rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326437
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Kaukázus @ 2008 Zánka (Balatone)

Koncertbeszámolók

Véget ért az idei BalaTone fesztivál Zánkán. A csodálatos helyszínen megrendezett fesztivál első napján, a Balaton parton játszott a Kaukázus zenekar. A négy évvel ezelőtt alakult tatabányai zenekar az esti órákban lépett színpadra. Az időjárás kedvezett a csapatnak, a koncert alatt nem esett eső.


A rossz időt és a rossz kedvet is sikerült a Kaukázusnak legalább egy órára elfeledtetni az emberrel. Gyors beállás, gyors kezdés, amatőrből gyorsan profi zenekar. Az első dal után egy helyi nótával, melynek címe: Zánka. Érdekes hallani, élőben mennyivel élettel telibbek, hangszercentrikusak a dalok ahhoz képest, hogy a "lemezeken" hogy szólnak. Miért mondom hogy "lemezeken"? Lehet sokan nem is tudnak róla, a Kaukázus zenekar eddigi összes dala ingyen letölthető honlapukról. Ez három teljes albumot jelent. Nem szerződtek le kiadóhoz, mert elmondásuk szerint a kiadók csak elrontják a popzene frissességét. Igazuk van-e vagy sem, nekik mindenesetre sikerült ismert zenekarrá válni, kiadók nélkül is.

Nagy szerepe van ugyan ebben a megújult, híres költőnkről elnevezett Petőfi rádiónak is, ahol az egyik legjobban játszott előadók között találjuk a Kaukázust is. Zánkán is meghallgathattuk a rádióból már jól ismert slágereket, a Teszkót rögtön a koncert elején, Szalai Évát és a többieket később. Megállás nem volt, csak a jól ismert dalok követték egymást. Nem is játszhatott sokat a zenekar, mivel időhöz volt kötve a műsor. A koncert legvégén egy igazi csemegével is megörvendeztették a hallgatóságot. A Magashegyi Underground Szeplős Váll című számával zárták a műsort, ami nem áll távol a zenekartól, hiszen a dal szerzője Fodor Máriusz, és szövegírója Kardos-Horváth János a Kaukázus két oszlopos tagja, akik Bocskor Bíborka mellett a Magashegyi Underground zenész gárdáját képezik.

A Szeplős Váll végén, még a közönséget is megénekeltette János, kipróbálta hogy működik-e a lellei visszhang. A dal után elbúcsúztak, az embereket arra buzdítva, hogy messzire ne menjenek mert utánuk még kiváló zenekarokat hallgathatnak meg.

szetlista: Celeb; Zánka; Teszkó; Lift; Lángos-Tejföl; Tartós Béke; Anglia; 10.000 Mérföld; Szalai Éva; Autósmozi; Szeplős Váll

Kékesi Gábor 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertbeszámolók
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertbeszámolók:
2004.04.23 Wigvam Rock Klub - KARTHAGO


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.42 Seconds