×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Az Omega listája (PM 79) 

Megjelent: 2010. június 07. hétfő 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

A tavalyi év végi népszerűségi szavazások nemzetközi sajátossága volt, hogy egy együttes több díjat is nyert. Angliában a Genesis, az Egyesült Államokban a Bee Gees több kategóriában lett az első és ugyanilyen győzelmet mondhat a magáénak a Pop-Meccs után az Omega. Mit éreztetek, mikor megtudtátok a megtisztelő végeredményt - kérdeztük Molnár Györgyöt...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Örömet. De az öröm többféle lehet: váratlan és reményt igazoló. Az Omega 1978-ban - talán senki nem tartja szerénytelenségnek - tudatosan és átgondoltan tett azért sokat, hogy zenében és látványban egyaránt többet és jobbat nyújtson a közönségnek. Köszönjük mindazoknak, akik ránk szavaztak - bevallom, titkon reméltük, hogy a PM olvasói valamelyik díjnál ránk is gondolnak, de ennyi trófeára azért nem számítottunk. Elérni valamit mindig könnyebb, mint megtartani - igyekeznünk kell, hogy az idén se okozzunk csalódást.

A népszerűségi szavazás meghirdetésekor ígéretet tettünk rá, hogy megkérdezzük az együtteseket, vajon szerintük kik voltak a legjobb hazai zenészek. Hogyan fest tehát az Omega listája?

Sajnos keveset voltunk tavaly idehaza ahhoz, hogy zenésztársaink minden hangversenyét és felvételét meghallgassuk. Így véleményünk szerint az év énekesnője Kovács Kati, szólógitárosa Babos Gyula, basszusgitárosa Frenreisz Károly, billentyűse Lerch István.

És a többi kategóriában?

Minden Omega-tagnak maga felé hajlik a keze...

Köztudott, hogy gyakorta vendégszerepeltek határainkon túl. A külföldi előadók között neked ki tetszett tavaly a legjobban?

Az év együttese az AC/DC, énekese Al Jarreau, énekesnője Carly Simon, szólógitárosa Tod Rungren, billentyűse Chick Corea, koncertje ELO.

Hallottuk, hogy Karácsonyra értékes ajándékot kaptál.

A gitárok királya, a Gibson cég ajándékozott meg egy üstökös formájú hangszerrel. Korábban az Ibanez lepett meg hasonlóan és mindkét cég a nevemmel is hirdeti gitárjait. Ez nemcsak az Omega, hanem a magyar rockzene nemzetközi megbecslését jelzi.

Bálint Péter (Megjelent a Pesti Műsor egy 1979 február eleji számában)

rockmuzeum.ini.hu (2010.06.07.)
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Az Omega listája !

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Scampolo @ 1964 - Budai Ifjúsági Park
1964-ben csúcson volt a Scampolo. Augusztusban, a Rózsavölgyi Parkszínpadon adott koncertjükön a közönség feltépkedte az ülések huzatát, a Magyar

Tovább...
Syrius, Bergendy @ 1972 - E-klub
Ha Syrius, akkor Bercsényi kollégium, nem pedig E-klub - ez több interjúból is kiderül. A zenekart ki is tiltották a klubból, Orszáczky Jackie szerint azért, mert

Tovább...
Kex @ 1970 - Bercsényi kollégium
Tudvalevő, hogy az MHV nem kényeztette el a Kex-et. Egyetlen megjelent kislemezük - Család - Elszállt egy hajó a szélben - is csak a Szépleányok, ne

Tovább...
Koncertek 2018. július 16. és 2018. augusztus 01. között:

Klipmánia