×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 P. Mobil @ 1980. VI. 24. - Gárdonyi Ifipark 

Megjelent: 2009. október 20. kedd 12:00
Szerző: bcsaba
    Rockmúzeum 

Schuster a Mobil átalakulásai és az eseménytelen időszakok alatt rövid sorozatban közölt közleményekkel szokta fenntartani a folyamatos feszült érdeklődést aközönség köreiben, most épp egy PókaMobil sorozatot követhet az érdeklődő pmobil.hu oldalon. (Emlékszünk még talán a Rudán körüli mizériára is...) Kétfrontossá vált a helyzet, mivel most nem csak a Póka van bulváros terítéken, de tovább gyűrűzik a Zeffer féle Mobilmánia ügy is, igaz ezt leginkább a „rajongók” generálják.

A legelszántabbak – jó magyaros szokás szerint – a két zenekar fórumain gyilkolják egymást, mindenki választ magának egy focicsapatot, vagy nagypártot, és lövészárokból rothadt paradicsommal és káposztával „harcol”. Az ellenségeskedés értelmetlenségéről jutott eszembe ez a koncert, legfőképpen e konf miatt: „Az ország két táborra szakadt. Az egyik azt mondja, hogy hegyesorrú cipő, a másik azt mondja, hogy gömbölyűorrú cipő. Van aki mezítláb jár. De egy biztos, hogy a csizma büdös.”

Aki esetleg nem értené pontosan, annak jelzem, a Gulliver utazásaiból van a gondolat, a helyi pártoskodást kifigurázandó. Aztán a szomorú 1980. IX. 15-ös utolsó Samus-Pityis koncerten a konf – ugyancsak a Gulliverből véve a gondolatot: „A nagy tanulság. Teljesen mindegy, hogy a tojást melyik végén törik fel... és az is mindegy, hogy milyen... milyen orrú csizmát hordasz.” Egyébként a hegyesorrú cipőt viselők itt vannak, a gömbölyű orrúakat viselők pedig itt!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!1980. VI. 24. - Miskolc, Gárdonyi Művház; Összjátékidő: 70:13

konf: "Jaj! (12x) Jaj neked Rockandroll. Sokáig éljen a...a jó öreg Rock And Roll. Éljen anyám, a rockandroll. Éljen a rockendroll. Rock And Roll."

Rock And Roll

konf: "Sziasztok. Helló. Örökmozgó lettem, az is maradok. Mindörökké ámen."

Örökmozgó

(Vágás)

konf: "Sajnos Ronnie Pettersont már nem támasztjuk fel azzal, hogy eljátszunk egy számot. Forma 1. Az út szélén haltak meg."

Forma 1

konf: "Az állatkertben...vastag rácsok között, a föld mélyén, a bunkerekben és a fejetekben él a jóságos főnixmadár."

Főnix éjszakája

konf: "Álmodtál...vártál rá...felnőttél...minden álmod...menj...ne nézz...menj...ne nézz. Vegyetek egy kolortévét és nézzétek. Vegyetek egy autót és törjétek össze. Vegyetek egy szép házat és rendezzétek be. Aztán nyerjetek a lottón egy sírhelyet és feküdjetek bele. Hajsza."

Hajsza

konf: "Az ország két táborra szakadt. Az egyik azt mondja, hogy hegyesorrú cipő, a másik azt mondja, hogy gömbölyűorrú cipő. Van aki mezítláb jár. De egy biztos, hogy a csizma büdös. Csizma...az asztalon."

Csizma az asztalon

konf: "Mama! Jaj. Tudom, hogy mind ki vagytok éhezve...egy gyönyörű szép nőre. Én már...én nagyon jó csaj vagyok, de sajnos én már nem vetkőzhetem le többet. Ezért elhoztam nektek...a tökéletes nőt. Őt elhoztam nektek. Asszony kell. Asszonyt akarok. Asszony! Asszony kell! Asszony kell!"

Asszonyt akarok

konf: "Nagyon...megmondom őszintén nagyon szeretem az állatokat. Szeretem a cicákat, meg a kutyusokat. Szeretem a halat. Főleg a pontyot rántva. És szeretem hallgatni, amikor a varjú énekel. Kár! Varjúdal. Kár!"

Varjúdal

(vágás)

konf: "Nem tudom...mikor, és honnan érkezik. (?) Pokolba tartó...vonatok."

A vonat

konf: "Maradsz aki voltál és leszel, aki vagy. Totális rock."

Maradsz, aki voltál

konf: "Köszönjük. Hölgyeim és Uraim. Meghalt a király, éljen a király! "

A király

(vágás)

konf: "Jeah. Csináltunk egy számot...a régi srácokról. A régi sörözésekről, meg a régi jó csajokról. A sok je-ről, meg a zokniról, meg az ólrájtról. Hallod fiú? Élsz-e még? Élsz-e még fiú? Nem hallom."

Élsz-e még?

konf: "Ti mikor fogjátok fölvenni a szép ruhátokat? És mikor mentek pótvizsgázni? Mikor vágatjátok le a hajatokat? Mikor lesztek rendes emberek? Mikor hagyjátok abba az ordibálást? Mikor változok meg? Jaj nektek! Az út másik felén."

Rocktóber

konf: "Még egy szippantás. Utolsó cigaretta! Szívjad még! Szívjad! Szívjad még!"

Utolsó cigaretta

konf: "Héj! Köszönjük. Köszönjük. Sziasztok."

közönség: "Vissza! Vissza! Vissza!"

konf: "Nem ebben a városban születtünk...de egy számot erről a városról írtunk. A várost úgy hívják...Miskolc."

Miskolc

konf: "P. Mobil. Sziasztok."

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Locomotiv GT. - Kislemezek 28.
A Locomotiv GT. sorozatból véletlenül kimaradt egy Zalatnay Saroltával közösen készített kislemez, ami 1972-ben került a boltokba, valamikor az énekesnő

Tovább...
Bergendy - kislemezek 55.
A következő korong a Bergendy együttes talán legellentmondásosabb

Tovább...
Bergendy - kislemezek 66.
A kislemezen a Bergendy Turi Lajos énekessel dolgozik együtt, két Non-Stop dal átiratát

Tovább...
Bergendy - kislemezek 65.
A következő Bergendy kislemez két önálló dalt

Tovább...
Bergendy - kislemezek 62.
A következő kislemezen szereplő dal 1975. július 14-én, hétfőn hangzott el először nyilvánosság előtt, a Magyar Rádió Tessék Választani című, a budapesti József

Tovább...
Koncertek 2018. március 21. és 2018. április 06. között:

Klipmánia