×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 John Macaluso & Union Radio - The Radio Waves Goodbye (2007) 

Megjelent: 2007. augusztus 14. kedd 18:00
Szerző: pjuan
    Lemezismertetők 

Az 1968-as születésű amerikai dobos, John Macaluso nagyon érdekes session alakja a modern rock/metal életnek. Tagja volt az prog-metal ARK-nak, zenélt Yngwie Malmsteen mellett (Alchemy), a TNT (Realized Fantasies), a Powermad, a Riot, a KRS-One-nal próbálkozott, George Lynch is rá tette a voksát, a Starbreaker-ben aor rockot játszott, a Delmar Brown és a Masterlast nevenincs bandákkal kísérletezett, Alex Masi több projectjében vett részt (MCM), feltűnt a Mullmuzzler környékén, és az ő ritmusát hallhattuk a Spread Eagle-ben is. Sokan kedvelik játékát. Én is közéjük tartozom. Szólóban megjelent The Radio Waves Goodbye című lemezén a vendégszereplésre még James Labrie is igent mondott... De, feltűnnek olyan zenészek is, mint Chris Caffery, Vitalij Kuprij, Mike Dimeo, Marco Sfogli (Mullmuzzler), Alex Masi, Randy Coven és nagyon sokan mások...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!John Bonham + Mike Portnoy = John Macaluso

Az idei év első komoly prog-rock/metal meglepetését hordozza John Macaluso lemeze. Azt eddig is lehetett tudni, hogy fantasztikus képességű dobos, aki mindenhez ért, de azt azért mégsem lehetett biztosan tudni, hogy milyen dalokat képes írni. A The Radio Waves Goodbye-ból egyértelműen kiderül, hogy jókat.

Fantasztikus a stáblista, de ez azt hiszem ebben a produkcióban csak mellékes szerepet jelent. A The Radio Waves Goodbye ugyanis érezhetően egy remek dobos szólólemeze. Itt ő van otthon, minden pillanatban. Ennek megfelelően, végig kiemelten hallhatjuk a játékát. Sokszor a gitárok és más hangszerek kárára történik a dolog, de ezt egy ilyen dobos teljesítmény mellett simán elnézzük neki!

A dalok nagyon változatosak, de felfogásában engem az OSI projectre emlékeztetnek leginkább. Sok a zaj, sampler a dalokban, de olyan lazán váltanak ELP hangzású, vagy jazz-től a komolyzene felé hajló zenébe, hogy öröm hallgatni.

Azt mondjuk nem mondanám, hogy mindent el kell dobni mindenkinek, hogy beszerezze a cd-t. Annyira nem átütő a produkció, annyira nem is jók a dalok. De, végig érdekes, néha furcsa dolgokat tesz le a dob-zseni az asztalra, amitől az embernek beindulhat az emésztése.

Érdemes lelapozni a cikk végére, ahol dalonként a stáblista olvasható. Dalról dalra remek zenekarok gyűltek össze. Stílusukat - némileg kibelezett formában, és sokszor a háttérbe keverve, de - mindenki bele adta a dalokba.

Azért van meglepetése is a produkciónak. Engem, talán legjobban a sok dalban éneklő Adriaan Holtz lepett meg, aki teljesen hasonult Kip Winger-hez. De, sok dal zeneileg is meglepő lehet. A dob sok plusz sávot kapott - leugrik, sokszor vált szólóba, a samplerek - zajok elnyomnak a dobok kívül mindent, a gitárokat alig hallani, egyedül az énektéma megnyugtató a nagy masszában.

Érdemes megismerni!

10/8.5


Track lista:

1. Soul In Your Mind - ének: James LaBrie, dob: John Macaluso, billentyűs hangszerek: Vitalij Kuprij, basszusgitár: Ze Gray, szólógitár: Alex Rastopskin, háttér ének: Don Chaffin, billentyűs hangszerek és ritmus gitár: Dimuti.

2. Mother Illusion - ének: Mike Dimeo, dob: John Macaluso, billentyűs hangszerek: Vitalij Kuprij, billentyűs hangszerek: Dimuti, basszusgitár: Ze Gray.

3. The Prayer Pill - ének: Adrian Holtz, dob: John Macaluso, billentyűs hangszerek, basszusgitár: Dimuti, basszusgitár: Ze Gray, dob: John Macaluso, háttér ének: Donna Macaluso, Laura Macaluso és Kristen Drewes, szólógitár: Alex Rastopskin.

4. Dissolved - ének: Adriaan Holtz, dob: John Macaluso, basszusgitár: Larry Meyeer, gitár: Larry Meyer, billentyűs hangszerek: Dimuti.

5. Gates To Bridges - ének: Mike Dimeo, dob: John Macaluso, gitár: Robert Katrikh, billentyűs hangszerek: Vitalij Kuprij, billentyűs hangszerek és 12 húros gitár: Dimuti, dob: John Macaluso, gitár: Chris Caffrey.

6. Shimmering Grey - ének: Adrian Holtz, dob: John Macaluso, gitár és and basszusgitár: Larry Meyer, zongora: Derrik Weiland, gitár: Marco Sfogli.

7. T-34 - dob: John Macaluso, billentyűs hangszerek és zongora: Vitalij Kuprij, gitár és bazuki: Marco Sfogli, cselló: Dave Eggar.

8. Staring "Pain" - ének: Adrian Holtz, dob: John Macaluso, gitár: Marco Sfogli, basszusgitár: Ze Gray, billentyűs hangszerek és akusztikus gitár: Dimuti.

9. Pretzel - dob: John Macaluso, ének: John Macaluso, ének: Suzy.

10. Yesterday I'll Understand - ének: Don Chaffin, dob: John Macaluso, gitár és basszusgitár: Larry Meyer, szólógitár - Jack Frost, billentyűs hangszerek: Marty Mallinger.

11. The Six Foot Under Happy Man - ének: John Macaluso, vokál: Don Chaffin, gitár: Larry Meyer, basszusgitár: Randy Coven, hegedű: Jimmy "Charlie Chan" Halperin.

12. Things You Should Not Know - ének: Adrian Holtz, dob: John Macaluso, billentyűs hangszerek és akusztikus gitár: Dimuti, szóló gitár: Alex Masi, basszusgitár: Ze Gray, ének: Dina és Shelly, furulya: Kristen Drewes, billentyűs hangszerek: Vitalij Kuprij.

13. Away With Words - gitár és basszusgitár: Alex Rastopskin, dob és ének: John Macaluso, billentyűs hangszerek és ének: Dimuti.

Kiadó:
Lion Music
Honlap:
johnmacaluso.com
guitar9.com
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: John Macaluso!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Voodoo Circle - Raised on Rock (2018)
A németországi Brüggen-ben, 2008-ban alakult Voodoo Circle a Whitesnake egyik legjobb klónja. A legutóbb Jorn lemezén szereplő - de a Level 10, a Silent Force, a

Tovább...
Dalriada - Nyárutó (2018, Dionysosrising)
Úgy gondolom, hogy a Dalriada-féle folk-metal - ami nem más, mint a népzenei darabok a metal eszközrendszerével eljátszott változata - nem emeli, de nem is erodálja a

Tovább...
Fu Manchu - Clone of the Universe (2018)
A Fu Manchu eredetileg a kaliforniai Orange County-ban indult 1985-ben Virulence néven... Akkoriban őszinte hardcore-punkot toltak, mígnem '87–ben nevet és stílust

Tovább...
Counter Clockwise - Látszatfoltok (2017)
Tényleg nem értem azokat, akik már december elején összeírják az adott évre vonatkozó listájukat, pedig az év utolsó hónapja mindig tartogat meglepetést.

Tovább...
A Perfect Circle - Eat The Elephant (2018)
Már jó ideje feltámadt, de lemezt csak most ad ki az A Perfect Circle! Utoljára 2004-ben volt példa rá, hogy a Tool-frontember Maynard James Keenan

Tovább...
Koncertek 2018. május 23. és 2018. június 08. között:

Klipmánia