×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Bill-Box Company: HATTYÚDAL 1987. VII. 21. Veszprém 

Megjelent: 2004. augusztus 23. hétfő 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 


Soha nem elég, Tranzit blues, KEHB III., Hosszú lábú asszony, Névtelen hõs, Rossz vér, Felszarvazottak balladája, Red House, 3:20-as blues, Édes otthon, A zöld, a bibor és a fekete

megjegyzés: Samu utolsó koncertje. Utána Felkai szállt be gitárosnak egy pár hónapig a Bill-Boxba.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1987. VII. 21.
Veszprém

Összjátékidő: 62:45
forrás: anyaszalag

Soha nem elég
konf: "Oh je. Nagyon köszönjük. Eljátszanánk a Mindhalálig bluesról...egy darabot. Tranzitblues I."
Tranzit blues
konf: "Oh jeah. Nagyon szépen köszönjük. Köszönjük szépen. Színpadon Bill és a Box. Eljátszanánk egy balladát...a Rossz vér című albumról. Középrai, Közép-Európai hobo blues III. Oh jeah."
KEHB III.
konf: "Oh jeah. Nagyon köszönjük. Igazán nagyon kedvesek vagytok. Nagyon rég játszottam ilyen zeneértő közönség előtt. Mindenkinek voltak álmai, nekem is voltak. Mikor még kicsi voltam, ilyen ötéves srác. Ahogy a barátom szokta mondani...volt. Mindig az volt az álmom, hogy egyszer végigmegyek a főutcán. És egy ilyen szőke hosszú lábú 120-as mellbőségű lány azt mondja: Billy. Gyere kicsike-kicsike Billy. Hosszú lábú asszony!"
Hosszú lábú asszony
konf: "Oh jeah. Nagyon köszönjük. Igazán nagyon kedvesek vagytok, kösz. Névtelen hős!"
Névtelen hős
konf: "Pálmai Zoltán a dobokon, oh jeah! Oh jeah."
Rossz vér
konf: "Oh jeah. nagyon szépen köszönjük. Nagyon köszönjük. Nem voltam még húsz, midőn egy könnyű éjszakán. stb. Felszarvazottak balladája. Oh jeah."
Felszarvazottak balladája
konf: "Nagyon köszönjük. Köszönjük szépen. A színpadon Bill és a Box. Szólógitáron játszik Bencsik Sándor. Je. A dobokon dolgozik egy régi öreg barátom Pálmai Zoltán. Basszusgitár, vokál, tánc...a régi öreg bűzs, bőrös barátom Zselencz Zsöci. Ének. Ének? Nyomjad csöves. Blueskirály Deák Bill Gyula. nagyon szépen köszönjük. Eljátszanánk egy bluest. Mivel igen szeretem a bluest. Azt is hordok. Mindig bluesban járok. Eljátszanánk egy bluest emlékezve a mesterre. Jimi Hendrix Red House, Vörös ház."
Red House
konf: "Nagyon köszönjük. Köszönjük szépen a blueskedvelők nevében. Messze még a hajnal 3 óra 20."
3:20-as blues
konf: "Oh jeah. Egy édes otthont szeretnék, olyat amilyet mások is! Édes otthont Billynek oh!"
Édes otthon
konf: "Oh jeah. nagyon köszönjük, köszönjük szépen. Lesz Kőbánya is. Minden lesz. Kőbánya, őrület, Ferencváros. Emlékeznénk egy emberre. Minden idők legnagyobb magyar gitárosára. Azt az embert úgy hívták, hogy Radics Béla. Emlékére szeretnénk eljátszani...egy songot. A zöld, a bíbor, a fekete."
A zöld, a bíbor és a fekete

Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Billy Idol - Rebel Yell (1983)

2017-08-07 12:05:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Scampolo @ 1964 - Budai Ifjúsági Park
1964-ben csúcson volt a Scampolo. Augusztusban, a Rózsavölgyi Parkszínpadon adott koncertjükön a közönség feltépkedte az ülések huzatát, a Magyar

Tovább...
Syrius, Bergendy @ 1972 - E-klub
Ha Syrius, akkor Bercsényi kollégium, nem pedig E-klub - ez több interjúból is kiderül. A zenekart ki is tiltották a klubból, Orszáczky Jackie szerint azért, mert

Tovább...
Koncertek 2018. június 23. és 2018. július 09. között:

Klipmánia