×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Sinbreed - Master Creator (2016, Dionysosrising) 

Megjelent: 2016. június 26. vasárnap 18:05
Szerző: Dionysosrising
    Lemezismertetők 

A Sinbreed nevű német csapatra a legutóbbi Avantasia albumon szereplő Herbie Langhangs, a banda énekese hívta fel figyelmemet, jó hangosan, és egy metál harcoshoz méltó kivagyi melldöngetéssel: a jeles társaságból abszolút nem kilógva hirdette, hogy Némethonban még mindig vannak olyan rejtett tartalékok, amiért a metál zenei migránsok joggal rohamozhatnák a teuton fémparadicsomot...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Végighallgatva a Sinbreed új lemezét, és önkéntelenül is összehasonlítva az Avantasiával, gonosz módon harsan fel bennem a gondolat, hogy Tobias jól tette volna, ha kölcsönöz egy kis erőt és fémesen csengő tökösséget Herbie-éktől, talán akkor nem punnyadt volna némileg bele Sammet pop-rock-musical imádatába a valamikor oly jól csengő brand... Sinbreedék természetesen nem tudnak olyan szerteágazó különlegességet felmutatni, mint az Avantasia, a számok Guderian tábornok páncélos-roham taktikájával tarolnak le minden fület a győzelem érdekében, ahol az énekes jó generális módjára cseszik a logisztikára, így aztán a lendület és kreativitás csak az album háromnegyedéig tart ki.

A zene egyébként nem a tipikus német euro-power, és nem is az Accept tradicionális heavy metalja, inkább hajaz a skandináv power olyan gyöngyszemeire, mint a valamikori, szépreményű, Daniel Heiman vezette Head, vagy a 8 Point Rose - vagyis a bika, agyszaggató, és a speed metalba is gyakran átruccanó riffek fölött hősies dallamok ütnek rést az ellenség páncélján, a vokálok géppuskatüzével tudatosítva, hogy itt csakis egy lehet a győztes.

Persze sok banda bukott már bele a folyamatos hirigbe, itt azonban a zenészek dalokban gondolkodnak, és nem emelik olyan szintre az agressziót, hogy a békegalamb már az első taktusokra holtan hulljon alá az égből: a legtöbb számban el tudtak helyezni egy-egy olyan dallamot, ami segít megkapaszkodni a nagy rohanásban, sőt, ha nagyon belegondolok, igazából a produkció nagy része egy gyűjteményes himnuszcsokrot alkot, csak nem olyan direkt, vagy hatásvadász módon, mint ahogy azzal mondjuk Manowarék próbálkoznak.

Mint írtam, a lemeznek egyetlen baja van: a CD átok, tehát a kevesebb több lett volna, és mivel a tempóval kevésbé variáltak a srácok, a végére kissé egybefolyik a produkció - esetleg a hallgató fárad bele a folyamatos üllőkalapálásba.

A csapat lelke és motorja természetesen az énekes Lang-hang-s (vagyis indián nevén hosszú hang) és ez nem véletlen, amennyiben Rick Altzi kihullana a pótlék-énekesek első sorából, rögtön meglenne a megoldás, ráadásul abból is egy jobb. Aki tehát az Avantasia után kedvet kap egy kis szigorkodáshoz, esetleg pumpálni akar némi adrenalint a vasárnapi magyar-belga meccs előtt, máris melegíthet: a német edző sikere után biztos eredményes lenne egy kis német zenei bemelegítés is. Hajrá magyarok!Track lista:

01. Creation of Reality - 05:03
02. Across the Great Divides - 04:36
03. Behind a Mask - 04:50
04. Moonlit Night - 04:56
05. Master Creator - 04:04
06. Last Survivor - 04:06
07. At the Gate - 04:33
08. The Riddle - 04:52
09. The Voice - 04:35
10. On the Run - 03:25

Közreműködő zenészek:

Herbie Langhans - ének
Flo Laurin - gitár, billentyűs hangszerek
Alex Schulz - basszusgitár
Frederik Ehmke - dob

Lemezeik:

2010 - When Worlds Collide
2014 - Shadows
2016 - Master Creator

Kiadó:
AFM Records
Honlap:
sinbreed.com
facebook.com/Sinbreed
Garael, dionysosrising.blog.hu
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Sinbreed!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Jess and the Ancient Ones - The Horse and Other Weird Tales (2017)
A 2010-ben, a finnországi Kuopio-ban alakult Jess and the Ancient Ones a harmadik lemezét adja ki The Horse And

Tovább...
Moonspell - 1755 (2017)
A portugáliai Amadora-ban, 1989-1992 között Morbid God néven indult, azóta Moonspellként működő zenekar manapság a gothic metal egyik legfontosabb előadójának számít. A csapat legutóbb

Tovább...
Saxon - Thunderbolt (2018)
Az angliai Barnsley-ben, 1970-'76 között Blue Condition, majd '76-'77-ben SOB és '77-'78 között Son of a Bitch néven, végül 1978-óta Saxonként dolgozó NWOBHM zenekar a heavy metál egyik

Tovább...
Mangoo - The Heat (2017)
A Mangoo 2005-ben, a finnországi Turku-ban alakult stoner - pszichedelikus hard rock zenekar, akik a 2009-es Neolithic után, második lemezüket 2012-ben adták ki Neverland címmel, de azóta

Tovább...
Beast In Black - Berserker (2017, Dionysosrising)
Talán túlzónak tűnhet a következő kijelentésem, de úgy vélem, az európai power metal új hulláma - vagy annak egyes élharcosai - úgy valósítják meg a

Tovább...
Koncertek 2018. február 21. és 2018. március 09. között: