Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Anubis Gate - Covered In Black (2017)

 Látogatottság
Összesen
88384395
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Place Vendome - Close To The Sun (2017)

Lemezismertetők

Michael Kiske a Helloween után sokáig eltűnt a szemünk elől, de aztán a Frontiers kiadó hathatós segítségével elkezdett magára találni, leginkább a Place Vendome nevű rádiós pop-rock zenekar élén, 2004-környékétől kezdte visszanyerni önmagát, ami mostanra, többek között a Unisonic-ban, illetve '17-'18-ban újra a Helloweennel közös turnéjában csúcsosodott ki.

A kiadó a 2005-ös Place Vendome című bemutatkozó lemez óta mindent megtesz, hogy az énekes kedvére tegyen, a 2009-es Streets Of Fire és a 2013-as Thunder in the Distance - amiről kétszer is írtunk - is komoly dalszerzői és kivitelezői segítséget kapott - a Pink Cream 69 egykori zenészei mellett -, a kiadó mindenkit bedobott segítségül, akire csak szükség volt... Így van ez most is, a Place Vendome negyedik lemezeként kijövő Close To The Sun-on is nagyon komoly busójárás alakult ki, aminek mi hallgatók csak örülhetünk... A végeredmény a megszokottól némileg hard rockosabbra sikeredett, de mióta visszatért, Michael Kiskében képtelenség csalódni!
A Frontiers tényleg mindent megtesz, hogy Kiskének kedve legyen énekelni, a Place Vendome projekthez most is a kiadó összekapta a dalszerzőit és zenészeit, hogy az újra sípolni képes főszereplő ismét rendesen kiénekelhesse magát. Alul érdemes végigböngészni, hogy ki mikor ugrott be egyet-egyet szólózni az egykori Pink Cream 69-os, manapság az Unisonic-ban is dolgozó - és nemrég Kiske nélkül a Khymera-val hasonló stílusú csapattal is próbálkozó - Dennis Ward vezette projektbe...

Az illusztris névsorban az állandó mellékszereplők - Günter Werno, Dirk Bruinenberg és Alessandro Del Vecchio - mellett, ott van a teljes Unisonic tagság, köztük a régi-új barát Kai Hansen, de Magnus Karlsson, Gus G. és - többek között - a DGM-es Simone Mularoni is szerepet vállalt, a gitármunka tehát kifogástalan az egész albumon, ráadásul a gitárosok többnyire a saját dalaikba segíthettek be zenészként is! Szóval az elejétől a végéig csúcs minőségben nyomulnak a srácok, már csak az a kérdés, hogy mennyire tudnak közben a rutinfeladatból "kinézni" közben!

A dalszerzők között felbukkannak még érdekes nevek, például Olaf Thorsen (Vision Divine, Labyrinth), Fabio Lione, Mike Palace és Aldo Lonobile (Secret Sphere) is szállított egy-egy dalt, az előzetesnek szánt Welcome To The Edge-t meg az egykori Sonata Arctica, ma Cain's Offering gitáros, Jani Liimatainen írta... A Frontiers azt hiszem alaposan kitett magáért és Kiskéért, aki meg is hálálja nekik ezt a kiemelkedő segítséget, hiszen tökéletesen énekli végig a műsort, a dolog nem csak a rutinról és a pénzkeresésről szól, bár nyilván azért ez szintén benne van a pakliban, hiszen leginkább stúdióprojektről van itt csak szó!

A nyitó Close To The Sun-ban Uwe Reitenauer tűnik fel gitáron, aki a Pink Cream 69 után a Sunstorm-ban is dolgozott korábban, így aztán kaptunk is egy lendületes és dallamos hard rock slágert vele, aminek a szellős részei és a nagy ívű refrénje is kifogástalanul németes-amerikás lett! A már említett Welcome To The Edge-t úgy építik fel, ahogy a Jani Liimatainen bandáiban is szokás, rendesen kavarog benne a sűrűbb gitár és a régimódibb billentyű, a refrén pedig felemelkedik a felhők közé! Mindezt nyakon öntik a Simone Mularonival közösen progresszívabb irányba kanyargó Hereafterrel, amit a jellegzetes sípoló énekdallama tesz kiemelkedővé! A Strong című ömlengő-zongorás balladába Alessandro Del Vecchio is beugrott, de ebben a klasszikus környezetben a legutóbb a Khymera-ban feltűnő Michael Klein bravúros gitárszólója sem vall szégyent!

A lendületes és visszafogottabb részekkel nyomuló Across The Times-ban és a hasonló Riding The Ghost-ban Kai Hansen is feltűnik, de ez a két dal annyira sablonos, hogy a nagy nevű gitárossal együtt sem lett igazán érdekes... A hasonlóan lendületes Light Before The Dark-ot viszont feldobja a hangszerelésben kiemelt billentyű, meg a virtuóz neoklasszikus gitárszóló, amit Gus G. tett hozzá a végeredményhez! A Magnus Karlssonnal készült Falling Star nagyon meggyőzően keveri össze az epikusság összes fontosabb sablonját, de az ismét Michael Klein vendégjátékát hozó Breathing sem lett sokkal rosszabb, mind a kettő kiváló költői sláger, pont annyi gitárral, amennyi kell ebben a kevésbé agresszív és gitár-központú műfajban...

A Yesterday Is Gone ragadósabb és nyomulósabb sláger, több éneklős üresjárattal, de Michael Klein itt is kíváló kíséretekre képes, nem akar főszereplő lenni... Ahogy Mandy Meyer sem a Helen című romantikus darabban, de pont ettől lett érdekes a műsornak ez a része... Engedik az énekest kiteljesedni, aki csúcs formában hozza is önmagát! A lemezt a szintén Michael Kleinnel készített Distant Skies zárja, a ragadós és amerikai hard rock stílusába keverve némi archaikus európaiságot... Nem hiszem, hogy Michael Kiske és a Place Vendome valaha képes lesz ennél jobb rocklemezt készíteni, de az viszont egyre érdekesebbé kezd válni, hogy a Unisonic is ebbe az irányba megy manapság, szóval nagyon közeledik egymáshoz az énekes két legfontosabb projektje... Nemsokára talán ennél jobban is össze fognak érni... Már csak a felesleges sablonosságot, meg a rutinból előadott séma-drámázást kellene elkerülniük, mert akad azért itt ezekből is rendesen...

10/8.5
Track lista:

01. Close To The Sun - 4:32
02. Welcome To The Edge - 4:30
03. Hereafter - 4:26
04. Strong - 4:49
05. Across The Times - 4:51
06. Riding The Ghost - 3:57
07. Light Before The Dark - 4:11
08. Falling Star - 4:50
09. Breathing - 4:43
10. Yesterday Is Gone - 4:33
11. Helen - 5:00
12. Distant Skies - 5:26

Közreműködő zenészek:

Michael Kiske (Kiske-Somerville, ex-Helloween, Unisonic) - ének, vokál
Dennis Ward (Khymera, Unisonic, Pink Cream 69) - gitár, basszusgitár, vokál, producer
Alessandro Del Vecchio (Hardline, Jorn, First Signal, Ted Poley, Sunstorm, Voodoo Circle, stb.) - vokál: Strong
Günter Werno (Vanden Plas, Unisonic) - billentyűs hangszerek
Dirk Bruinenberg (Fergie Frederiksen, Elegy, Consortium Project) - dob

Michael Klein (Khymera, First Signal, S.I.N.) - gitárszóló: Yesterday Is Gone, Distant Skies, Strong, Breathing
Uwe Reitenauer (Pink Cream 69, Sunstorm) - gitárszóló: Close To the Sun
Alfred Koffler (Pink Cream 69) - gitárszóló: Welcome To The Edge
Magnus Karlsson (Kiske-Somerville, Primal Fear, Allen-Lande, Starbreaker, Midnight Sun, Last Tribe, stb) - gitárszóló: Falling Star
Gus G. (Firewind, Ozzy, ex-Dream Evil, ex-Mystic Prophecy, ex-Nightrage) - gitárszóló: Light Beyond The Dark
Simone Mularoni (DGM, Empyrios) - gitárszóló: Hearafter
Mandy Meyer (Unisonic, Krokus, Katmandü, Gotthard, House of Lords, Asia) - gitárszóló: Helen
Kai Hansen (Hansen & Friends, Gamma Ray, ex-Helloween, Unisonic) - gitárszóló: Riding The Ghost, Across The Times

Lemezeik:

2005 - Place Vendome (-2-)
2009 - Streets Of Fire
2013 - Thunder in the Distance (-2-)
2017 - Close to the Sun


Kiadó:
Frontiers Music Srl.
Honlap:
facebook.com/Place-Vendome-193449014009141
michael-kiske.de 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.44 Seconds