rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326470
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Az Omega listája (PM 79)

Rockmúzeum

A tavalyi év végi népszerűségi szavazások nemzetközi sajátossága volt, hogy egy együttes több díjat is nyert. Angliában a Genesis, az Egyesült Államokban a Bee Gees több kategóriában lett az első és ugyanilyen győzelmet mondhat a magáénak a Pop-Meccs után az Omega. Mit éreztetek, mikor megtudtátok a megtisztelő végeredményt - kérdeztük Molnár Györgyöt...

Örömet. De az öröm többféle lehet: váratlan és reményt igazoló. Az Omega 1978-ban - talán senki nem tartja szerénytelenségnek - tudatosan és átgondoltan tett azért sokat, hogy zenében és látványban egyaránt többet és jobbat nyújtson a közönségnek. Köszönjük mindazoknak, akik ránk szavaztak - bevallom, titkon reméltük, hogy a PM olvasói valamelyik díjnál ránk is gondolnak, de ennyi trófeára azért nem számítottunk. Elérni valamit mindig könnyebb, mint megtartani - igyekeznünk kell, hogy az idén se okozzunk csalódást.

A népszerűségi szavazás meghirdetésekor ígéretet tettünk rá, hogy megkérdezzük az együtteseket, vajon szerintük kik voltak a legjobb hazai zenészek. Hogyan fest tehát az Omega listája?

Sajnos keveset voltunk tavaly idehaza ahhoz, hogy zenésztársaink minden hangversenyét és felvételét meghallgassuk. Így véleményünk szerint az év énekesnője Kovács Kati, szólógitárosa Babos Gyula, basszusgitárosa Frenreisz Károly, billentyűse Lerch István.

És a többi kategóriában?

Minden Omega-tagnak maga felé hajlik a keze...

Köztudott, hogy gyakorta vendégszerepeltek határainkon túl. A külföldi előadók között neked ki tetszett tavaly a legjobban?

Az év együttese az AC/DC, énekese Al Jarreau, énekesnője Carly Simon, szólógitárosa Tod Rungren, billentyűse Chick Corea, koncertje ELO.

Hallottuk, hogy Karácsonyra értékes ajándékot kaptál.

A gitárok királya, a Gibson cég ajándékozott meg egy üstökös formájú hangszerrel. Korábban az Ibanez lepett meg hasonlóan és mindkét cég a nevemmel is hirdeti gitárjait. Ez nemcsak az Omega, hanem a magyar rockzene nemzetközi megbecslését jelzi.

Bálint Péter (Megjelent a Pesti Műsor egy 1979 február eleji számában)

rockmuzeum.ini.hu (2010.06.07.) 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rockmúzeum
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rockmúzeum:
Edda művek: Ez nem herkentyű, ez Hammond!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.53 Seconds