×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Beatrice 1979. III. ? T. Sz. elnök 

Megjelent: 2004. szeptember 27. hétfő 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
A nagy Ricsekorszak 78-81 közt egy ötfős felállással kezdődött, billentyűknél Gidófalvy Attilával, akit szépen 79 tavaszán áthúztak az akkor alakuló Karthagoba egy lemezígérettel, amire a Beatricében nyilvánvalóan esélye sem lett volna. Hát persze a közönség rögtön kikiáltotta árulónak. Ebben az időben otthagyni egy zenekart egy másikért árulás volt. Ezután sok szám kimaradt a repertoárból, így például a Paks, atomváros, amit Gidó aztán játszott a Karthago első korszakában is. Ez Gidó utolsó Ricsés koncertje, innen négy taggal folytatta a Breatrice és az igazi nagy botrányok még csak eztán következtek.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1979. III. ?
Bp

Összjátékidő: 67:44

Kánkán-Schneider Fáni-Jaj cica
konf: "Magyarországon még mindig nagyon sok a kifakult sztáááár!"
Kifakult sztár
konf: "És most pedig következzenek...azok a dalok, amelyeket...itt már többen azér jól ismernek. És mindjárt talán az elején kezdjük azzal, ami egy régi Beatrice nóta, mert azok a falak még mindig állnak. De addig folytatjuk ezt a muzsikát, amíg le nem romboljuk. Támadás! Egy, kettő, három!"
Jerikó
konf: "Kösziiii! Köszönjük. Egy dalt rólatok és rólunk. Erről a világról A motorizált nemzedékről. Motorra!"
Motorizált nemzedék
konf: "Énekeljünk el egy dalt. tessék. Énekelj."
Ó a Beatrice
konf: "Na ne viccelj. Akárhogy is fáj...még mindig én vagyok a rockandroll sztáááár. (?) Én. Én vagyok. Én. Én vagyok. Én. Én vagyok."
You're Gonna Be A Rock'n'Roll Singer
lekonf: "Ez nagyon jó volt. Milyen jó voltam, nem? Te is Lajoskám nagyon jó vagy. A Lajos is nagyon jó, de én vagyok a legjobb akkor is. Én vagyok a legjobb. Hölgyeim és Uraim...naehh most ezt el kell mondani. Mondd el neki, mondd el. Figyelj most elmondja. Nagy Ferenc és tánczenekara játszik."
felkonf: "Attila. Tudsz még játszani valamit? Mit szólnál a T. Sz. elnökhöz? Figyelem. Mindenki énekelhet velünk magyar nóta. Tessék."
T. Sz. elnök
konf: "Következzen egy magyar vonatkozású dal még mindíg. Csak annyit róla, Paks, az atomváros. Igenis büszkék vagyunk rá. Paks, az atomváros. Tessék."
Paks, atomváros
konf: "Nagyon. Nagyon. Ezek után pedig következzenek az Üzenetek című dalciklus. Azért dalckilus, mert egyben van vagy négy nóta. A címe a következők: elsőként üzenet a jóbaráti körnek, akiket nagyonagyon nem szeretünk. Üzenet Z. S. művésznőnek. Aztán üzenet íróasztaléknak. Aztán üzenet saját magunknak Fizessé' Má' egy korsó sört címmel. Üzenetek. Ricsericsebeatricsehórukk."
Üzenetek:
---a jóbaráti körnek
---Z. S. művésznőnek
---íróasztaléknak
---magunknak (Fizessé' má' egy korsó sört!)

konf: "Hej! Ezek után pedig az következhet...hogy az őszinte szó, az nehéz. Egy őszinte szó pedig kevés. Beatrice blues. Térdre. Térde. Térdre. Térdre. (?) az őszinte szó."
Térden állva
(vágás)
konf: "...szépen köszönjük. És ezek után pedig...a Lacika szerzeménye következzen, a Gitárnyűvő. Nyomjad. Tessék. Nyomás. Na! Na! Na! Na! Na!"
Gitárnyűvő
konf: "Hej! Laci, Lacika gitározott. És ezek után azt a dalt, ami akkor született, amikor kirúgtak bennünket...a Budai Ifjúsági Parkból. És...azt mondták nekünk, hogy...nem hallom! Igen azt mondták, hogy viszont látás."
Viszlát
konf: "A dal címe csak annyi: Üsd vágd a dobot, ahol éred."
Üsd, vágd!
konf: "A Tibike dobolt. És ezek után pedig csak annyit, hogy amikor születtek a nóták, akkor elmentünk egy bizottsághoz...mondtuk...nyugalom szépen sorjában vesszük várjunk. Hát nem kell elkapkodni itten. Nyugalom. tehát elmegyünk egy bizottságra mondom: Nézd már, hoztunk itt nótát, mi is csináltunk saját nóta magyarul, meg minden. Erre azt mondták, hogy...ez az. Második bizottság, feljebbviteli...ott mit mondtak? Akkor sem kell. Ez az. Na még egy bizottság. Van bizottság, abból van. Odamegyünk. Nézd má mennyi új nótánk van. Van egy egész nagylemezre való. Erre azt mondták, hogy...semmi sem kell. Szép sorjában megtanuljuk a nótát. Hát ha nekik sem kell, akkor nekem mi kelljen? Nem kell! Nekem se kell! Nem kell! Nem kell! nem keeeell!"
Nem kell
konf: "És eredeti amerikai punkmuzsika következik. Ramones. hej!"
Ramones
konf: "És végezetül...azt a dalt...amelyet az aluljárósokról írtunk. Mese. Mese a farkasról. Üvöltsetek farkasok."
Nagyvárosi farkas
konf: "Viszont látásra. Viszont látás. Ráadás nincs. Ez nem operett és mindenki visszatérhet a normális kerékvágásba. Viszont látás."
Hová mégy te Kisnyulacska

Kánkán-Schneider Fáni-Jaj cica
Kifakult sztár
Jerikó
Motorizált nemzedék
Ó, a Beatrice
You're Gonna Be A Rock'n'Roll Singer
T. Sz. elnök
Paks, atomváros
Üzenetek:
---a jóbaráti körnek
---Z. S. mûvésznõnek
---íróasztaléknak
---magunknak (Fizessé' má' egy korsó sört!)
Térden állva
Gitárnyûvõ
Viszlát
Üsd, vágd!
Nem kell
Ramones
Nagyvárosi farkas
Hová mégy te Kisnyulacska

megjegyzés: Még Gidófalvy játszik a felvételen.


Képek: nagyfero.hu/

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia