×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Csiga-Biga 1983. II. 4. Józsefvárosi Klub 

Megjelent: 2004. szeptember 23. csütörtök 18:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
A Ricse '81-es megszűnése után Feró mindenféle álattságokkal próbálkozott. Egyik ilyen projectje volt Waszlavikkal a Csiga-Biga, ami saját bevallása szerint meserockot játszott volna. Volt is néhány szedett vedett koncert, de végül Feró megcsinálta a Bikinit, ahonnan Waszlavik valamiért kilépett '83 elején, és szólóban folytatta sajátos dolgait ugyancsak Csiga-Biga néven. Játszott pár régi számot is a Ricsétől, például a Rendes embert.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
1983. II. 4.
Józsefvárosi Klub

Összjátékidő: kb 36'

Csiga-Biga intró
közönségből benne: "Gazember!"
konf: "Anyám azt mondta, hogy el kell költöznöm, apám meg azt mondta: meg kell nősülnöm. Az állam meg azt mondja, hogy be kell vonulnom. Attilám gyere ide, tartsd nekem a mikrofont. Ja nem, Gyulám. Jó? (elkezdik) Ez jó volt."
Apám, anyám, az állam mondja
konf: "Eszmei kép. Eszménykép, nekem is van eszményképem. Nektek is van eszményképetek. De hogy melyik az enyém, azt majd most megtudjátok."
Eszményképem én vagyok(?)
konf: "Katica, Katica, katicabogár."
Katicabogár
konf: "Várjál, akkor, akkor most eljátszuk azt, hogy amatőr voltam, amatőr vagyok, amatőr leszek."
Amatőr voltam, vagyok, leszek
konf: "Csiga Biga zenész. (2x) Vigyázz Csabi, mer hagy játszam én is egy kicsit. Egy hold csillan a párnámon, merhogy hűvös, mint a vas."
Meditáció II.
konf: "Johnny Rotten. Johnny Rotten jutott most az eszembe. Ő a nagy elődünk, ugye? vetkőzős szám? Johnny Rotten."
Johnny Rotten
konf: "Ez volt Johnny Rotten a mi nagy elődünk, most pedig arról szeretnék énekelni kivételesen voltunk mi nomádok, meg nemzet, meg hódoltság a királyság mellett. Isten is védett, harcoltunk bátran. Tudod innen? Ennyi elég volt, nem? Lajos majd később jön. Lássuk. Á, nem az, az nekem nem jó. Csináld a másikat, hát voltunk (?). Nekem az jó. Az jó. Ennek legalább csupatalp fölvétele van."
Nomádok (Próféta vagyok?)
konf: "Nincsen énnekem papírom. Tehát miután megállapítottuk, hogy a hősök helyére ugye a sztárok jöttek, mi jöttünk csupatalppal aztán, merthogy nem vagyok én senkinek se, engedélyem, meg ilyesmi. Gyulám mit szólsz az új verzióhoz? Vagy Attila? Te tán egye. Hát illetve mindegy. neked édesmindegy. Na csináld csak izé Lacikám. Tied a szó egyébként."
Csigabigakatica
konf: "És végül egy, egy Ulmann Mónika. Még sohasem ártott, hogy játszunk, hogy a izében. Rendes ember? Hát ját, játszuk el azt. Tehát ha Gyulám megfogod nekem a izét, mikrofont, én még arra is kapható vagyok. (?) na akkor különleges, különleges dolog következik. Gyulám honnan? Inverz felállásban fogunk játszani. Figyelem, öszpontosítsunk. Na de akkor ki fogja nekem a mikrofont? Gyere csak ide. Gyere csak ide, igen. Nem, nem azt, fogd csak meg ezt nekem. Az az. Az, az. Ne törődj, mindegy. Fogd meg ezt, jó? (?) nem tudom mi az."
Rendes ember
Mondd meg nékem
konf: "És egy régi sláger."
közönségből: "Gazember Mónika. Táncolj Gazember."
Daddy Cool
konf: "Jóból is megárt a sok, mára ennyi elég. Nem kell egy műsornak jól végződnie. Csiga Biga 20-án Feróéknál(?) és 18-án itt, ha minden igaz. Sziasztok"

Csiga Biga intró
Apám, anyám, az állam mondja
Katica
Amatõr voltam
Meditáció II.
Johnny Rotten
Nomádok
Csigabigakatica
Rendes ember
Mondd meg nékem
Daddy Cool

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 66.
A kislemezen a Bergendy Turi Lajos énekessel dolgozik együtt, két Non-Stop dal átiratát

Tovább...
Bergendy - kislemezek 65.
A következő Bergendy kislemez két önálló dalt

Tovább...
Bergendy - kislemezek 62.
A következő kislemezen szereplő dal 1975. július 14-én, hétfőn hangzott el először nyilvánosság előtt, a Magyar Rádió Tessék Választani című, a budapesti József

Tovább...
Bergendy - kislemezek 64.
A Bergendy 1976-ban két albumot is felvett. A Fagypont fölött miénk a világ című lemez egy jórészt a funk világába tett csodás kirándulás, olyan dalokkal, mint az

Tovább...
Bergendy - kislemezek 48.
A Bergendy nagy felállásának első önálló kislemeze a Fázom és a Mindig ugyanúgy című kompozíciókat

Tovább...
Koncertek 2018. március 21. és 2018. április 06. között:

Klipmánia