rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88326454
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Stephen Marley - Mind Control (2007)

Lemezismertetők

Stephen Robert Nesta "Ragga" Marley 1972. április 20-án született Bob Marley fiaként. Már gyerekként apja színpadán táncolt és énekelt. Később a Ziggy Marley and the Melody Makers tagjaként játszotta reggae zenéjét. Feltűnt Erykah Badu "Mama's Gun" lemezének "In Love With You" című dalában. Producere testvére Damian Marley lemezeinek, köztük a 2005-ös Welcome to Jamrock-nak is. Most sok vendég közreműködésével szólóban is bemutatkozik!

A középső Marley fiúnak a bemutatkozó albumaként most megjelenő lemez olyan, mintha most sodorta volna fel, olyan amit el lehet képzelni, olyan, mint amit hallani szeretnél, itt-ott olyan, mintha apja elveszett b-oldalas dalai közül válogattak volna benne. Bob tíz elismert gyereke közül a negyedik, Stephen apjához rejtélyesen közeli hangon tud énekelni. De, talám még ennél is fontosabb, hogy Stephent Bob-tól ajándékba kapta a dalszerzői képességet is. Együtt írták Damian-nek a dalait, amivel áttörést elértek. Együtt demonstrálták, hogy széles zenehallgatói réteget tudnak zenéjükkel megérinteni.

Saját lemezére így sokan lesznek kiváncsiak. Valószinűleg nem is fognak csalódni az érdeklődők. retro hangulatban és modernül is igazán érdekes dalokra volt képes. van itt egy Hey Baby, amit Mos Def hip-hop verselésétől ügyes és világos darab. De, van itt egy The Traffic Jam ami inkább meztelen-dancehall, pajkos és vetkőztető, ezen kvül érdekes darab még az Iron Bars, amiben Julian Marley is feltűnik, ráadásként feltűnik a "Let me out, let me out/I'm an angry lion" szöveg is, ami részlet igazi reggae klasszikus, vissza viszi a hallgatóságot a műfaj gyökereihez! Jónak mondható a Ben Harper, egy rock sztár vendégeskedésével készült Inna Di Red is. Érdekes a Ray Charles klasszikusból Marley stílusában átalakított "Lonely Avenue", édeskés ének-orgona darab lett belőle. Helyet kapott egy dal-trilógia a lemezen, az Officer Jimmy Interlude - The Traffic Jam és Damian-nal az Iron Bars Stephen és Julian Tallahassee börtönben 2002-ben tett rövid látogatására emlékeztet. (Mindeki ki tudja találni, hogy miért kerültek oda!)

Persze ez a lemez már messze van Bob Marley igaz hagyatékától. Ez már valami elegy, igaz hiteles, de reggae, rock, R&B, nyabinghi rhythms, flamenco és hip-hop dalok is vannak rajta. De, persze ettől még hallgatható és a sok vendég és műfaj magába olvasztásától még érdekesnek is mondható!

10/7


Track lista:

01.Mind Control
02.Hey Baby feat. Mos Def
03.Interlude - Officer Jimmy
04.Iron Bars feat. Julian Marley, Mr.Cheeks and Spragga Benz
05.The Traffic Jam feat. Damian Marley
06.You're Gonna Leave
07.Chase Dem
08.Lonely Avenue
09.Let Her Dance feat. Maya Azucena & Illestr8
10.Fed Up
11.Inna Di Red feat. Ben Harper (gitár)

Kiadó:
Tuff Gong/Ghetto Youths/Universal Records
Honlap:
stephenmarleymusic.com
myspace.com/stephenmarley
melodymakers.de 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: szimpatic


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.40 Seconds