Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Anubis Gate - Covered In Black (2017)

 Látogatottság
Összesen
88384471
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 ALGOR MORTIS - Circle of Fire (demo)

Demók

A budapesti zenekar még 2000-ben alakult középiskolai bandaként. Mint oly’ sokan a hazai csapatok közül. Ugyan a későbbiekben a szokványosnak mondható tagcserék mellett a zene is folyamatosan változott (közben két anyag is megjelent: „The Craft of Agony” – 2002, „New Age Rupture” - 2004) és hosszas folyamat eredményeként érte el jelen korongon hallható mai formáját.


A három dal ugyan alig tízpercnyi játékidőt tesz ki, mégis érdemes jobban elmélyedni benne. Nem különösebben világmegváltó dolog, de jó kis groove-os, intenzív bólogatásra (koncerten meg beindulásra) késztető muzsika ez; aki egyszerre szereti a hazai mezőnyből mondjuk a Superbuttot, a Subscribe-ot és Cadaverest, az valószínűleg hamarosan az Algor Mortist is a kedvencei közé fogja sorolni. Eleve jó ponttal indítottak nálam az ütős hangzás miatt, ami JHD és az Audioplanet munkáját dicséri. Maguk a dalok ügyesen megformált szerzemények, alapból húzós riffekre épülnek, de néhány elszállós rész is felbukkan. Másik jó pont (nálam), hogy nem próbálják meg minél komplexebbre venni a figurát, annyit mutatnak tudásukból, ami ténylegesen megvan.Ami azért nem kevés, mert hallhatóan ügyes muzsikusok, jó példa erre az instrumentális ’Anda-Ey’, amiben némi folklóros dallam is felbukkan. De ha már a tudást említettem, akkor érdemes szót ejteni Gergő énekéről is: szintén pozitívumnak tartom, hogy nem erőlteti túl a torkát és sikeresen találta meg azt a tartományt, ami igazán fekszik neki. Mindezek ellenére mégis úgy érzem, hogy van még hová fejlődni a változatosabb témák irányába. Félreértés ne essék: egyáltalán nem rossz, de az igazi saját arc kialakítása még várat magára.

Az előző anyagaikhoz nem volt szerencsém, de ez igencsak ígéretes munka a jövőre nézve. Kíváncsi vagyok, mire viszik a későbbiekben. Az érdeklődők bátran kattintsanak az oldalukra, mindhárom dal letölthető.


Track lista:

1. Circle of Fire
2. Anda-Ey
3. The Culling

Közreműködő zenészek:

Rácz Gergő – ének, gitár
Kígyóssy Gábor – gitár
Alfeldi Endre – dob
Üveges Bálint – basszusgitár

Honlap:
www.algormortis.com 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Demók
· Szerkesztette: PalSzabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Demók:
Facer - Ami megmaradt


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.75 Seconds