×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Kaukázus @ 2008 Zánka (Balatone) 

Megjelent: 2008. augusztus 12. kedd 18:05
Szerző: bcsaba
    Koncertbeszámolók 

Véget ért az idei BalaTone fesztivál Zánkán. A csodálatos helyszínen megrendezett fesztivál első napján, a Balaton parton játszott a Kaukázus zenekar. A négy évvel ezelőtt alakult tatabányai zenekar az esti órákban lépett színpadra. Az időjárás kedvezett a csapatnak, a koncert alatt nem esett eső.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

A rossz időt és a rossz kedvet is sikerült a Kaukázusnak legalább egy órára elfeledtetni az emberrel. Gyors beállás, gyors kezdés, amatőrből gyorsan profi zenekar. Az első dal után egy helyi nótával, melynek címe: Zánka. Érdekes hallani, élőben mennyivel élettel telibbek, hangszercentrikusak a dalok ahhoz képest, hogy a "lemezeken" hogy szólnak. Miért mondom hogy "lemezeken"? Lehet sokan nem is tudnak róla, a Kaukázus zenekar eddigi összes dala ingyen letölthető honlapukról. Ez három teljes albumot jelent. Nem szerződtek le kiadóhoz, mert elmondásuk szerint a kiadók csak elrontják a popzene frissességét. Igazuk van-e vagy sem, nekik mindenesetre sikerült ismert zenekarrá válni, kiadók nélkül is.

Nagy szerepe van ugyan ebben a megújult, híres költőnkről elnevezett Petőfi rádiónak is, ahol az egyik legjobban játszott előadók között találjuk a Kaukázust is. Zánkán is meghallgathattuk a rádióból már jól ismert slágereket, a Teszkót rögtön a koncert elején, Szalai Évát és a többieket később. Megállás nem volt, csak a jól ismert dalok követték egymást. Nem is játszhatott sokat a zenekar, mivel időhöz volt kötve a műsor. A koncert legvégén egy igazi csemegével is megörvendeztették a hallgatóságot. A Magashegyi Underground Szeplős Váll című számával zárták a műsort, ami nem áll távol a zenekartól, hiszen a dal szerzője Fodor Máriusz, és szövegírója Kardos-Horváth János a Kaukázus két oszlopos tagja, akik Bocskor Bíborka mellett a Magashegyi Underground zenész gárdáját képezik.

A Szeplős Váll végén, még a közönséget is megénekeltette János, kipróbálta hogy működik-e a lellei visszhang. A dal után elbúcsúztak, az embereket arra buzdítva, hogy messzire ne menjenek mert utánuk még kiváló zenekarokat hallgathatnak meg.

szetlista: Celeb; Zánka; Teszkó; Lift; Lángos-Tejföl; Tartós Béke; Anglia; 10.000 Mérföld; Szalai Éva; Autósmozi; Szeplős Váll

Kékesi Gábor
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Beszámoló: Rage, Firewind, Darker Half @ 2018. január 15. - A38 Hajó
Na tessék, a fekete misét celebráló Septicflesh - Inquisition pokoli közösködést kihagyom, és inkább eljövök ide

Tovább...
Beszámoló: Batushka, Schammasch, Trepaneringsritualen @ 2018. január 25. - A38
Vészjósló sötét fellegek tornyosultak az A38 fölött január 25 -én, hiszen három olyan formáció

Tovább...
Beszámoló: Napalm Death @ 2018. március 01. - Dürer kert
Bakker, jobban belegondolva nagyjából a 2007-es szigetes koncertjük óta nem volt szerencsém a Napalm Death gárdájához, pedig az

Tovább...
Koncertek 2018. március 19. és 2018. április 04. között:

Klipmánia