×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 ROAD - Nem kell más 

Megjelent: 2011. március 24. csütörtök 18:10
Szerző: Fiery
    Dalszövegek 

Utazás a MagyaRock földjén 17. rész - "Amikor a szemembe nézel, majd attól a tűztől égsz el, amit te bennem gyújtottál..."

2010 tavaszán Kalapács Józsi hivatalos volt a ROAD együttes egy vidéki koncertjére. Elkísértem. Már a buli előtt is sok jót hallottam a bandáról, mégis szinte minden perc külön meglepetés volt számomra. A fiuk engem is úgy kezeltek, mint egy régi barátot, rettenetesen kedvesek voltak és nyíltak. Másodpercek alatt ezernyi témát érintettünk. Közben Máté-ék dedikálták az orruk elé dugott jegyeket, papír fecniket, CD borítókat, fotókat. Néha beálltak egy – egy közös fénykép erejéig, majd ugyanott folytattuk a beszélgetést, ahol abbahagytuk...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Azóta többször is elkeveredtem koncertjükre. Bár azokon inkább csak hátul figyeltem a bandát. Nagyon profin kitalált ötlet az egész. A zenekari egység annyira erősen lejön a színpadról, hogy már azt látni, főnyeremény. A szövegek tartalmát böngészve, nincs felesleges szó. A mondanivaló se több, se kevesebb annál, mint amit kapnunk kell. A kedvencem tőlük pedig a „Nem kell más” című – rózsaszín romantikát elvető, állatiasan vágyakozó remekmű! A dal elsodor minket a barokk korba, az atom korba, a vaskorba és az őskorba. Egy minden időt kiálló nóta, ami az ősi vágyakozásról és annak átéléséről szól!Te ugyanúgy akarsz, ahogy én téged, és éjjel az ágyban is ugyanazt érzed.
Én látom a szemeden, ha nem is mondod; Őrültek vagyunk és nem bolondok!

Nem kell más, úgy csókolnám a szádat, letépném az összes ruhádat, ahogy azt nem csinálta még más! Nem kell más, amikor a szemembe nézel, majd attól a tűztől égsz el, amit te bennem gyújtottál,
És nem kell más!

Ugye játszottál már a gondolattal, hogy egyszer majd mellettem ér a hajnal?
Édes hangod a fülembe súgja: Nem volt elég, csináljuk újra!

Nem kell más, én mint egy állat, elevenen felfalnálak, miközben szétszakítanál.
Nem kell más! Én nem sokat kérek:Nyelvem hegyén a véred, te pedig a torkom harapd át,
És nem kell más

Nem kell más, úgy kívánom a szádat, csókolni a kezed, a lábad, érezni a bőröd illatát,
Nem kell más. Jó a kocsiban, a kádban, jó a fűben, az előszobában. Nekem mindegy hol jön ránk
Nem kell más!

Nem értek a szóból, sose legyen elég a jóból, örökre elcsábítottál!
Nem kell más! Úgy akarlak téged, nem érzed, megőrülök érted, adj hát nekem egy éjszakát!
És nem kell más!

A ROAD zenekart sokan tévesen egy második Tankcsapdának vélik, pedig (és ez személyes vélemény) a kettő összehasonlíthatatlan. 2011. április 15-én ROAD lemezbemutató koncert a Diesel klubban. Aki még nem hallotta volna őket (van ilyen még egyáltalán?) az azért, aki meg ismeri őket, az pedig azért jöjjön el! Erik, Imi, Máté és Goya mindenkit szeretettel vár!

írta: Fiery
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 27. és 2018. június 12. között:

Klipmánia