Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326402
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Vörös István és zenekara @ 2013. március 9. - Hell Music Pub

Koncertbeszámolók

Vörös István az utóbbi években visszatérő vendégnek számít Nyíregyházán, egy-egy tavaszi és őszi szóló akusztikus koncert erejéig, rendre ellátogat a városba. Most azonban egy kis újdonsággal szolgált, elhozta a teljes zenekarát. A megszokott helyszín, az Intercafé ehhez túl szűkös lett volna, a koncertnek a Hell Music (leánykori nevén X-Café) adott otthont.

A közönség jobbára a középső korosztályból verbuválódott, az ifjú rockerek ugyanabban az időben valószínűleg a Buszacsában fordultak elő, ahol épp az Alvin és a mókusok – Depresszió – Tankcsapda hármas koncertezett. Pedig nem ártana nekik sem megtapasztalni, hogy nem feltétlenül a zúzás a vérbeli rockzene lényege.A zenekaros felállásban adott klubkoncert telitalálatnak bizonyult: előbbi elsöprő energiája összeadódott utóbbi közvetlenségével. A közönség álló része eleinte ugyan kissé bátortalanul tartotta a távolságot, de ahogy egyre oldottabbá vált a hangulat, úgy húzódtak közelebb. Természetesen megvolt a közeledés másik részről is: Vörös Pisti többször is átjött a nézők közé, előfordult, hogy még egy székre is felpattant. Időnként a dekoratív vokalista, Szalóki Anett is csatlakozott hozzá, sőt a Mindenki bolond közben, rövid időre a teljes zenekar előrejött és összeállt a capella kórussá. A közvetlenséget fokozta, amikor Pisti észrevett egy ismerős arcot, akivel felidézték lengyeltóti építőtáboros élményeiket, majd még valaki csatlakozott, aki szintén ott volt. Egyszer, egy kis átöltözés jelentette a show-elemet: a Háromszögek közben, a szerelmes témához illően, Pisti piros szívecskés inget és kalapot viselt. Természetesen csak poén volt. Ugyanakkor komoly arcát is meg tudta mutatni: a Kutyavilág előtt kifejezte szolidaritását a deviza-adósok kilakoltatása ellen tüntető civil szervezetekkel. Ennyi volt a közéletiség aznap estére, pártpolitikát nem visz a koncertekbe, a mindennapi gondokkal küszködő "kisember" mellett áll a "sanyargatókkal" szemben.

A műsor nagy részét Prognózis-dalok tették ki, közülük is főképp a pörgősebbek. Érződött, hogy a közönség is leginkább ezt várta, többször elhangzott a "Nózis, nózis, Prognózis!" skandálás. Mellettük néhány szám ment a szóló lemezekről – köztük a legújabb Engedj be a jóba – és az egy szem Piknik Club albumról. A hangulat leginkább az Add ki magadból a feszültséget - Tele van a város szerelemmel - Hajsza közben alatt hágott tetőfokára. Pisti ekkor is a közönségbe vegyült, énekeltette is őket. Az ezeket követő Ne zavarjon senki után jött is a meghajlás, de persze szó sem lehetett arról, hogy elengedjék a zenekart. Ők is tudták, hogy vannak még "elmaradásaik". Úgyhogy következett még öt dal. A Neked valaki kell közben Pisti újabb leckét adott a közvetlen zenész-néző kapcsolatból: egy szerencsés hölgyet felkért táncolni. A zárás az Ajtók előtt volt, nagyszerű gitárszólóval. Természetesen valakiknek sosem elég, hangzottak is el kívánságok a Bulgáriától a Rázz fel, Hédi!-n át a Nyári éjszakákig, de egyszer be kell fejezni, ilyen hajtós buli után jár a pihenés. Ami meg kimaradt, talán hallható lesz április 13-án az Intercaféban, a szokásos szóló-akusztikus bulin.

Elhangzott dalok:
01. Előjelek
02. Engedj be a jóba
03. Semmit ne ígérj
04. Titok
05. Háromszögek
06. Tiéd a világ
07. Kutyavilág
08. Olyannak szeress
09. Magányos utazó
10. Legalább egyszer
11. Várlak lenn a téren
12. Mindenki bolond
13. Kietlen hajnalon
14. Kié ez az ország
15. A dal még most is a régi
16. Add ki magadból a feszültséget
17. Tele van a város szerelemmel
18. Hajsza közben
19. Ne zavarjon senki
ráadás:
20. Végre elrepülhetünk
21. Merész vágyakkal
22. Minden viharon át
23. Neked valaki kell
24. Ajtók előtt

Közreműködő zenészek:
Vörös István – ének, gitár, szájharmonika
Horváth Róbert – dob, ütőhangszerek
Knizner Tamás – gitár, vokál
Szalóki Anett – vokál, ritmushangszerek
Szitás Zoltán – basszusgitár, vokál
Tót Attila – billentyűs hangszerek


Vass Gergely, 2013. március 14.
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertbeszámolók
· Szerkesztette: vassgergely


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertbeszámolók:
2004.04.23 Wigvam Rock Klub - KARTHAGO


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.51 Seconds