×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Plant Waves – Robert Plant tribute 

Megjelent: 2007. március 11. vasárnap 00:00
Szerző: bcsaba
    Lemezismertetők 

Mint ahogy arról már hírt adtunk, Plant a tavalyi Sziget után idén is fellép, ha minden igaz 2007. július 10-én, ezúttal a Pecsában...

Ez egy jótékonysági album, amellyel az ABC Trust alapítványt lehet támogatni. Az alapítvány brazil gyerekeket segít. Tudni kell még, hogy Jimmy Page több aukción ajánlott már fel relikviákat ugyanezen alapítvány és cél érdekében.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Az album 11 feldolgozást tartalmaz, és amiért érdekes, hogy ez nem egy a hatszázmillió Zeptribute között, hanem a lemezen csak és kizárólag Robert Plant szólómunkásságából kiragadott darabok feldolgozásai hallhatóak.

Az album alulstúdiózott, a feldolgozott előadóhoz képest elég egyszerű, olcsó, héhol már-már igénytelen hangzású.

Sajnos egyik verzió sem éri el azt a küszöböt, amire azt lehetne mondani: nagyon jó.

Van egy-két jó megfejtés, mint a például Too Loud a némileg alulértékelt Shakin ’n’ Stirred albumról. Bekeményített, szigorú, indusztriális jellegű feldolgozás. Itt a dobgép is elfér.

A Calling To You, az Anniversary és a Great Spirit élvezhető, de pont azért, amit egyébként a tribute-okban nehezményezni szoktam, hogy nagyon konzervatív. De így legalább nem sikerült elrontani. A Calling To Youban távolodnak a bluesrock felfogástól, szögletesebbre sikerült. Konzercatív lett az In The Mood is, csak pont a hangulat hiányzik belőle.

Pimasz a Tall Cool One, mert istrumentális. Egy énekes tribute albumán egy instrumentális feldolgozáshoz pofa kell. Persze, a karaoke-re vágyóknak remek alkalom.

Énekteljesítményben sincs említésre méltó próbálkozás, még aki hozza valamennyire, az sem érti túlzottan, hogy mitől lenne igazán jó a dolog. Mint ahogy az jópár Zeptribute albumon előfordul, itt is előkerülnek női énekesek. Így a Heavne Knowsban és az Other Armsban is.

Van egy két mélypont, ilyen például a Moonlight In Samosa és a Helen Of Troy erősen sequenser ízű hangszereivel.

A svéd Other Arms-os mellett a többi matador amerikai.

Innen megrendelhető: paypal.com. Nekem 2800 forintból postaköltséggel együtt 3 hét alatt megjött. Royaltyfree, ezért olcsó.

Utólag elmerengtem, hogy mennyi értelme van megírni ezt a cikket, mikor nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy az albumból magyar nyelvterületen körülbelül 1 (azaz egy) darab lelhető fel, és ettől a cikktől sem fog ez a szám drasztikusan emelkedni.

Végső soron minden nyavajája ellenére érdekes album, márcsak témaválasztása miatt is.


Track lista:

1. Heaven Knows - Dating Jane
2. Other Arms - Mouth of Clay
3. 29 Palms - Giantfingers
4. Too Loud - Thessalonian Dope Gods
5. Tall Cool One (Instrumental) - Marshall Greenberg
6. Anniversary - Arto Laine and Snakegod
7. Moonlight in Samosa - Barnaby Hazen
8. Helen of Troy - Wally Pleasant
9. Calling To You - Bad Oscar
10. Great Spirit - Sky Pilot Scott Ellis
11. In The Mood - Rick Rose

Bálint Csaba (2007.03.08.)
www.led-zeppelin.uw.hu
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Plant Waves!

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Therion - Beloved Antichrist (2018)
A svédországi Stockholm-ban, '87-ben death metal bandaként alapított, de később az operázó-szimfonikus metál egyik alapítói közé lépő Therion a 2012-es Les Fleurs Du Mal című

Tovább...
Jess and the Ancient Ones - The Horse and Other Weird Tales (2017)
A 2010-ben, a finnországi Kuopio-ban alakult Jess and the Ancient Ones a harmadik lemezét adja ki The Horse And

Tovább...
Mangoo - The Heat (2017)
A Mangoo 2005-ben, a finnországi Turku-ban alakult stoner - pszichedelikus hard rock zenekar, akik a 2009-es Neolithic után, második lemezüket 2012-ben adták ki Neverland címmel, de azóta

Tovább...
Little G. Weevil - Something Poppin' (2017)
Nagybetűs dög kacsint reánk, "feka" hetvenes évek, blues, soul, funky, minden, mi szemszájnak ingere... - Szilágyi Norbert, riff.hu!

Tovább...
Corrodal - Liquidators (2017)
Óév utolsó napja, készülődés az esti mókához... közben szakad kint az eső, köd van és egyáltalán olyan nyomorúságosnak tűnik minden. Világvége hangulathoz márpedig hasonló zene dukál

Tovább...
Koncertek 2018. március 18. és 2018. április 03. között: