×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Miért nem játszott a P. Mobil? (PM 78) 

Megjelent: 2009. december 23. szerda 12:05
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

Az elmúlt hetekben városszerte sokat beszélgettek arról, hogy miért nem lépett fel a P. Mobil április 30-án a Budai Ifjúsági Park nyitóhangversenyén. Schuster Lórántot, a P. Mobil vezetőjét kérdeztük, mi is történt valójában?Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

- Nagyon örülünk, hogy a PM szerkesztősége lehetőséget ad az igazság elmondására, ugyanis az eddig megjelent cikkek írói a történtekről úgy számoltak be, hogy sem minket, sem a Piramist, sem a Budai Ifjúsági Park vezetőjét nem kérdezték meg. Április 30-án technikusaink már délután kint voltak a Parkban, hogy kipróbálják az erősítő berendezéseket és hogy nem dolgoztak hiába, bizonyítja, hogy a koncert első együttese, az East már a P. Mobil szerelésén játszott. De közben nőtt a tömeg, nagyobb volt az érdeklődés, mint amire a rendezők számítottak, és a nagy tolongásban a fiatalok akaratlanul is szétrúgták a kábeleket. Ráadásul a hiba felderítése és elhárítása a tömeg miatt nehézségekbe ütközött. A Piramissal már napokkal előtte megbeszéltük, hogy szükség esetén kisegítjük egymást, de a két zenekar műszaki berendezése eltérő gyártmányú és így nehezen illeszthető össze. Amikor láttuk, hogy a kényszerű, hosszú szünet már a további programot veszélyezteti, úgy döntöttünk: eltekintünk a fellépéstől. Nagyon sajnáljuk, hogy hibánkon kívül nem tudtunk játszani, pedig több mint egy hónapig készültünk erre az eseményre. Csupán az kárpótolhat bennünket, hogy a nyár folyamán még sokszor felléphetünk a Budai Ifjúsági Parkban, így a legközelebb kedden, 13-án.

A szerkesztő megjegyzései: Nemrég közöltük ennek az 1978. április 30-i BIP-es koncertnek a beharangozóját, akkor Som szemszögéből. Bálint Péter rá is kérdezett, hogy nem lesz ebből baj? Lett. Hogy most ki vágta el a tápkábelt kisbaltával (Matuska Szilveszter és Lee Harvey Osvald neve is felmerült már az elmúlt 30 évben), vagy mi volt, azt ez a nyilatkozat sem teszi szerintem rendbe.

A tényeket sem akkor, sem azóta nem lehet tudni biztosan, mindenesetre elég szabotázsgyanús volt az egész sztroi. A legenda szerint Vikidált idegösszeroppanással vitték el, hogy a Nyitóbulin nem tudták megzúzni a nagy riválist, a Piramist. Pedig ez egy óriási, legendás koncert lett volna. Végülis - ha másért is - az is lett. És hiába volt ezévben minden kedden P. Mobil a Parkban, a nyitó és zárókoncerteknek olyan rangja volt, mint semmi másnak.

www.rockmuzeum.ini.hu (2009.12.21.)
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Miért nem játszot!

kép

Motörhead - Rock 'n' Roll (1987)

2017-11-03 12:05:00

kép

Zsendovits Imre interjú (2016)

2016-01-07 12:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Bergendy - kislemezek 55.
A következő korong a Bergendy együttes talán legellentmondásosabb

Tovább...
Bergendy - kislemezek 66.
A kislemezen a Bergendy Turi Lajos énekessel dolgozik együtt, két Non-Stop dal átiratát

Tovább...
Bergendy - kislemezek 65.
A következő Bergendy kislemez két önálló dalt

Tovább...
Bergendy - kislemezek 62.
A következő kislemezen szereplő dal 1975. július 14-én, hétfőn hangzott el először nyilvánosság előtt, a Magyar Rádió Tessék Választani című, a budapesti József

Tovább...
Bergendy - kislemezek 64.
A Bergendy 1976-ban két albumot is felvett. A Fagypont fölött miénk a világ című lemez egy jórészt a funk világába tett csodás kirándulás, olyan dalokkal, mint az

Tovább...
Koncertek 2018. március 21. és 2018. április 06. között:

Klipmánia