×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Stone Cold interjú (2009) 

Megjelent: 2009. február 27. péntek 12:00
Szerző: pjuan
    Interjúk 

A rotorfan.hu kérésére: 2009 Február 28-án adja első hazai koncertjét a frissen alakult miskolci székhelyű Stone Cold zenekar (ex-Hammer), amely legénysége főleg a RoToR zenekar tagjaiból verbuválódott. Eme alkalom előfutáraként tettem fel pár alapvető kérdést Ferenczi Lacinak, aki dalszerzőként és szólógitárosként tolja a banda szekerét.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!- Mondanál pár szót a Stone Cold zenekar megalakulásáról illetve a bandát alkotó tagokról?

Az előzmények :2008 öszén elkezdtem folytatni a szólógitározást, ott ahol abbahagytam. Megalakítottam a WASABI zenekart (RETRO METAL) ,majd később kiderült,hogy itt még esetleg más vonulattal is lehet tartalmas dolgokat alkotni. Ennek hatására megalakult és rövidesen ezerrel próbált a STONE COLD zenekar. Kiderült,hogy ebben a zenekarban óriási tartalékok és lehetőségek vannak.

STONE COLD: Ferenczi László (ROTOR) villanygityó; Sándor Zoltán (ex ROTOR) basszusvillany; Csontos Zoltán (MINDEN-HATÓK) villanygitár ének; Fekete Szilárd (ROTOR) kupa kanál tányér; Plósz József (ROTOR) villanygityó

- Milyen stílust vall magáénak az új banda? Kik voltak közvetlen hatással a zenétekre?

A stílusa a zenekarnak kemény dallamos hard rock. Hatások: 30-év és Judas Priest, AC/DC, Defleppard, Rammstein, Iron Maiden és sokan mások.

- A Stone Cold csak egy hobbiprojekt, vagy az anyazenekarral egyenértékűnek tartod?

Még bármit hiba lenne előre kijelenteni, de annyit mondhatok, ha megfelelő embert találunk a menedzser helyére ez nem lesz hobbiprojekt.

- Mitől más ez a banda mint a RoToR?

Másképp működik, máshogy íródnak a nóták 4 gitár más hangzást tesz lehetővé, tercek kvartok stb...

- Volt már élő fellépése a zenekarnak?

A zenekar énekese Szlovákiában él, ennek kapcsán, az első buli Kassán volt,elsöprőt és lendületeset nyomtunk, a nóták sütöttek. Elsőre még mi is meglepődtünk azon, hogy ez mennyire ott volt. (mint akik 20éve zenélnek együtt) A nóták nagyon jók - a hangzás állat. (4 gitár) no meg Szilu)

- Magyar vagy angol nyelven szólalnak meg a dalok?

Szlovákiában úgy volt férfias, ha Szlovák konferálás mellett Angolul szólnak a nóták. De az nem azt jelenti, hogy magyarul nem fogunk énekelni , vannak nóták, amire magyar szöveg lett írva és még sok lesz ilyen.

- Mire számítson aki elmegy egy bulitokra? Kik a célközönségetek?

Célközönség az, aki szereti a dallamos kemény zenét megfűszerezve egy kis plusszal, amit a hangzással feldobunk.

- Milyen a bandán belüli munkamegosztás?

Az alkotásból mindenki kiveszi a részét, együtt sírunk együtt nevetünk, próbálja mindenki hozzátenni a legjobbat és szerintem meg is lett lesz az eredménye.

- Távlati tervekről mondanál pár szót? Terveztek egy komplett nagylemezt mostanában?

Jelen állapot az, hogy fénysebességgel íródnak a nóták 8-van kész, tehát még 2-3 szám és megyünk a stúdióba, (Az album címe : Ha utol ér az idő) (angolul nem tudom hogy van) eddig úgy van hogy magyarul fognak szólni a nóták, de nem kizárt hogy angolul is meglesz. Koncert szervezői munka is remekül halad, tele leszünk bulival ebben nem lesz hiány.

- Hogyan jutottál el arra az elhatározásra hogy ismét szólógitározz?

Én alapjában szólógitáros vagyok és most vagyok a helyemen. A basszusgitár az csak kényszer kitérő és valami alázat a zenével zenekarral szemben ,de nekem semmi más. Mindig is szólógitáros voltam és az is maradok!

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Stone Cold!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Little G. Weevil - Új korszak kezdetén - interjú (2017)
Little G. Weevil, vagyis Szűcs Gábor kiváló albummal jelentkezett - ezért hát megkértük, lebbentsen fel fátylakat! - Szilágyi Norbert

Tovább...
Katona Imre - interjú 2. rész (2018)
Katona Imre a Nagy Feró-féle Hamlet rendezője volt az Egyetemi Színpadon, de ennél életműve természetesen sokrétűbb és több ponton találkozik

Tovább...
VálaszÚt - Istenre szomjúzó világ - klip és interjú (2017)
Novemberben jelent meg a Szent László: Lándzsa és Bárd - Szent László öröksége című kiadvány, amely verseskötetet, valamint a VálaszÚt

Tovább...
Katona Imre - interjú 1. rész (2018)
Katona Imre a Nagy Feró-féle Hamlet rendezője volt az Egyetemi Színpadon, de ennél életműve természetesen sokrétűbb és több ponton találkozik

Tovább...
Per Schelander - az Astrakhan bőgőse - interjú (2018, Dionysosrising)
Aki régóta követi oldalunkat tudja, hogy előszeretettel foglalkozunk skandináv progresszív rock bandákkal, muzsikusokkal. Annak

Tovább...
Koncertek 2018. február 20. és 2018. március 08. között:

Klipmánia