×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Korál 1978. VI. 30. Láng Művház 

Megjelent: 2004. szeptember 10. péntek 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

1973-ban megszűnt a Taurusz, és Radics nélkül a maradék 3 tag, köztük Balázs Fecó nyugatra ment vendéglátózni. Sötét időszak volt, nemkülönben mikor visszajött és megalakította a Korált, mint Koncz Zsuzsa kísérőzenekarát. 1977-ben a BIP-en volt egy Taurusz Reunion, erről már megjelent a rovatban a koncertfile. Ez a korszak a magyar hardrock igazi születésének ideje. 1978-ban ezt a hullámot lovagolta meg Fecó is, mikor a Korál elkezdte játszani a régi tauruszos örökséget, és írta a régi stílusban az új számokat.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

1978. VI. 30.
Láng Művház

Összjátékidő: 54:24

Dévényi Tibor konferansza: "Egy fiatal rockcsoport programjával folytatjuk közvetítésünket a Láng Művelődési központból. A színpadon a Korál együttes. 1978-ban alakultak ujjá. Ebben a felállásban május elsején volt a bemutatkozó koncertjük. Azóta szép sikerekkel szerepelnek az ifjúsági parkokban, az egyetemi klubokban és reméljük, hogy a mai koncertjükön is nagyon kellemesen érzik magukat. Tehát kezdődjék a program...a Korál együttes."
Intró+Kiűzetés a Paradicsomból
A kőfalak leomlanak
konf: "Köszönjük szépen. Köszi. Kösz."
Dévényi: "Kedves hallgatóink, kedves közönségünk a Korál együttes a következő szerzeményeit adta elő: Kiűzetés a Paradicsomból, A kőfalak leomlanak címmel. Most bemutatom az együttes tagjait név szerint is. Köszöntsük tapssal a basszusgitáros Scholler Zsoltot. Dob Pados István. Szólógitár Fischer László. Orgonán az együttes vezetője Balázs Ferenc. Most az együttes a hamarosan megjelenő kislemezéről fog bemutatni két dalt, van egy őszinte dal, Válaszra várva. Utána egy vadonatúj szerzeményük, Anyám vígasztalj, majd végezetül Kiűzetés a Paradicsomból. kedves hallgatóink, kedves közönségünk a Korál együttes műsorához további jó szórakozást kívánok."
Őszinte dal
konf: "Köszönjük szépen"
Válaszra várva
konf: "Köszönjük szépen. És most egy, hallgassák meg Anyám vigasztalj című számot. Három, és."
Anyám, vigasztalj engem
közönség: "Vissza! Vissza! Vissza!"
Outro+Kiűzetés (reprise)
közönség: "Vissza! Vissza! Vissza!"

Intro+Kiûzetés a Paradicsomból
A kõfalak leomlanak
Õszinte dal
Válaszra várva
Anyám vigasztalj engem
Kiûzetés (reprise)

Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Korál - Korál (1980)

2015-04-18 12:05:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. június 23. és 2018. július 09. között:

Klipmánia