rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326482
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Rockmúzeum

Aktuális

Egy éve kezdett el pár lelkes ember azon dolgozni, hogy a semmiből létrehozza a Rockmúzeumot. Megalapítottuk a Rockmúzeumot működtető MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesületet, majd a Radnóti Miklós Művelődési Házban, a XIII. kerület, Kárpát utca 23-ban találtuk meg azt a helyet, ahol 810 négyzetméteren méltó módon tudjuk bemutatni a Magyar Rockzene elmúlt 50 évét.

Jelmondatunk: "A múltat a jelenen keresztül mutatjuk meg a jövőnek."

Tavaly augusztusban kezdődött el a munka, a nulláról indultunk, csak az üres termek álltak rendelkezésre. Az egyesület 10 tagja mellé az elmúlt hónapokban sorra érkeztek a segítők. Volt, aki egy régi hangszert hozott, volt aki korabeli dokumentumokat, volt, aki szőnyeget adott, volt, aki villanyszerelésben, fúrás-faragásban segédkezett. Szponzoraink között csupa kisember, vagy kis magáncég található. Mindenki a manapság oly ritka társadalmi munkában segédkezett, lehetőségeihez mérten hozzátette a maga tudását, megmutatta, hogy a rockzene a mai napig egy ügy, amelyért érdemes dolgozni, érdemes lelkesedni, hisz a műfaj megérdemli a méltó megbecsültséget. A most nyíló múzeum kiállítása mögött - nem túlzás - több mint 10.000 munkaóra van.

Az eredményt állandó kiállításunk keretében 2014. február 08-ától minden szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig mindenki ingyenesen láthatja. Bemutatjuk a '60-as évek elejétől jelenleg 1989-ig bezáróan a Magyar Rockzene történetét. A kiállításon korabeli plakátok, fotók, hangszerek, rockfestmények, zenészrelikviák mellett interaktív bemutatóeszközök is segítik a múlt iránt érdeklődőket.

Megtekinthető például Radics Béla híres szamurájfejes pólója, Szörényi Levente első és utolsó gitárja, az Omega első füstgépe, vagy a Szabad Európa Rádió teljes eredeti stúdiója, mellyel Cseke László évtizedekig sugározta a nyugati pop- és rockzene legfrissebb számait.

A jövőről: Létre kívánjuk hozni a Rockmúzeumok Nemzetközi Szövetségét, meglepetésünkre ilyen szervezet jelenleg még nincs, felvettük a kapcsolatot Európa összes Rockmúzeumával. A most bemutatott állandó törzsanyagon kívül vándorkiállításokat, nemzetközi cserekiállításokat, időszakos tematikus kiállításokat szeretnénk szervezni, koncerttermünkben, illetve tetőteraszunkon lehetőség nyílik majd zenei események rendezésére is.Elkezdtük egy tudományos igényességű rocktörténeti adatbázis felállítását, mind az utca embere, mind akár köztörténész kutatók számára is biztos forrássá kívánunk válni. Rendszerezni kívánjuk a felhalmozott ismeretanyagot, célunk, hogy magunk is szakkönyvek kiadásával járuljunk hozzá a műfaj szakirodalmához.

Első kiadványunk, a Budapesti beatzenekarok almanach-ja már meg is jelent, csak nálunk kapható.

A Rockmúzeum kulturális küldetésének része nem csak a múlt ápolása, hanem jelmondatunknak megfelelően a jövő építése is. Fiatal zenészek részére bemutatkozást kívánunk biztosítani, zenei mesterkurzusokat kívánunk szervezni. Célunk az idős zenészek segítése is. Azonban nagyobb lélegzetű terveinkhez már a széleskörű nagyközönség és a vállalati szféra támogatására is szükség lesz, mert ezen programok finanszírozására a Rockmúzeum jelenlegi forrásai nem elegendőek.

Nagyon fontos, hogy a Rockmúzeum befogadó intézmény, a rockzenét tágan értelmezzük, a pop műfaj széles zenei palettáját befogadjuk, a történet részei voltak a táncdalénekesek, a popzenészek, a roadok, a szervezők, az újságírók, mindenkinek helyet, lehetőséget kívánunk biztosítani.

A Rockmúzeum nem kíván a bemutatott zenei stílusokban, vagy akár az adott zenekarok közt értékítéletével válogatni, ám azt meg kell jegyeznünk, hogy azt tudjuk kiállítani, amit az adott zenekarok, vagy rajongók nekünk ajándékoznak, vagy letétbe helyeznek nálunk. Kizárólag ez az oka annak, hogy jelenleg egyes zenekarok, vagy műfajok esetlegesen nagyobb súllyal szerepelnek a kiállításon.

Várjuk mindenki felajánlásait, keressük a korabeli hangszereket, erősítőket, plakátokat, szakkönyveket, kottákat, zenészrelikviákat, fényképeket, mindent, ami a korszakhoz és a műfajhoz köthető.A MagyaRock Hírességek Csarnoka megtalálható a facebookon, illetve a rockcsarnok.hu honlapcímen, utóbbi még fejlesztés alatt áll.
A Rockmúzeum e-mail címe: rockcsarnok@gmail.com
Telefonszáma: 06-1-398-62-90
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Aktuális
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Aktuális:
Queen koncert Budapesten! - 2005. április 23.


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.45 Seconds