×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 P. Mobil - Mobilizmo - 1981. V. 30. Tiszaföldvár 

Megjelent: 2004. augusztus 30. hétfő 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

A P. Mobil a '80-végi tagcsere után ment tovább az út másik felén, azonban körülbelül május táján lehetőség nyílt a hőn áhított lemezhez jutáshoz. Át kellett írni néhány szöveget, így pl. a Lőj rámét (Billy a kölyök lett), mely ugye dekadens témája miatt nem volt lemezképes (western) és a Rocktóber is Az út másik felén címmel jelenhetett meg csak, mivel a Rocktóber túlságosan ellenzékinek minősült (lásd '56). Érdekes a Rocktóber előtti konf, Schuster mindig kívülállásra biztatja a publikumot, a rock lázadására.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1981. V. 30.
Tiszaföldvár

Összjátékidő: kb 77'

konf: "(jajjogás) Jaj neked...rock and roll. Rock and roll. All right jeah. Right."
Rock and roll
konf: "Köszi. Üdvözlök mindenkit. Örökmozgó lettem az atyának, a fiúnak és szentlélek nevében. Ámen."
Örökmozgó
benne: "Zongora és orgona Zeffer András. Basszusgitár Kékesi Bajnok László. A doboknál Mareczky István. Szólógitár Sárvári Vilmos. Ének Tunyogi Péter. Ez volt a P. Mobil."
konf: "Köszi. És egy új dalt szeretnénk eljátszani. Az új műsorból. Hosszú az út a (?) erdőn át. stb. Szerettél már szamuráj?"
Szerettél már szamuráj?
konf: "Szerettél már szamuráj? Egy olyan asszonyt szeretnék, akinek 3 melle van, és tele van lukakkal. Asszony kell. Asszony."
Asszonyt akarok
Józsi, gyere haza
konf: "(elkezdik) Ha nem segít a szó, lőj rám!"
Lőj rám (elmegy a hang a felénél)
konf: "Köszi, nemigen vártuk, de elment az egész banda az alapokból. Huh! (Zefi tussol)"
(vágás)
Honfoglalás
konf: "Köszönjük. (2x) Egy rövid felmérést szeretnék végezni a magyar fiatalság körében. Mi leszel, ha nagy leszel, mond meg nekem. Csillag! (4x) Csillag lesz fény nélkül."
Csillag leszel
konf: ""
Sajnos nincs mit tennünk. csillagok leszünk, ha bele halunk is. Még egy új szám. Transszilván történet. A történet hosszú. És aki nem érti (?).
Transszilvánia
(vágás)
konf: "(már megy) Főnix...éjszakája."
Főnix éjszakája
konf: "Köszi. (mentős nínózás) Forma 1."
Forma 1
konf: "Köln?(?) Talán Párizs? Akkor London. München. Róma? Akkor csak Miskolc lehet."
Miskolc
konf: "Köszi. (vágás) Nem csak tudom...hanem érzem is ezzel a nagy duda orrommal, hogy a csizma mindig büdös! Csizma...asz asztalon."
konf: "(elindul) Alkohol blues."
Csizma az asztalon
Alkohol blues
konf: "És mikor tanultok meg széllel szemben? És mikor vágatjátok le a hajatokat? Mikor mentek pótvizsgázni?! Mikor lesztek rendes emberek? Mikor fogjátok be a szátokat? Mikor fogtok megváltozni? Jaj nektek! Az út másik felén. Jaj nektek."
Rocktóber
Tunyó: "Igen!"
Sch: "Köszi. Megkérek mindenkit őrizze meg a hidegvérét. Csöndet kérek. Józsikám ne idegeskedjél."
Daddy Cool
konf: "Józsikám koncert. Varjúdal! Kár, kár."
Varjúdal
konf: "Köszi. Köszönjük. És még egy új dalt szeretnénk ezen a mai estén bemutatni. Az új műsor címadó dalát. A szám címe és a műsor címe is annyi, hogy: Mobilizmo. Bármi jöhet még, nem várom már meg, elmegyek."
Mobilizmo
közönségből: "Lezavartad a csajt?"
(kis állás)
konf: "Még egy szippantás. Utolsó cigaretta! Szívd! (5x) Szívjad!"
Utolsó cigaretta
konf: "Szevasztok, viszlát! Köszi."
közönség: "Vissza."

A koncerten elhangzott dalok:

Rock and roll
Örökmozgó
Szerettél már szamuráj?
Asszonyt akarok
Józsi, gyere haza
Lõj rám!
Honfoglalás
Csillag leszel
Transszilvánia
Fõnix éjszakája
Forma 1
Miskolc
Csizma az asztalon
Alkohol blues
Rocktóber
Daddy Cool
Varjúdal
Mobilizmo
Utolsó cigaretta

A zenekar honlapja: pmobil.hu

Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. július 18. és 2018. augusztus 03. között: