×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Mini 1982.II.21. Bem rakpart: LUSTA BLUES 

Megjelent: 2004. augusztus 19. csütörtök 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
Pénteken a Tabánban nagy fesztivál lesz megint augusztus 20-án, ahogy szokott. (Ferenczi, Jazzattakk, TRB, eQuuS, Muddy Shoes, Virga Negra) A megmozdulás fő résztvevője immár több, mint 30 éve a Mini. A nagy Tabánokat (május 1) ők kezdték, majd az LGT-vel lett ez állandó nagy szabadtéri ingyenes dzsembori. Sajnos Tabános Mini koncertfelvétel nincs, de ízelítőnek ez is megteszi.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1982. II. 21.
Bem Rakpart

Összjátékidő: 65:21
forrás: anyaszalag

Intro
konf: "Egy, két, há, négy, egy, két, há."
?
közönségből: "Jaj de jó volt."
konf: "Kösz. És akkor egy nótát most a mániákus nosztalgiáról, ami manapság...lüktet mindenkiben. Erről egy kis cikis nótát."
Mániákus nosztalgia
konf: "Kösz. Köszönjük szépen. Jó hát akkor még egy ugyanebből a hangulatból."
Gőzhajó
konf: "Yes. Nagyon köszönjük. Jöjjön egy varázslatos afrikai öreg (?)."
Lusta Blues
konf: "Ez egy blues volt abból a világból a Lusta blues. Ők lusták és mások güriznek."
Körbe zárt a dzsungel
konf: "Kösz. Ez volt ugyancsak ez a dzsungelhangulat és most ugyancsak maradjunk ennél a hangulatnál és egy új nótánál, amit egy párszor már lejátszottunk ugyancsak ebből az egzotikus világból, az amazonok, kolibrik, jaguárok és más hasonló állatfajokról nyomunk egy kis nótát, tehát jöjjön ugyancsak ez a felállás. Éjjá."
Jaguárok, kolibrik, amazonok
konf: "Köszi. És ugyancsak egy...vadonat új nótát játszunk ugyancsak a készülődőben lévő nagylemezünkről egy darab, ami egy kicsit ez a mai elidegenedett világot próbálja visszaadni valahogy. Neon éjszakák a címe egy ilyen hideg világ, amibe most mi belecsöppentünk evvel a számmal is, és másképp is."
Neon éjszakák
konf: "Megin ez a bluesos hangulat. Vádábádávábá."
Asztalhoz leültem
konf: "És egy jó öreg nótát a diszkóklubok ellen. A fekete gép."
Fekete gép
konf: "Köszi szépen gyerekek. (közönség: "Vissza.")"
Kereszteslovag
konf: "Köszi."
közönség: "Vissza"

Intro
?
Mániákus nosztalgia
Gozhajó
Lusta Blues
Körbe zárt a dzsungel
Jaguárok, kolibrik, amazonok
Neon éjszakák
Asztalhoz leültem
Fekete gép
Kereszteslovag

Török Ádám honlapja: torokadam.hu

Bálint Csaba

rovat lapozó


Még, még, még...
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 02.
A következő kislemezen a Bergendy Balázs Boglárkát

Tovább...
Bergendy - kislemezek 05.
A Bergendy következő EP-je ismét önálló felvételeket

Tovább...
Bergendy - kislemezek 04.
A következő kislemezen a Bergendy együttes Zalatnay Saroltával közösen hallható.

Zalatnay Sarolta 1962 és 1964 között gyakran fellépett a Scampolo

Tovább...
Bergendy - kislemezek 07.
A következő EP két dalában a Bergendy Zalatnay Saroltát kíséri, a másik két dal pedig önálló, zenekari

Tovább...
Bergendy - kislemezek 06.
Szántó Erzsi kislemezének A-oldalán a Bergendy együttes kísér. A dal címe You're My World, ami eredetileg Umberto Bindi olasz slágere volt, de a Bergendy

Tovább...
Klipmánia