik:

2006 - One by One, the Wicked Fall - EP
2008 - War Without End
2009 - Waking into Nightmares
2011 - Worlds Turn Asunder
2013 - VI: Empires Collapse
2017 - Woe to the Vanquished

Kiadó:
Napalm Records
Hazai terjesztő:
HMP
Honlap:
warbringermusic.com
facebook.com/Warbringermusic 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.43 Seconds