×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Taurusz (Radics) 1972. V. 1. BIP 

Megjelent: 2004. július 22. csütörtök 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
Radics Béla legfontosabb formációja a Taurusz volt. Itt írta azt a kevés saját számot, ami megmaradt tőle. Ez volt a bemutatkozó koncertjük, ők voltak a második supergroup idehaza az LGT után. Sajnos ez a zenekar csak egy évig létezett, de az alatt is legendássá vált.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!


1972. V. 1.
BIP

Összjátékidő: 46:16

Éjszakai vonat
konf: "Köszönjük. Nagyon szépen köszönjük. Köszi. Nagyon sok szeretettel üdvözlünk mindenkit első nyilvános koncertünkön a...Taurus Ex-T 25-75-82 együttes nevében. A tagokat asziszem nem kell külön egyenként bemutatni, mégis...így utólag a szólógitár Radics Béla, orgona Balázs Ferenc, dob Brunner Győző, és a basszusgitárnál Lajos Som. Kösz. Az elhangzott szám címe az Éjszakai vonat. Második számnak hallgassatok meg egy Béla szerzeményét, a szám címe a Lángszívű lány."
Lángszívű lány
konf: "Köszönjük. Köszi szépen. Egy Lajos szerzemény. Hosszú éjjel hosszú nap."
Hosszú, fáradt nap után
konf: "Köszi szépen. Köszönjük. A mai műsorba bizonyára sokan meglepődnek, de csak saját szerzeményeket játszunk és általában a zenekar egész irányelve az, hogy a saját kompozíciókat jutatjuk érvényre. Most hallgassatok meg egy számot a május végén, június közepén megjelenő kislemezünkről, a szám Fecó szerzeménye, a szám címe Szólíts meg vándor."
Szólíts meg vándor
konf: "Köszönjük. Nagyon szépen köszönjük. Köszi. Most szintén egy Fecószerzemény következik, a szám címe: Akire szerelemmel nézhetek."
A lány, kire szerelemmel nézhetek
konf: "Tehát ez volt az Akire szerelemmel nézhetek. Köszönjük, nagyon szépen köszönjük. Köszi. És most Győző fogja egy kicsit produkálni magát a kongával. A szám címe: Szép lányok jönnek és mosolyognak rám"
Szép lányok jönnek és mosolyognak rám
konf: "Köszönjük. Köszönjük szépen. Köszi szépen. Thanks. Kösz. Most pedig szintén egy Béla szerzemény következik. A szám címe: Királyi madár."
Királyi madár
konf: "Nagyon szépen köszönjük. Köszi. Köszönjük. Tehát ez volt a Királyi madár. Köszi szépen Béla nevében. Köszönjük. Köszi."
Királyi madár (reprise)
konf: "Nagyon szépen köszönjük. Köszi. Köszi szépen. Köszönjük. Egy Fecószám következik. Címe: Anyám vigasztalj engem. Az én anyám."
Anyám, vigasztalj engem
konf: "Köszönjük. Nagyon szépen köszönjük. Köszi. Tehát ez volt az Anyám vigasztalj engem. Köszönjük szépen. Köszi. Köszönjük. Most pedig rövid műsorunk befejezéseképpen. Nagyon köszönjük. Köszi. Két három és."
Anyám vigasztalj engem (reprise)
konf: "Köszönjük. Nagyon köszönjük. Köszi. Köszönjük. Köszi szépen. És most az utolsó szám előtt mindenkinek, aki ide eljött, és a mi kedvünkért jött el nagyon szépen köszönjük és utoljára hallgassátok meg azt a számot, ami a kislemez "A" oldalán szerepel, Bélus szerzeménye, a szám címe Zöld csillag. A mottó: Béke és szeretet legyen a szívben. Ez állt a Zöld csillag jegyében."
Zöld csillag
lekonf: "Köszönjük. Nagyon szépen köszi. Köszönjük. Köszönjük szépen."Éjféli vonat
Lángszívû lány
Hosszú éjjel, hosszú nap
Szólíts meg vándor
A lány, akire szerelemmel nézhetek
Szép lányok jönnek és mosolyognak rám
Királyi madár
Anyám vigaszatlj engem
Zöld csillag

megjegyzés: Ez a fellelhetõ legjobb felvétel a Taurusztól. A 2002-ben kiadott hivatalos verzió bizonyos szempontból rosszabb mint ez az eredeti forrás, mivel túlokoskodták a masteringet. Itt nincs kiemelve a magas tartomány, jobban hallatszik Som basszusjátéka, és a számok is eredeti sorrendjükben vannak. Arról nem beszélve, hogy a "Kopácsmûhely" címû számnak itt nyoma sincs.


Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Taurusz !

kép

Piramis - A nagy buli (1979)

2006-05-09 00:00:00

kép

Piramis: Szabadnak születtem

2005-01-25 18:00:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 27. és 2018. június 12. között:

Klipmánia