×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Hollywood Monsters - Capture The Sun (2016) 

Megjelent: 2016. október 22. szombat 00:05
Szerző: pjuan
    Lemezismertetők 

A Hollywood Monsters egy Stéphane Honde nevű francia hard rock gitáros-multihangszeres projektje, amibe neves és névtelen zenészeket sikerült bevonnia a 2014-es Big Trouble című bemutatkozására, illetve a most megjelenő Capture The Sun című második lemezére is. Steph 2004-2010 között egy Cafe Bertrand nevű csapatban zenélt, amivel két, a franciáknál sikeres lemezt adott ki, aztán bekerült Paul Di'Anno turné csapatába, de 2011-ben átköltözött Hollywoodba, azóta építgeti a saját karrierjét Hollywood Monsters néven.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
A Big Trouble nem volt túl meggyőző, pedig a vendégek névsora szupergroup-jelleget ígért... Sajnos a Capture The Sun esetében sincs ez másként! Garázs-karcos hard rock zene hallható rajta, ösztönös, de félkész, ami túlságosan sokszor esik darabjaira... Pedig, ha profibban rakták volna össze, többet dolgoztak volna rajta, akkor az élénken és gonoszkodva nyitó Evilution is működhetne, a Mysteries Of Life című horroros narráció után. Van benne elég lendület és düh is, csak aztán ennyinél többre nem is jutnak vele... és mindez igaz az egész lemezre is!

Az Always Crashing The Same Car átmegy sokkal inkább működőképesnek tűnő monumentális-színpadias glam-rock bólogatásba, amihez a rekesztős énekdallamot nem igazán találták ki, de az ösztönök így is működnek benne... A pszichedelikusabb It's A Lie-ban is van kakaó, a minimalistán beinduló zene és a vokál között, de mintha ez sem lenne teljesen kidolgozva, csak a stúdióban jammelnének valamit, ami egyszerű és mindenkinek könnyen megy...

A Waiting pótolja az eddigi ballada-hiányt, de az ismerősen csengő blues-riffeken és szólókon kívül, sok érdekes nincs benne, ahogy a Don’t Let It Happen című Pink Floyd-módra billentyűkben úszó dallamban sem, a dal gitárszólói és narrációi nem jutnak tovább a demó-szinten... Sokkal jobb lett az Another Day In Grey Part II színpadias Stones-szerű rock and rollja, meg a bulisabb és lendületesebb Everything Is Going To Be Alright is működik ebben a karcos-garázs kivitelben. Aztán ismét jön egy zongorás-blues gitárszólós epika Dreams címmel, de ez már inkább álmosító - borgőzös sakál-vokál ide, vagy oda. A Pink Floydos lebegés sincs sajnos elfelejtve, a King For A Day zongorás dülöngélése ezt hozza, teljesen feleslegesen.

Aztán a Capture The Sun végre beindul, de olyan amatőr az egész, mintha a próbateremben, második nekifutásra vették volna fel... Az eredetileg David Bowie '74-es Diamond Dogs lemezén szereplő Sweet Thing - Candidate - Sweet Thing (Reprise) egybefüggő trió a musicales glam-művészkedést hozza elénk, eredetileg zseniálisa, de itt némileg alkoholszagúbban, mint kellene... Végül pedig belefutnak bónuszként a Whitesnake-féle Fool For Your Loving-ba, annak is másodosztályú kivitelezésével!

A minap egy kedves olvasó azt kérdezte tőlem, hogy szerintem nem ártok-e a "műfajnak" a "nagyképű" kritikáimmal? Én megértem, hogy vannak olyan írások, amik a rajongók szívébe fúródnak, de szerintem nem szabad mellébeszélni, vagy hazudozni, ki kell mondani az önismétlést, a nosztalgiát, a tompaságot, vagy itt például a primitív és félkész minőséget... Mert ami jó, az jó, ami meg nem jó, az meg rossz... Rajongástól függetlenül... Egyszerűen tartozunk ezzel az igazmondással azoknak a keveseknek, akik viszont időt és energiát nem spórolva, előbbre akarják vinni a "műfajt" - legyen az bármelyik "ágazat" is... és nem csak pénzt akarnak keresni, megjelentetve a kiadhatatlant!

10/05Track lista:

01. Mysteries Of Life
02. Evilution
03. Always Crashing The Same Car
04. It's A Lie
05. Waiting
06. Don’t Let It Happen
07. Another Day In Grey Part II
08. Everything Is Going To Be Alright
09. Dreams
10. King For A Day
11. Capture The Sun
12. Sweet Thing - Candidate - Sweet Thing (Reprise) - David Bowie cover
13. Fool For Your Loving (bónusz Track - Whitesnake cover)

Közreműködő zenészek:

Steph Honde (Paul Di'Anno) - ének, gitár, zongora, basszusgitár
Vinny Appice (Last In Line, Resurrection Kings, Dio, Black Sabbath) - dob
Tim Bogert (Vanilla Fudge, Cactus) - basszusgitár
Pascal Mulot (Satan Jokers) - basszusgitár
Tracy G (World War III, Dio) - gitár
Danko Jones - vokál
Alessandro Bertoni - billentyűs hangszerek
Andreas Johansson (Narnia, Royal Hunt) - dob
Neil Murray (Whitesnake, Snakecharmer, Gary Moore) - basszusgitár
Darren Crisp (Age of Liberty) - ének, vokál
Tony Franklin (Rob Moratti, Joel Hoekstra, The Firm) - basszusgitár
Craig Goldy (Resurrection Kings, Dio) - gitár

Lemezeik:

2014 - Big Trouble
2016 - Capture The Sun

Kiadó:
Cleopatra Records
Honlap:
facebook.com/HollywoodMonsters
en.wikipedia.org
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Therion - Beloved Antichrist (2018)
A svédországi Stockholm-ban, '87-ben death metal bandaként alapított, de később az operázó-szimfonikus metál egyik alapítói közé lépő Therion a 2012-es Les Fleurs Du Mal című

Tovább...
Jess and the Ancient Ones - The Horse and Other Weird Tales (2017)
A 2010-ben, a finnországi Kuopio-ban alakult Jess and the Ancient Ones a harmadik lemezét adja ki The Horse And

Tovább...
Mangoo - The Heat (2017)
A Mangoo 2005-ben, a finnországi Turku-ban alakult stoner - pszichedelikus hard rock zenekar, akik a 2009-es Neolithic után, második lemezüket 2012-ben adták ki Neverland címmel, de azóta

Tovább...
Little G. Weevil - Something Poppin' (2017)
Nagybetűs dög kacsint reánk, "feka" hetvenes évek, blues, soul, funky, minden, mi szemszájnak ingere... - Szilágyi Norbert, riff.hu!

Tovább...
Fabio Lione - Alessandro Conti - Lione-Conti (2018)
A Rhapsody nagy össze-vissza borulása nem csak egy várva-várt turnéban testesül meg - ami szerencsénkre 2018. március 08-án hozzánk is eljön -, de most

Tovább...
Koncertek 2018. március 19. és 2018. április 04. között:

Klipmánia