×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 P. Mobil 1977. X. KAPCARONGY 

Megjelent: 2004. július 20. kedd 00:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 
A P. Mobil csillagéve 1978 volt. 1977 végén még igazából undergroundnak számítottak rockberkekben. Ekkor jelent meg a zenekar körül Földes "Hobo" László és kezdte el írni a 78-as év nagy sikerszámainak szövegét, az Utolsó cigarettát, a Miskolcot és nem utolsósorban a Honfoglalást. De 1977-ben még csak 3-4 számra mint énekes ugrott be, főképp Rolling Stones örökzöldeket játszotak együtt, itt még angolul.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

talán '77 vége
valószínüleg Bp-n

Összjátékidő: 49:18

konf: "...És emlékezzünk egy régi zenekarra minden alkalommal. A zenekar neve Rolling Stones, és egy barátunk, Hobó fog énekelni abból az alkalomból, hogy megjelent a Stones Élve szeretlek című dupla koncertlemeze. Fogadjátok szeretettel ma este Hobót. Jumping Jack Flash!"
Jumping Jack Flash
konf: Hobó: "Köszönöm, köszönjük. Hobó: "Egy részeg kurva akaszkodott rám New York Cityben. Felvinni egy menetre megpróbált. A vállán kellett átvetnie engem. Adott piát, az se használt. Honky Tonk Woman"
Honky Tonk Woman
konf: "Köszönjük szépen. Hobó. És egy olyan dal, amelyikre azt mondta a biológiatanárom, aki teljesen hülye volt, és a Pillangókisasszonyt negyvenkétszer látta: Ez a zene csodálatos. Áj Kent Getnó Szetizöfeksön. Nem kapok elég szépet."
(I Can't Get No) Satisfaction
konf: "Hobó barátunk. Hobó. Csajokról énekeltünk, akik pénzért teszik közkinccsé értékeiket. Egy asszony kell mindenkinek. Lehet vörös? Lehet kopasz? Lehet barna? Asszony kell! Asszonyt akarok! Asszony kell! Asszony kell!"
Asszonyt akarok
konf: "Mennyi (?) van itt. A következő dal a hajszáról szól, mely körülveszi életünket. Hajsza! És még egyszer hajsza."
Hajsza
konf: "Hölgyek és Urak. A király! A király."
A király
Varjúdal
konf: "Köszönjük. A varjakról. Annyit szeretnék elmondani, hogy október harmadik vasárnapjától várunk mindenkit egy klubban, ahol nem nézik, hogy kinek milyen színű az inge, meg az alsógatyája. Jim Clark emlékére. Forma 1. Az út szélén. Forma 1."
Forma 1.
konf: "Az lenne a kérésem a következő dalhoz, valamennyien egy hónapban születtünk, rocktóberben, tizenharmadikán. Rocktóberben születtem."
Rocktóber
konf: "Köszönjük szépen. Ha nem segít a szó...állj elém és ...lőj rám! Lőj rám!"
Lőj rám!
konf: "Éjjj! Szpászíbá! Egy dalt szeretnénk eljátszani, a rongyfogó digózó csajokról. Ha van itt digózó csaj jöjjön föl a vokálba énekelni...egy-két szólamot. Az lenne a kérésem, hogy mindenki verje össze a tenyerét, hagy szellőzzenek az ujjai. Figyelem! Az a kérésem, hogy...munkások, parasztok értelmiségiek kezeket föl. Ígéret és átverés. Bal-jobb. Ein-zwei. Bal-bal. Egy-két-há-négy. Hölgyeim és Uraim. Lehet tapsolni, hagy szóljon."
Ígéret és átverés
konf: "Pálmai Zoltán, dob. Kékesi Bajnok László, Fender Base. Szólógitár, Bencsik Sándor. Zongora, Cserháti István. Ének, Vikidál Gyula.
Kétforintos dalJumping Jack Flash
Honky Tonk Woman
(I Can't Get No) Satisfaction
Asszonyt akarok
Hajsza
A király
Varjudal
Forma 1
Rocktóber
Lõj rám
Ígéret és átverés
Kétforintos dal

megjegyzés: Ekkoriban egész a HBB létrejöttéig Hobó a Mobillal nyomult. Ezen a koncerten is az elsõ három Stonesszámot õ énekli. Az elsõ szám állítólag a Simli show volt, de lemaradt a felvételrõl.

Bálint Csaba
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. június 23. és 2018. július 09. között: