rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326483
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Korál - Parknyitó (PM 79)

Rockmúzeum

Születésnap lesz a Budai Ifjúsági Parkban, április 30-án: pontosan egy éve mutatkozott be ugyanitt az újjáalakult Korál. A sok ezernyi fiatalt nem a név csengése hozta be a koncertre - Balázs Ferenc, az egykori legendás rockcsoport, a Taurus billentyűse, nem sokkal korábban jelentette be, hogy ismeretlen zenészekből új formációt hívott életre. Egy évvel ezelőtt a hozzáértők még tamáskodtak - elég-e a puskapor a régi Taurus-sikerek felidézésére, a nosztalgia meddig emlékezés és mikortól aktualitás? Akik egy évvel ezelőtt ott voltak, becsülettel vallják: induló együttesnek premier hangversenyen még nemigen volt ilyen nagy sikere Magyarországon. De május 1-e elmúlt és csak emlékekből megélni nem lehet...A Korál még hosszú hónapokig mintha nem tudott volna választani a gyors közönségsikert eredményező, de helyenként zenei hatásvadász ízű program és a célként kitűzött, de ritkán bemutatott fajsúlyosabb, hosszabb lélegzetű kompozíciók között. A magyarázat: míg a koncerteken lelkes, az együttessel együtt tapsoló, azt mindenhová követő jelentős tábor alakult ki, addig a Korálnak meg kellett küzdenie azokkal az aggályoskodókkal, akik a váratlan siker után azonnali zenei és színpadi továbblépést igényeltek, elfeledve, hogy a csoport mindössze pár hónapos.

Az együttes így lépésről-lépésre bizonyította be kvalitásait a KEK-en, az Urániában, az Alkotmány Moziban és az országjáró turnén: kísérletező kedvet, muzikális felkészültséget, a fiataloknak tetsző dalszövegeket. Az együttzenélés hőfokát, igaz, megzavarták bizonyos ritmikai hiányosságok, de az új dobos, a nagyon tehetséges Papp Tamás csatlakozásával ezen is sikerült túljutni. Új dalok születtek, melyekre érdemes odafigyelni - jóllehet a hangszerelés a rockzene nagy elődjeinek stílusjegyeit hordozza, mégis új hangszín fedezhető fel a Korál megszólalásakor. Az idei Budai Ifjúsági park nyitókoncertjének meglepetése: negyventagú vegyes kórus működik közre, hogy a kompozíciók szvítes jellege még jobban előtérbe kerüljön. A koncert után pár nappal jelenik meg a Korál második kislemeze - a Kőfalak leomlanak és a Ne állj meg soha, majd az együttes az ország sportcsarnokaiban mutatja be önálló műsorát...

Bálint Péter (Megjelent a Pesti Műsor egy 1979. áprilisi számában)

www.rockmuzeum.ini.hu (2010.07.19) 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rockmúzeum
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rockmúzeum:
Edda művek: Ez nem herkentyű, ez Hammond!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.44 Seconds