×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Omega, HBB, P. Mobil (PM '79) 

Megjelent: 2010. július 27. kedd 18:05
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

Páratlan zenei esemény színhelye volt a Budai Ifjúsági Park június 4-én este - az Omega, a Hobo Blues Band és a P. Mobil tagjai közös hangversenyt rendeztek a házigazda Hobo invitálására. Tizenhat muzsikus vállalkozott arra, hogy előzetes próba nélkül bebizonyítsa: a rock és a blues szeretete és értése pillanatok alatt összeköti az eltérő ízlésűnek hitt csoportokat. Együtt-zenélésük alatt olyan őszinte forró hangulat született a színpadon és a nézőtéren, amelyre nem akadt példa az itthoni koncert-történelemben.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A programot kora este a Mini kezdte - a fővárosban ezúttal először mutatkozott be az új basszusgitáros, Kunu László, aki meglepően hamar illeszkedett be a kvartett elképzeléseibe. A parkokban sajnos egyre ritkábban látható sok ezres tömeg nagy szeretettel fogadta őt és az új dalokat. A Mini után a Hobo Blues Band nyúlt a hangszerekhez - az együttes pár hónap alatt a dalokat együtténeklő, együtt tapsoló lelkes tábort hozott össze. Nem érdemtelenül: a rock gyökereit felvillantó zenei körképet most már nem zavarták meg az összhangzat korábbi hiányosságai - a mondanivaló, Deák B. (sic!) Gyula énekesi, Hobo színpadi, s a három gitáros technikai adottságai több, mint figyelmet érdemlőek. Az önálló blokk befejeztével kezdődött az igazi ünnep: először a testhez simuló bőrnadrágba és vörös szalagba öltözött Molnár György kapcsolódott be a zenébe. Hamar kiderült: ennek a jamsessionak (sic!) ő az igazi főszereplője.

Régen hallottunk ilyen felszabadult, nagy erejű invenciózus gitárjátékot. Lendülete átragadt a többiekre is - hatalmas üdvrivalgás köszöntötte a P. Mobil zenészeit, akik először egy tempós blues improvizációba szálltak be, majd Kékesi László énekével két dalt adtak elő saját programjukból. Ezután Török Ádámon volt a sor, hogy fuvolájával a hét gitáros (!) kemény hangzását ellensúlyozza. Pár perc múlva Benkő László és Debreceni Ferenc foglalta el helyét a hangszereknél - az egyik rock téma szinte észrevétlenül oldódott fel a Nem tudom a neved előadásában. A közép-európai hobo Blues (sic!) és a Jumping Jack Flash alatt aztán elszabadultak a zenei indulatok - mindenki tudása legjavát nyújtotta ezen a megismételhetetlen atmoszférájú örömhangversenyen. Köszönet a közreműködőknek és a rendezőknek.

Az est résztvevői közül az Omega és a Hobo Blues Band folytatja az együttműködést, július elsejétől szeptember végéig az ország szabadtéri színpadain lépnek fel közösen. A Mini is turnézik nyáron, míg a P. Mobil új énekesével és új programjával az ősz legelején találkozhatunk.

Bálint Péter (Megjelent a Pesti Műsor 1979. június 20-i számában)

A szerkesztő megjegyzései: A koncert leírása itt található!

rockmuzeum.ini.hu (2010.07.28.)

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Omega @ 1970 - Kisstadion

2018-04-07 12:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia