×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Sörsátor alatt a P. Mobil és a Mini (2015) 

Megjelent: 2015. május 20. szerda 12:00
Szerző: Fiery
    Koncertmenü 

Újra itt a nyár, a Városligeti Sörsátor dolgozói új koncepcióval jelentkeztek. Természetesen továbbra is a rockzenéé a főszerep, de talán egy kicsit profibban kezelve, mint eddig. Állandó fellépő lesz a P. Mobil és a Mini, de rajtuk kívül is számos klasszikus zenekar teszi át ide törzshelyét. Érdemes lesz tehát követni a Városligeti Sörsátor naptárát! - FieryHa támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!
A rockzene egyik nyári fellegvára a Városligeti Sörsátor, a hely, amely ez idényre is befogadta a média által üldözött, de leginkább az általuk figyelemre sem méltatott rock bandákat. Így történhetett meg, hogy itt kapott otthont a Kugli, a Hit Rock, a Gesarol, a Blues Steel, Rock Fanatic és az ifjú feltörekvők, mint például a Válaszút zenekar. Fellép még azért a Hungarian Pink Floyd Show, a Credence Clearwater Reborn is, épp úgy, mint az örömzenét játszó Üzletembers zenekar.

A változatos program bizonyításaként, lesz ír népzene, slágerparádé, még punk-rock koncert is. A többi az érdeklődőkön múlik. A Városligeti Sörsátor ugyan már tavasszal megnyitotta kapuit, de az igazi nagyágyúk kitelepülésére azért májusig várni kellett.

A csali bedobva, a bemelegítés megvolt, a közönség szép lassan a sötét, zárt klubokból újra a szabadba költözött. Robbanhatott végre a bomba, ugyanis két mitikus zenekar is ideiglenes törzshelyévé fogadta a Városligetet. Az egyik ilyen hatalmasság a Török Ádám vezette Mini együttes, akik folyamatosan szerepelnek a nyári műsortervben.

Török bácsi tizenkilencre lapot húzva nem csak aktuális zenekarával tiszteli meg a Sörsátorba ellátogató zeneéhes rajongókat, hanem augusztus 19-re egy igazi meglepetéssel is készül, ugyanis itt tart ünnepet az ős-Minivel! Török Ádám mellett tehát ott lesz a billentyű virtuóz Papp Gyula, a dobok mögött egy újabb legenda, Németh "Nemecsek" Tamás, valamint az elnyűhetetlen - és éppen ezen a napon 70-dik születésnapját ünneplő - Nagy István is. Szóval óriási buli van készülőben!

A következő robbantást a Schuster Lóránt által irányított P. Mobil együttes hajtja végre. Ezen a nyáron nem kevesebbszer, mint ötször is színpadra lépnek, miközben azért eleget tesznek az Omega együttes, valamint számos vidéki kultúrközpont meghívásának.

A koncertsorozatnak több érdekessége is van, az első, hogy minden koncerten sztárvendég lesz - májusban Török Ádám -, akik jelenlétükkel is felejthetetlenebbé teszik a P. Mobil bulikat. A zenekar felhívása, aki mind az öt bulin jelen lesz, az ősszel kap egy Feketebárányok DVD-t, ennek igazolásaként a bejárat előtt mindenki kap egy P. Mobil képeslapot, melyet minden egyes alkalommal le kell pecsételtetni. Tehát jó tudni, hogy a P. Mobil együttes továbbra is létezik, nagy tervekkel, jövőképekkel, ötletekkel, nem utolsó sorban óriási tömegbázissal, akik bárhová elkísérik a csapatot, így várhatóan a Városligeti Sörsátorban is telt ház lesz. (Mivel a passzio.hu honlap frissítésen és némi belső átalakításon ment keresztül május 11. és 18. között, már tudjuk, hogy tele volt a csárda, nagyon jó hangulatban zajlott le az első koncert).

Fontos információ a Sörsátorba járók részére, hogy idén először, a nagy bulik belépősek lesznek, viszont cserébe olcsóbb árakon jutnak a vendégek ételhez, italhoz! Szóval éljen a nyár, mindenki a szabadba, a Városligetbe, a Sörsátorba! Ki tudja mi lesz jövőre...

Írta: Fieryrovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Sörsátor alat!
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Kid Rock - Sweet Southern Sugar (2017)
A 46 éves Robert James Ritchie, művésznevén Kid Rock legutóbb 2015-ben adott ki dalokat a First Kiss lemezén, amin tovább vitte a délieknek szánt country-rock-os ömlengést.

Tovább...
The Dark Element - The Dark Element (2017)
A Frontiers bemutatja a Dark Element nevű friss szimfonikus metálos projektjét, amiben Anette Olzon tér vissza a Nightwish világába... Az énekesnő mögött

Tovább...
Steve Walsh - Black Butterfly (2017)
Az idén 66 éves Steve Walsh a Kansas énekes-billentyűseként lett a műfajának szupersztárja, ahol 1973–'81 és '85-2014 között dolgozott. Énekhangja és stílusa

Tovább...
Hollywood Undead - Five (2017)
A manapság odaát egyre népszerűbb rap-rock műfaj egyik követője a Hollywood Undead nevű kapucnis-maszkos fiúcsapat, ami Los Angeles-ben alakult 2005-ben. A friss

Tovább...
Vandenberg's Moonkings - MK II (2017)
Adrian Vandenberg gitáros neve összeforrt a Whitesnake-kel, ahol '85 és '97 között dolgozott. Aztán 2014-ben a gitáros betöltötte a kerek

Tovább...
Klipmánia