×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Omega: WARM-UP 1994. VIII. 19. 

Megjelent: 2004. augusztus 05. csütörtök 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
Lassan aktuális lesz megint ez a próbakoncert. IX. 8-án újra Népstadion, Omega koncert. Talán már elkezdtek újra próbálni, bár Mecky a nyáron szeret vitorlázni. Ez a 10 évvel ezelőtti koncert egy nyilvános főpróba volt a Siófoki szabadtérin. Idén már volt egy vidéki turné is májusban, tehát ha lehet még felkészültebb lesz a zenekar, mint volt 94-ben, vagy 99-ben.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
1994. VIII. 19
Siófoki Szabadtéri Színpad

Összjátékidő: 69'
forrás: első generációs másolat (szerkesztett)

Gammapolis I.
Kóbor: "Nagyon szépen köszönjük és nagyon sok szeretettel köszöntünk benneteket. Annak ellenére, hogy ez nem koncert, próbálkozunk, körülbelül ezeket a számokat hét éve nem játszottuk, úgyhogy
egy egyhetes, olyan "ismerkedés" után vagyunk. Tehát van még két hetünk a koncertig, reméljük, azért amit ma tudunk produkálni, az már egy színpadon is elfogadható dolog lesz. A számokat megpróbáljuk sorrendben játszani, ahogy többé-kevésbé majd a koncerten is lesz (ha eltaláljuk). Nem kell meglepődni, hogy el fogok rontani egypár szöveget, mint ahogy már rögtön az első nótában is ezt megtettem. Lehet, hogy lesz olyan nóta, aminél leállunk, mert valami nem úgy van ahogy... Szóval ez egy próba. A Bűvész-t próbáljuk most meg eljátszani."
A bűvész
Kóbor: "Molnár Gyuri, Elefánt."

(vágás)
Kóbor:"Na! Most pedig megpróbáljuk eljátszani az Életfogytig Rock and Roll című opuszunkat."
Életfogytig Rock and Roll
Kóbor: "Köszi! És következőképpen, illetve most, azt hiszem egy nagyon aktuális számot játszunk, amelynek a körülményei máris megteremtődtek: Ezüst eső."
Ezüst eső
Kóbor: "Na! Elég ezüst volt?"
(vágás)
Kóbor: "A következő számot a pályánk kezdetén használatos világítóeszközről játszanánk."
Petróleumlámpa
Kóbor: "Köszönjük!"
(vágás)
Naplemente
(vágás)
Kóbor: "Itt közben azért az esőből lassan hó lesz, épp ezért aktuális..."
Léna
Napot hoztam, csillagot
Kóbor: "Napot hoztunk és csillagot. És ha már itt van, következik a Csillagok útján. Elefánt kezdi."
Csillagok útján
Kóbor: "Ez biztos, hogy így van?"
Molnár: "A büfében voltál, amikor megbeszéltük."
Kóbor: "Aha!"
(vágás)
Kóbor: "Ballada a fegyverkovács fiáról."
Ballada a fegyverkovács fiáról
Kóbor: "Köszönjük!"
(vágás)
Kóbor: "...helyette jön az..."
Ismertem egy lányt
Kóbor: "Ajjaj, én többet ismertem, úgy látszik."
(vágás)
Addig élj
Kóbor: "A szép időre való tekintettel, sajnos egy kicsit előre kellett hoznunk azt a nótát, ami normális esetben az Omegakoncerteken nem szokott szerepelni (Mihály: "Most játsszuk először!") Igen. Ezt általában csak az ismétlés részben szoktuk játszani. A szám címe: Gyönygyhajú lány (gerjedés) Na! Gyönygyhajú lány,Gyönygyhajú lány!"
Gyönygyhajú lány
Kóbor: "Nagyon szépen köszönjük, és nagyon szépen köszönjük, hogy együtt áztatok velünk. Sajnos, azt hiszem, már technikailag se lehetne folytatni a dolgot, de szeptember harmadikán a Kis...Népstadionban. Kisstadiont akartam mondani. Tehát a Népstadionban remélem már minden tökéletesen és már nem próbán, hanem koncerten fogjuk játszani. Köszönjük! Sziasztok!"
Közönség: "Omega, Omega, Omega!"

Gammapolis I.
A bûvész
Életfogytig rock and roll
Ezüst esõ
Petróleumlámpa
Naplemente
Léna
Napot hoztam, csillagot
Csillagok útján
Ballada a fegyverkovács fiáról
Ismertem egy lányt
Addig élj
Gyöngyhajú lány

megjegyzés: A szeptember 3-i koncert elõtt csinálták ezt a próbakoncertet. Kóbor néhány helyen erõsen keveri a szövegeket.

A zenekar honlapja: omega.hu

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Omega: WAR!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Olympia, Piramis @ 1975. október 31. - FMH
Fél éves működés után, ugyanazon a helyszínen - Fővárosi Művelődési Ház -, ahol debütált, színpadra lépett a klasszikus felállású Piramis.

Tovább...
Bergendy - kislemezek 66.
A kislemezen a Bergendy Turi Lajos énekessel dolgozik együtt, két Non-Stop dal átiratát

Tovább...
Bergendy - kislemezek 65.
A következő Bergendy kislemez két önálló dalt

Tovább...
Bergendy - kislemezek 62.
A következő kislemezen szereplő dal 1975. július 14-én, hétfőn hangzott el először nyilvánosság előtt, a Magyar Rádió Tessék Választani című, a budapesti József

Tovább...
Bergendy - kislemezek 64.
A Bergendy 1976-ban két albumot is felvett. A Fagypont fölött miénk a világ című lemez egy jórészt a funk világába tett csodás kirándulás, olyan dalokkal, mint az

Tovább...
Koncertek 2018. március 19. és 2018. április 04. között:

Klipmánia