×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Totózzon velem! (PM 79) 

Megjelent: 2010. július 14. szerda 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

HBB, azaz Hobo Blues Band, a rövid ideje alakult együttes hetek alatt robbant be a hazai beat-világába. Sikeres bemutatkozó koncertjüket lelkesen fogadták a fiatalok...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Különös szeretettel gondolunk vissza az Iparművészeti Főiskola Gólyabáljára, ahol nagy sikert arattunk. Ezenkívül teltházas koncertet adtunk a Fővárosi Művelődési Házban, Pécsett és több városban. A Rock - és Blues - fesztiválon sajnos technikai problémák zavarták előadásunkat - mondja Földes László, az együttes vezetője, aki korábban maga is élsportoló volt.

Kosárlabdáztam, azt mondták, nem is rosszul, 196 cm magas vagyok, s ráadásul balkezes. Ma is ez a játék a kedvencem, de azért más sporteseményekre is kijárok. Öcsém, József jegyzett autóversenyző, amikor csak tehetjük, megnézzük egymást. Ő is ottvan a HBB koncerteken, én meg el szoktam menni megnézni egy-egy nagy verseny befutóját. Talán mondanom sem kellene, családi ebédeken állandó téma a sport, aprólékosan elemezzük a hétvégi eseményeket. Régi Újpest szurkolók vagyunk, különösen Törőcsik játékát kedvelem, őrdöngős focista.

Szokott totózni?

Ha tehetem, akkor megveszem a szelvényeket, de sajnos nagyon sokszor megfeledkezem róla. Különösen most lennék "feledékeny", amikor olasz mérkőzések eredményeit illene eltalálnom. Örömmel sietek a PM-olvasók segítségére. Persze ezeket a találgatásokat ne vegyék szentírásnak, hiszen csak játék. Minden kedves sportbarátnak, totózónak sikeres évet kívánok 1979-ben! Akkor kezdjük:

01. Avellino - Atalanta - 1 - x
02. Fiorentina - Juventus - 1 - 2
03. Lanerossi - Ascoli - 1 - 1
04. Napoli - Lazio - 2 - 2
05. Perugia - Verona - x - 2
06. Roma - Internazionale - x - 2
07. Brescia - Pistoiese - 1 - x
08. Foggia - Cesena - x - x
09. Lecce - Genoa - 1 - x
10. Rimini - Taranto - 1 - 1
11. Sampdoria - Monza - 2 - 2
12. Sanbenedettese - Palermo - 1 - 1
13. Varese - Bari - 1 - x

Pótmérkőzések:

14. Pescara - Spal - x - 1
15. Milan - Catanzaro - 2 - 2
16. Torino - Bologna - 2 - 2

Riskó Géza (Megjelent a Pesti Műsor első 1979-es, újévi számában)

A szerkesztő megjegyzései: Tudtátok, hogy Hobó balkezes? És beszélt máshol az Öccséről? Elég korai nyilatkozat. Hogy mitől olyan biztos a Foggia - Cesen x-ben, nem tudni. És hogy a Milant mitől veri a Catanzaro?

www.rockmuzeum.ini.hu (2010.07.14.)
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Totózzon velem! !

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Pulzus 55 - 1985 október - Bilincs kattan!
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV

Tovább...
Bergendy - kislemezek 01.
A Bergendy együttes első, jegyzett stúdióbeli szereplésére 1964 tavaszán került sor, Toldy Mária énekesnő két dalát kísérték. A zenekar felállása ekkor a

Tovább...
Bergendy - kislemezek 03.
A Bergendy együttes első, önálló EP-je - négy számos kislemez - 1964 augusztusában került a boltokba. A zenekarhoz időközben Oroszlán György csatlakozott

Tovább...
Pulzus 52 - 1985 május - Pöcegödör és hullaszag
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma.

Tovább...
Piramis, Mud @ 1975 - Lengyelország (Magyar Ifjúság, 1976)
Közvetlenül Révész csatlakozása után, Som kapcsolatainak köszönhetően, az akkoriban népszerű Mud lengyelországi turnéján játszhatott

Tovább...
Koncertek 2018. február 18. és 2018. március 06. között:

Klipmánia