×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 V'73 GYÖNGYÖS 1974-75 körül Gyöngösi Fõiskola 

Megjelent: 2004. szeptember 16. csütörtök 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
tagok: Herpai Sándor, Lerch István, Sáfár "Öcsi" József. Az 1973-ban alakult zenekar után nem maradt csak egy kislemez. Ez is érdekes színfoltja a kommunista kultúrpolitikának, hogy képesek voltak egy teljesen apolitikus progresszív zenekart is elhallgatni. A fellépéseket nem tiltották, de lemezhez nem juthattak, maradt mindenféle szólisták kísérgetése, és közben (előtte, vagy a szünetben) 30 perces saját szetek játszása. 1977-ben a zenekar megelégelve a sikertelenséget bevette Demjén Rózsit, és megalakult a V'moto-rock, melynek már köze sem volt a konzit végzett tagságú, emersonos és klasszikus zenei alapokon mozgó V'73-hoz. Sáfár Öcsi később vissza tudott térni a P. Boxban, vitt is magával néhány zenei témát, ennyiben sem múlt el nyomtalanul a V'73 5 éve. Érdekes, és előzenekarként sajnos rövid koncert. Játszák Weiner Leó minden klasszikus zongoristának kötelezően rendelt darabját, a Rókatáncot. A zenekar imádta az összetettebb ritmikájú darabokat, így ennek eklatáns példája a Gondolatok. (egykéthá, egykét, egykét, egykéthá)

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1974-75 körül
Gyöngyös

Összjátékidő: 31:38
forrás: első generációs másolat

konf: "A következő dalhoz egy kis segítséget szeretnénk kérni minekután olyan sokan összejöttünk szépszámmal. Ennek nagyon örülünk. Eh, gondolom ti is...akik ott szardíniamód áltok, nem irigyellek titeket. Egyébként itt is meleg van. Szóval. A következő számhoz egy kis segítséget szeretnénk kérni, mégpedig egy ilyen népies jellegű dalt fogunk eljátszani. Bulgáros, bulgár eredetűt. Miután hazánkban úgyis nagyon népszerű a folkzene, táncházak alakulnak. Folkegyüttesek. Mi is szeretnénk csatlakozni eme nemes műfaj népes táborához ezzel a dallal...melyen a címe az, hogy Gondolatok és akinek kedve van és érzéke ehhez a zenéhez...szívesen várjuk egy kis tapssal, jó? Be fogok számolni. Egykéthá, egykét, egykét, egykéthá. Meg lehet próbálni. Közbe a szúnyogokat is agyon lehet verni. Csak bátran. Ez a. Nagyon jó."
Gondolatok
konf: "nagyon köszönjük. Akkor most akkor. Következő, ööö számunk egy kicsit mozgalmasabb lesz mint az előző és egy kicsi, picikét hosszabb. A szám címe...Valami más."
Valami más
konf: "Sáfár József. Rickenbecker, basszusgitár. Nagyon köszönjük. Köszönjük szépen. Valami más volt a dal címe és...befejezésül pedig egy olyan...számot szeretnénk eljátszani, amit több szempontból szeretünk. Egyrészt azért mert egy komolyzenei darab. Nagyon szeretjük a klasszikus zenét. Másrészt azért szeretjük mert nagyon sokat lehet benne dolgozni, játszani. Én személy szerint azért szeretem a legjobban mert dobosunk dolgozik benne a legtöbbet. A zeneszerzőnek a neve Weiner Leó és a művének a címe az, hogy Rókatánc."
Rókatánc
konf: "Nagyon köszönjük. Herpai Sándor. Ütő, dobszintetizátor. Sáfár József. Ez a gyerek pedig Lerch István. Nagyon köszönjük. Köszönjük szépen."
Rókatánc (reprise)

Gondolatok
Valami más
Rókatánc

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Scampolo @ 1964 - Budai Ifjúsági Park
1964-ben csúcson volt a Scampolo. Augusztusban, a Rózsavölgyi Parkszínpadon adott koncertjükön a közönség feltépkedte az ülések huzatát, a Magyar

Tovább...
Kex @ 1970 - Bercsényi kollégium
Tudvalevő, hogy az MHV nem kényeztette el a Kex-et. Egyetlen megjelent kislemezük - Család - Elszállt egy hajó a szélben - is csak a Szépleányok, ne

Tovább...
Koncertek 2018. július 19. és 2018. augusztus 04. között:

Klipmánia