×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Led Zeppelin emlékest @ 2004. 02. 22. - Fonó 

Megjelent: 2004. július 24. szombat 18:00
Szerző: bcsaba
 hard.fplanet.hu   Koncertbeszámolók 

Eredetileg január 9-én lett volna megtartva ez a rendezvény a Blues Alleyben, Jimmy Page 60. születésnapjának apropójából. Akkor nem jött össze. Most vasárnap viszont összegyűltek a bennfentes népek (kb 120-an), akik innen-onnan értesültek, fülest kaptak, merthogy hirdetve elég szegényesen volt, plakátot keresve sem lehetett találni. Utoljára ilyen összejövetel '94-ben volt a Pecsában, azt Póka Egon vezette és basszusgitározta le, ezt most Vörös Gábor (ugyancsak basszeros, ex-Ossian, ex-Ómen, Equus) szervezte, döngette...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A koncert 3 zenekarra alapult, jelesül az Equusra, a Coda-ra, és a Session-re. Néhány elszánt vendégzenész is játszott, így nyitányként a Rock And Roll-ban és a Wanton Song-ban Sipeki Zoli pengetett nagy hitelességgel és Sághi Kálmán énekelt, aki a maga százegynéhány kilójával és kopaszságával elég rossz helyezést ért volna el egy Robert Plant imitátorversenyen. A hangja azonban megfelelt és látnivaló volt, hogy élvezi, amit csinál, volt benne lendület. Az Ocean-t és a Heartbreaker-t a jelenleg aktuális Coda nyomta eztán Rudán Joe-val és Tornóczky Ferenc-cel (aki kb 3 éve váltotta Sipekit a gitárosi poszton a zenekarban).

A Heartbreakerben érdekes volt, hogy billentyű is megszólalt az ex-Bikinis Makovics Dénessel. Ez a felállás játszotta a Stairwayt is. Én ezt tartottam az est leggyengébb pontjának. Eztán jött egy fénypont, a veszprémi Session együttes akusztikus szetje. Sajnos dobosuk épp Németországban koncertezett, úgyhogy nem tudtak teljes profizmussal kiállni és a koncertet végig doboló Gerdesits Faszi sem merte bevállalni ezeket a számokat, mivel előtte nem próbáltak. Mindenesetre én úgy éreztem, hogy a közönség nagyon pozitívan vette a That's The Wayt, a Going To California-t és a Black Country Womant. Megjelent Pribill Gyuri is (Kimnowak, S-Modell, Ferenczy, Equus) és Sághival kiegészülve egy egész pofás I Can't Quit Yout produkáltak. Pribill nagyon érzi, hogy hogy játszott anno Page bluest.

Dögös volt, ahogy kell. Gál Gabi következett (Takats Tamás DBB) egy elég szimplácska How Many More Times-szal, majd egy húzósabbra sikeredett Immigrant Songgal, majd következett egy teljes Equus felállás megint, így Kőszegi Zsolttal, akinek hangadottságai nem annyira Plantre predesztinálnák, mint inkább Tom Waitsre, és a szövegeket is jó lett volna megtanulni, de ha a kamu-angoltól eltekintünk, akkor egy jó kis Dazed And Confusedot és Whole Lotta Love-ot hallhattunk. A WLL azért is érdekes volt, mert Sipeki újra megjelent, és így egy "kétbalkezes" felállást eredményeztek ugye a Pribillel, aki ugyancsak fordított állásban játszik.

Az este egy dobszólós Moby Dick után egy Rock And Roll zárta, benne az összes taggal. A Moby Dickben a gitárosok produkálták magukat, míg a Rock And Roll az énekesek jamm-je volt. Így volt ez összesen 90 perc, ami 1700 forintért nem sok, de hát talán a következő hosszabb lesz. Remélem hamarosan lesz ilyen újra.

Bálint Csaba (2004. 02. 22.)

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Led Zeppelin emlékest!

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. július 20. és 2018. augusztus 05. között: