×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 ALGOR MORTIS - Circle of Fire (demo) 

Megjelent: 2007. május 07. hétfő 12:00
Szerző: PalSzabolcs
    Demók 

A budapesti zenekar még 2000-ben alakult középiskolai bandaként. Mint oly’ sokan a hazai csapatok közül. Ugyan a későbbiekben a szokványosnak mondható tagcserék mellett a zene is folyamatosan változott (közben két anyag is megjelent: „The Craft of Agony” – 2002, „New Age Rupture” - 2004) és hosszas folyamat eredményeként érte el jelen korongon hallható mai formáját.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

A három dal ugyan alig tízpercnyi játékidőt tesz ki, mégis érdemes jobban elmélyedni benne. Nem különösebben világmegváltó dolog, de jó kis groove-os, intenzív bólogatásra (koncerten meg beindulásra) késztető muzsika ez; aki egyszerre szereti a hazai mezőnyből mondjuk a Superbuttot, a Subscribe-ot és Cadaverest, az valószínűleg hamarosan az Algor Mortist is a kedvencei közé fogja sorolni. Eleve jó ponttal indítottak nálam az ütős hangzás miatt, ami JHD és az Audioplanet munkáját dicséri. Maguk a dalok ügyesen megformált szerzemények, alapból húzós riffekre épülnek, de néhány elszállós rész is felbukkan. Másik jó pont (nálam), hogy nem próbálják meg minél komplexebbre venni a figurát, annyit mutatnak tudásukból, ami ténylegesen megvan.Ami azért nem kevés, mert hallhatóan ügyes muzsikusok, jó példa erre az instrumentális ’Anda-Ey’, amiben némi folklóros dallam is felbukkan. De ha már a tudást említettem, akkor érdemes szót ejteni Gergő énekéről is: szintén pozitívumnak tartom, hogy nem erőlteti túl a torkát és sikeresen találta meg azt a tartományt, ami igazán fekszik neki. Mindezek ellenére mégis úgy érzem, hogy van még hová fejlődni a változatosabb témák irányába. Félreértés ne essék: egyáltalán nem rossz, de az igazi saját arc kialakítása még várat magára.

Az előző anyagaikhoz nem volt szerencsém, de ez igencsak ígéretes munka a jövőre nézve. Kíváncsi vagyok, mire viszik a későbbiekben. Az érdeklődők bátran kattintsanak az oldalukra, mindhárom dal letölthető.


Track lista:

1. Circle of Fire
2. Anda-Ey
3. The Culling

Közreműködő zenészek:

Rácz Gergő – ének, gitár
Kígyóssy Gábor – gitár
Alfeldi Endre – dob
Üveges Bálint – basszusgitár

Honlap:
www.algormortis.com
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia