×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Hobó hírek (PM 82. októbere) 

Megjelent: 2010. március 16. kedd 12:05
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

Sok érdekes híre van a Hobo Blues Bandnek, íme a legfontosabbak: Két hete koncerteztek az Egyetemi Színpadon, ahol a hangulat tetőfokán exkluzív vendég érkezett a színpadra, Baksa Soós János, az egykori legendás Kex énekes-frontembere, aki néhány hétig itthon vendégeskedett. A publikum nagy lelkesedéssel fogadta frissen komponált dalait, amelyeket saját gitárkísérettel adott elő. A bemutatót a Magyar Rádió is rögzítette egy későbbi adás számára.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!- Néhány napon belül boltokba kerül a Zeneműkiadó gondozásában Földes László - Rolling Stones könyve, amelyben Hobó átfogóan elemzi nagy pélkdaképeinek húszesztendős munkásságát.

- November 13-án indul a Blues Band országjáró turnéja, az Ifjúsági Rendezőiroda szervezésében. A karácsonyig tartó bemutatósorozat valamennyi koncertjét stúdiószalagra rögzítik, ennek alapján készül a népszerű csapat Mindennek vége című "élő" dupla albuma. A Pepita védjeggyel kiadásra kerülő korong megjelenése februárra várható.

- Mint ismeretes, a Blues Band korábbi szólógitárosa, Kőrös József a keverőpult vezérlésének feladatát vette át nyár elején. Átmenetileg Csillag Endre vitte a gitárprímet, az elmúlt hetekben azonban végleges megoldás született. Számos szólógitáros meghallgatása után Lugossy László mellett döntöttek, aki megelőzőleg a Beatrice, majd a Dinamit cégére alatt gitározott.

- Ezen a héten szombaton 6-án este 7 órakor újból az Egyetemi Színpad pódiumát "veszi birtokba" a HBB, ahol a Rolling Stones könyv premierjének gálakoncertjét tartják. A program legnagyobb hányadában Jagger-Richard dalokat tolmácsolnak, és mód nyílik kötetek dedikálására is.

- Végül egy kevésbé jó hír a társulat rajongóinak: elmarad a karácsony másnapjára tervezett Hobo-koncert, amely a Budapest Sportcsarnokban lett volna. A blues műfaj hazai szószólói azonban nem mondtak le az exkluzív fővárosi bemutatóról, ugyanez időszakban egy más helyszínen kívánják megtartani. Ennek helyéről és időpontjáról tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

(Megjelent a Pesti Műsor egy 1982 október végi számában)

A szerkesztő megjegyzései: Sűrű év volt tagcserék szempontjából 1982. Kőrös ki, Csillag be, Csillag ki, Lugossy be, majd az év legvégén Lugossy is ki, Závody be. Kőrös után mindenki csak 1-2-3 hónapra maradt. Én nem is tudtam, hogy Kőrös még maradt technikusnak.

Milyen érdekes, hogy azt jelzik: dupla koncertalbum lesz a Mindennek vége, és még érdekesebb a felvetés, hogy a Rádió minden koncertet felvesz a turnén. Ilyen eddig csak az Omega 1972 eleji turnéján volt, és ott se hiszem el. Azt hiszem végül itt is nemhogy az egész turnét, de egy koncertet sem vettek fel az év utolsó két hónapjában. Bár a cikk megjelente előtt 1982. X. 18-án az Eltén valóben felvettek egy koncertet, ám az Egyetemi Színpados Baksa Soós vendégjáték sem került még elő...

A híradásból kiderül, hogy az első igazán nagyszabású "Hobo-karácsonyra" már 1982-ben sor került volna, méghozzá a BS-ben, de aztán sem ez évben, sem 1983-ban nem volt nagykoncert, a BS-t majd csak 1984 év végén a Vadászat anyaggal veszik majd be.

www.rockmuzeum.ini.hu (2010.03.16.)
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Hobó hírek !

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Pulzus 55 - 1985 október - Bilincs kattan!
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma. A TV

Tovább...
Bergendy - kislemezek 01.
A Bergendy együttes első, jegyzett stúdióbeli szereplésére 1964 tavaszán került sor, Toldy Mária énekesnő két dalát kísérték. A zenekar felállása ekkor a

Tovább...
Bergendy - kislemezek 03.
A Bergendy együttes első, önálló EP-je - négy számos kislemez - 1964 augusztusában került a boltokba. A zenekarhoz időközben Oroszlán György csatlakozott

Tovább...
Pulzus 52 - 1985 május - Pöcegödör és hullaszag
Létezett valaha, a nyolcvanas években egy könnyűzenei műsor, amin felnőtt egy nemzedék. Ez a produkció a Pulzus volt, akkori nyelven Könnyűzenei Panoráma.

Tovább...
Piramis, Mud @ 1975 - Lengyelország (Magyar Ifjúság, 1976)
Közvetlenül Révész csatlakozása után, Som kapcsolatainak köszönhetően, az akkoriban népszerű Mud lengyelországi turnéján játszhatott

Tovább...
Koncertek 2018. február 18. és 2018. március 06. között:

Klipmánia