×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Syrius: MANIC DEPRESSION 1972. IV. 3. 

Megjelent: 2004. szeptember 20. hétfő 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
A legendás Syrius minden magyar rockzenekarok legfényesebb csillaga. Ez a koncert egyike a legendás Bercsényi Kolis klubkoncerteknek. Kis helyen összezsúfolva többszáz ember a leterített tornatermi matracokon. Itt a zenekar már kiegészült az ekkor azért még egészen zöldfülü Tátrai Tibusszal, aki ekkor kapja nevét Orszáczky Jackie-től. A mesterek árnyékában azért elég nagy alázattal játszik, csak a Hey Joeban villant igazán, mikoris a főtéma 2 perce után 20 perc őrület következik. Játszanak saját számot is, a Nyitány és Indulót, mely szerintem a magyar rocktörténelem legdekadensebb darabja 16 percben.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
1972. IV. 3.
Bercsényi Kollégium

Forrás: első generációs szalag (az anyaszalag már nem létezik)
Összjátékidő: 79:40

Feelin' Good
konf: "Köszönjük. Köszönjük, nagyon kedves. Köszönjük. Hölgyeim és Uraim a továbbiakban előadunk egy régi slágert...melyet mindenki nagyon jól ismerhet. A darab címe...Eperföldes mezők mindörökké."
Strawberry Fields
Devil's Mascarade
konf: "Igazán köszönjük. Hölgyeim és Uraim mindenkit kérünk arra, hogy a matracokon tűzveszélyes a dohányzás és épp ezért mellőzzük. Az hogy itt páran közülünk dohányoznak csak annak tudható be, hogy sört is iszunk és azt szintén nem szabad. dehát itt...itt ez nem annyira tűzveszélyes ez a front és...minekünk így ennyivel függetlenedünk egymástól, több lehetőségünk van arra, hogy vigyázzunk arra a szál cigarettára, mint nektek a matracokon, amelyek közismerten tűzveszélyesek és esetlegesen, ha egymást eltaposva próbálnánk kihatolni a teremből, akkor amikor a tűz nyelvei égnek csapnak. Köszönjük az előlegezett bizalmat és felkérem Tarzan urat, hogy (?). A következő darab, melyet előadunk egy Hedrix szám feldolgozásában került a köztudatba...a hosszabb hajúak között. A darab címe Hey Joe és egy régi countryblues. Több feldolgozást megért már, a legismertebb asziszem a Hendrix féle, amelynek alapján mi is...hozzányúltunk."
Hey Joe
Manic Depression
konf: "Köszönjük. Backin a few minute."
(vágás)
konf: "...aki időközben kórházba került, mert összetűzésbe keveredett a rokonságával és megemlékezünk róla, mert szemei...olyan igazságot tükröznek, melyet csak néhány szem tud tükrözni. A zajongó fiatalság berkei közepette. Had mondjam meg, hogy ez az ember nem más, mint Locksmith (?) a közismert avantgardista. Tehát a darab, mely felcsendül legyen neki...és egy hét múlva talán újból közöttünk lesz."
Nyitány és induló
I Don't Mind If You Leave MeFeelin' Good - Strawberry Fields Forever - Devil's Mascarade - Hey Joe - Manic Depression - Nyitány és induló - I Don't Mind If You Leave Me

Honlapja: orszaczky.com


Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Syrius: MANIC DEPRESSION!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Pulzus 52 - 1985 május - Pöcegödör és hullaszag
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma.

Tovább...
Piramis, Mud @ 1975 - Lengyelország (Magyar Ifjúság, 1976)
Közvetlenül Révész csatlakozása után, Som kapcsolatainak köszönhetően, az akkoriban népszerű Mud lengyelországi turnéján játszhatott

Tovább...
Pulzus 56 - 1985 november - Migráns nevelde
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV

Tovább...
Pulzus 57 - 1985 december - Feloszlik a P. Mobil
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei

Tovább...
Bergendy - kislemezek 55.
A következő korong a Bergendy együttes talán legellentmondásosabb

Tovább...
Klipmánia