×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Omega @ 1977.11.03 - Vechta, Németország 

Megjelent: 2010. augusztus 09. hétfő 18:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

Nemrég került elő egy felvétel az Omega 1977-es őszi német turnéjáról. A dolog különlegességét az adja, hogy az október 31-i saarbrückeni koncert után három nappal (egy koncertnyi kihagyással) készült, így a ez a két legközelebbi felvétel a ’87 előtti korszakból. Ekkoriban több zenekarral együtt vettek részt egy „csomagturnén”, a pletykák szerint a Scorpions is velük volt, egy-egy órás szetteket játszottak. - Bollók Csaba írásaHa támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A felvétel közepesnél kicsit rosszabb minőségű, maga az analóg felvétel is torz lehetett és a digitalizálásnál is sikerült túlvezérelni az anyagot. Nagyobb baj az, hogy valaki, valamikor belebarmolt a felvételbe, minden egyes számban van egy halkítás-hangosítás (fade in-fade out), nyilván azért, hogy az így megjelölt anyagnál követhető legyen, hogy ki kinek passzolta tovább, illetve az illető így értékesebbé tette a saját felvételét, hogy adott esetben súlyos összegekért továbbadhassa. Bootleggerhez méltatlan és undorító hozzáállás...

Ezen a turnén, főleg a Nem tudom a neved és az Időrabló anyagát játszották, fix szett-listával, előre lepróbáltan, a ráadást kivéve magyar énekkel. A keretet az ekkoriban készülő Skyrover (Csillagok utján) Nyitány-Finálé párosa alkotta. Az Időrablót itt még teljes formájában játsszák, bár Mihály két-tételes darabként hivatkozik rá. A számok között többnyire ő konferál, Kóbor eléggé visszafogottan köszöngeti meg a tapsot. A Bűvészben Molnár improvizálgat, tőle megszokottan nem túl változatosan, a bolhaimpróra kihegyezve a dalt. A Ráadás a Family Strong című dal, ami az ekkortájt íródott Metamorfózis I prototípusa/tükörfordítása (az angol lemezre más szöveggel került).

Forrás: sokadik generációs másolat; Játékidő: 65 perc

Nyitány
Névtelen utazó
Kóbor: Danke Schön!
Mihály: Danke Schön! Wir wünschen ein (…) schön Guten Abend! (…) spielen wir von den letzte zwei LP, die vorige LP heisst Hall of Floaters in the Sky, unsere letzte LP heisst Time Robber. Jetzt möchten wir ein Stück von Time Robber spielen. Stück heisst Late Night Show.
Éjféli koncert
Kóbor, Mihály: Danke Schön!
Nem tudom a neved
Kóbor, Mihály: Danke Schön! Danke!
Mit nächsten Title, gehen wir zurück zu die Time Robber LP, zwei Titles aus diese LP: House of Cards und Time Robber
Időrabló (teljes verzió)
Kóbor, Mihály: Danke Schön!
Mihály: Die nächste Stück ist von die vorige LP, Hall of Floaters in the Sky, diese Stück heisst Magician.
Bűvész (benne improvizációs blokk)
Mihály: Danke Schön!
Szintetizátor-szóló
Egy könyvelő álma
Finálé

Mihály: Danke Schön!
Family Strong (Metamorfózis I.)
Mind: Danke schön! Danke! Vielen Dank! Wiedersehen! Tschüss!

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Omega @ 1970 - Kisstadion

2018-04-07 12:05:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Kex @ 1970 - Bercsényi kollégium
Tudvalevő, hogy az MHV nem kényeztette el a Kex-et. Egyetlen megjelent kislemezük - Család - Elszállt egy hajó a szélben - is csak a Szépleányok, ne

Tovább...
Koncertek 2018. július 16. és 2018. augusztus 01. között:

Klipmánia