×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Radics Béla Tűzkerék - Message Of Love @ 1977. VIII. 7. - BIP 

Megjelent: 2004. augusztus 25. szerda 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

Ez egy legendás koncert egy darabja. 1977-ben Som Lajos úgy döntött, feltámasztja egy pár szám erejéig a '70-es évek elejének nagy zenekarát a Tauruszt. Balázs Fecó, Radics, Som felállásban. Brunner Győző nyugaton volt ekkor vendéglátózni, de szerintem őt egyébként sem hívták volna. Sajnos a Piramis részt nem vették fel. A koncertfile érdekessége az állandó közönségduma. A két bootlegger folyamatosan kommentálja az eseményeket, és sajnos a felvételen a zene kevésbé hallatszik, mint a zsűri (ti. a közönség) szövegelése, valószínűleg nagyon hátul állhattak a magnóval.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1977. VIII. 7.
BIP

Hozd el a tegnapot (Piramis)
közben a közönségből: "Hol van? Látod? De aranyos a Révész. Mocsok. Bort iszom. (2x) Mocsok zene? (vinnyogóan énekli a dalszöveget az egyik srác) Mocsok Révész tök Storini nem? Mocsok volt nagyon bazdmeg. Ott a (?). Látod? (vágás) Menj már arrébb. Na Radics jön. 4 darab ceruzaelem. Ezzel elvan órákig. Trógercsávó nagyon. Nem? Egy, kettő, három. "
Béla: "Hetven."
srácok: "Anyádba kilencvenezel. Nem kerek? Húzzák az idegeket csak még jobban."
Béla: "Hej!"
Johnny B. Goode
benne a srácok: "Legférgebb banda Magyarországon. Most figyelj. Milyen? De mocsok. Legférgesebb ember Magyarországon. Mérd az időt. Hol van az LGT meg az Omega bazdmeg? Éljeeen. Igaz, milyen jó?"
konf: "Oly rég, és most először. Minden beszédnél többet mond a zene. Most pedig egy szám a Gonosz asszonyról. Akkor nem lett volna oly szívtelen."
srácok: "Ez mindig be van rúgva egyébként a Radics, soha nem józan. Még reggel se, mikor felkel. De az, hogy délben iszik?"
Gonosz asszony
srácok: "Jócsávó ez azér. Mi az? Vége? Black Wall."
konf: "Egy kissrác volt. Aki az országútat vette csajnak. A legjobb csaj."
Highway Chile
srácok: "Éljen!"
konf: "Egy szám. Kéne már némi lazítás. Mindenki lazuljon egy kicsikét."
srácok: "Rakjunk egy pár."
Lazítás
srácok: "Fütyöljünk egy jót. Tibi. Körbeadják. De körbeadták. Nem málna volt, egy kortyot ivott csak. Levisbe van a Mocsok. Na megy? Olyan van"
konf: "Egy szám. Message Of Love. (?) a szerelemnek? Aki (?). Jimi Hendrix."
srácok: "Tróger. Azt bírom, azt mondja: Egy szám."
Message Of Love
benne a srácok: "Belejött már a Béla is. Egy az egybe játszák Hendrixet, nem? Most játszik a Babossal. Babos, az jó. Nem lehet vele? Nehéz. De mocsok ez. Bedöglött a basszus. Láttad a nagyítást? (2x) Megdöglött a gitárja a gitáros gyereknek, hozzá. (közben Béla imprózik) Tróger. De most mit játszol, Béla?"
konf: "(kis beletörlés) Egy népballadát játszunk most el. Egy amerikai népballadát. (srác: "Ja, az más.") A bőgős barátjáról szól. (srác: "Piroska.") Aki hűtlen felindulásában megölte a feleségét. (srác: "Te mocsok.") Mit tanácsol neki. Oké, haver, vedd az utat Mexikó felé."
srácok: "A Hey Joe. Hendrix. Az hát. Hendrixtől a Hey Joe. Mondtam, hogy a Hendrixtől. (éneklik a szöveget) De nagy szám ez."
Hey Joe
srácok: "Ez az Béla. Rossz lányt. A Rossz lányt, az tetszik nekem kurvára a Hendrixtől."
konf: "Egy szám. A Bika jegyében születtem."
A Bika jegyében
benne a srácok: "Kikapcsol a magnó? Persze magától."
srácok: "Egy szám."
konf: "Köszi"
srácok: "Aszittem egy szám. Bé-la. Ez mi?"
konf: "Hát akkor...egy szám, amely ugyan elég balladás címet képvisel. (?) egy békáról. Előadja...egy barátunk...Döme Dezső."
Toad
benne a dobszólóban a srácok: "Ezt úgy bírom figyeld. Fokozatosan."
konf: "Köszönjük."
srácok: "Egy szám. Dehogynem."
konf: "Köszi."
srácok: "Alig van a szalag. Egy szám. Pörgessük már. Picsáért! De jó lenne eljátszanák a (?). Egy szám."
konf: "Akkor egy angol népdal. Egy Mókus."
Cat's Squairell
srácok: "Egy szám. Mit mondott?"
konferansz: "Taurusz! Taurusz ! Hej. Hát igen. S remélem itthon vannak azok a régi jó emberek, akik közül már..."
(vágás)
srác: "Som Lajos!"
konferansz: "S a nagy sikert elért Radics Bélát. Aztán az orgona mellett megjelenjen egy a mai napig sem öregedett igazi tinédzser fazonnal Fecó. A zeneszerző remek dalaival, és most újra mindenki őrjöng ennek a remek bandának, aki a magyar pop történetében egy nagyon fényes (?) és így (?). A Taurusz együttesé a színpad."
(vágás)
Som: "...eljátszunk azokból az időkből, amikor...1972-ben elindult egy történet, és aztán nagyon gyorsan meg is állt."
srácok: "Hogyne. Hány kiló vagy? 80. Sok."
Béla: "Je."
Szólíts meg vándor
benne a srácok: "Ne nagyon csörgesd, mer belehallatszik. Lajos. Kiveheted te is, ha akarod. vedd ki te is, ha akarod. Nem vagyunk egyedül hál istennek."
srácok: "Hé mocsok. Gyere szopni mocsok."

Hozd el a tegnapot (Piramis)
Johnny B. Goode
Gonosz asszony
Highway Chile
Lazítás
Message Of Love
Hey Joe
A Bika jegyében
Toad
Cat's Squirell
Szólits meg vándor

megjegyzés: Ez volt a híres Piramis-Taurusz-Tűzkerék buli. A felvételt készítő srác állandóan használja a "mocsok" és "tróger" szavakat, szerintem pozitív jelzőként.

Honlapja: radicsrb.hu
Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Radics Béla Tűzkerék!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 48.
A Bergendy nagy felállásának első önálló kislemeze a Fázom és a Mindig ugyanúgy című kompozíciókat

Tovább...
Bergendy - kislemezek 63.
A következő kislemezen a Bergendy Katona Klárival adja elő a Savanyú a csokoládé című

Tovább...
Bergendy - kislemezek 58.
A Bergendy következő kislemeze két dalt tartalmaz az együttes Hétfő című dupla

Tovább...
Bergendy - kislemezek 71.
A következő korong tulajdonképpen tekinthető reklám kislemeznek is, a borítóra is rá van írva, hogy City Grill. Hogy mi volt az a City Grill? Egyszerűen a magyar

Tovább...
Bergendy - kislemezek 56.
A Bergendy együttes az 1972-es Táncdalfesztíválon az Úgy szeretném című dallal

Tovább...
Koncertek 2018. március 19. és 2018. április 04. között:

Klipmánia