×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Novo @ 2018. április 27. - Living Room

Megjelent: április 25. szerda 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az énekes és gitáros fronton megújult Novo újra színpadra lép a saját újhullámos, dallamos pop-rock dalaival.

Menjetek és bulizzatok velük április 27-én a Living Room-ban. Vendégük a '80-as és '90-es évek magyar rockzenéit játszó Dorka és a Memento... Tales of Evening - A fény nyomában (2018, info)                        Megjelent: április 25. szerda 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Bonfire - Temple Of Lies (2018, Dionysosrising)

Megjelent: április 25. szerda 12:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Nem vagyok én ordas - ami a népi bölcsesség szerint szőrösszívűt jelent - farkas, hogy olyan máglyával kellene elijeszteni, amit a Bonfire név takar, jóllehet a csapat jelen teljesítménye inkább robbanó gránát, mint pislákoló fényforrás. Az egyetlen eredeti taggal - Hans Ziller gitáros - felálló zenekar nyilatkozataiban megújulást és új, erőteljesebb hangzást ígért, nos, ezzel az ígérettel nem sikerült... "segget csinálni a szájukból", és a lemez valóban olyan fémesen szól, ahogy azt nem is igazán lehet elvárni egy, a lírai balladáiról elhíresült, valamikori bugyinedvesítő, Music Television-kompatibilis hard rock felállástól. A Bonfire a Skid Row áttörési példájához hasonlóan csattanósan bizonyította, hogy ne is várjanak tőlük új zenei aláfestést valamelyik Jane Austen regényhez, és ez bizony most a keménykedés ideje, nem a papír zsebkendőké...


 Sting & Shaggy - 44 / 876 (2018, info)

Megjelent: április 25. szerda 12:00
Szerző: szimpatic
  

Megjelent! A lemezt a két énekes szülőhelye, az Egyesült Királyság és Jamaika szigete inspirálta: a cím is a két ország körzetszámából áll össze. A két Grammy-díjas előadó első közös dala, a Don't Make Me Wait karibi hangulatot idéz: ez a zenei irányzat mindkettejük életét jelentősen befolyásolta. A közös munka eredetileg csak erre a dalra szólt volna, de hamar kiderült, hogy a két zenész remekül kiegészíti egymást... Sleep - The Sciences (2018)

Megjelent: április 25. szerda 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Leghosszabb alvásából tér most vissza az Oakland-ben, '90-ben indult stoner-doom metál legenda Sleep! Két stúdiólemezzel a zsebükben, '98-ban oszlottak fel elsőként, a Jerusalem című posztumusz felvonásról - amit ők official bootlegnek hívtak, - írtunk is... Végül 2003-ban kiadták a '96-ban rögzített, de - a kiadóval és a divattal folytatott vitáik miatt - addig kiadatlan dalukat a Dopesmoker lemezen... Máig ez volt a Sleep utolsó stúdióalbuma!

Matt Pike gitáros '98-ban megalapította a High on Fire-t, - a Shrinebuilder-ben is érintett - Al Cisneros basszer-ének és Chris Hakius dobos pedig összehozta magának az Om-ot!

A 2009-es reunion-ból Hakius végül kiszállt, nyugdíjazta magát a zeneipartól, helyére Jason Roeder állt a Neurosis-ból! Bár 2012-ben hazánkban is jártak, a nosztalgiának csak most, 2018-ban, a visszatérő Sciences hat dalának a kiadásával ér véget! A fantáziadúsan zajongó spirituális és biblikus téma mellől, természetesen most sem felejtették ki a kannaíbiszt sem...


 Road - Sokkal jobb jónak lenni (2018, klip)                        Megjelent: április 25. szerda 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Led Zeppelin - A dal ugyanaz marad @ 2018. május 03. - Pólus Mozi

Megjelent: április 24. kedd 23:55
Szerző: bcsaba
 Kultúra 

Led Zeppelin - A dal ugyanaz marad (The Song Remains The Same, 1976) @ 2018. május 03. csütörtök 19:00 - Pólus Mozi

Minden idők egyik legjobb rockbandájának, a Led Zeppelin-nek az 1973-as, New York-i Madison Square Gardenben tartott legendás koncertjéről készült ez az 1976-os mozifilm, melyet rajongók milliói néztek meg annak idején. A több, mint kétórás felvételen megszólalnak az együttes legnépszerűbb dalai, átélhetjük az akkori fantasztikus koncerthangulatot!


 Tabán Fesztivál @ 2018. május 01. - Tabán

Megjelent: április 24. kedd 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Ha május 01., akkor Tabán, ha Tabán, akkor fesztivál, ha Tabán Fesztivál, akkor Beatrice! Az esemény - ahogy mindig, most is - ingyenes!

De háromtól lesz még Stardust, Abaházi Csaba és a Mégegykör, és persze öttől a Török Ádám és a Mini sem maradhat el! Utánuk jön a Ricse, majd Hevesi Tamás és nyolctól Charlie zárja a klasszikus eseményt! Aranyakkord (Kiss Tibi - Vastag Gábor) - Pain (2018, klip)                        Megjelent: április 24. kedd 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Yes - Magnification (2001)

Megjelent: április 24. kedd 12:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Ezen a héten a '68-ban, London-ban indult Yes 2001-ben kiadott tizenkilencedik stúdió lemezéről, a Magnification-ről fogok írni részletesebben. A '99-es The Ladder turnéja után Billy Sherwood gitáros-énekes-billentyűs és Igor Khoroshev billentyűs kivált, lezárva egy újabb korszakot!

Jon Anderson énekes, Chris Squire basszusgitáros, Steve Howe gitáros és Alan White dobos négyesben fogott neki az új lemezének, a Magnification-nek, mely végül visszatérést hozott a szimfonikus rock világába, aminek sok régi rajongó örült! A Nagyobbítás már az új évezrednek szólt, zeneileg és szövegileg is egyfajta összegzése volt a zenekar múltjának és jövőjének! Tim Weidner volt producere és a főleg filmzenéket író Larry Groupé írta a komolyzenei betétjeit, illetve vezényelte a San Diego Symphony Orchestrá-t...

Az 1970-es Time and a Word-óta nem volt rá példa, hogy a Yes egy teljes - itt hatvan tagú - szimfonikus zenekarral dolgozott volna együtt, nem véletlen tehát, hogy a szkeptikus kritikai fogadtatás ellenére, a közönség repdesett az örömtől, amikor meghallotta! Arról már nem is beszélve, hogy ez az album tényleg egészen kiválóan sikerült, ráadásul ma már azt is tudjuk, hogy Jon Anderson énekével azóta sem jelent meg Yes stúdióalbum... Márpedig nélküle nincs "igazi" Yes, mert ő nem csak előadóként, szerzőként és szövegíróként, de egyfajta spirituális vezetőként is különleges helyet foglalt el a zenekar körül kialakult kultuszban! Gus G. - Fearless (2018)

Megjelent: április 24. kedd 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A 37 éves, a görögországi Thessaloniki-ben - Kostas Karamitroudis néven - született Gus G. elkészítette Fearless című harmadik szólólemezét! A sok más mellett a Firewind-ből és Ozzy mögül is ismeret gitárhős a 2014-es I Am the Fire és a 2015-ös Brand New Revolution folytatását trióban rakta össze, amiben a Pink Cream 69-os Dennis Ward énekel és basszusgitározik, illetve Will Hunt dobol, aki az Evanescence előtt, rövid ideig megfordult a Black Label Society-ben is... Ahogy a cím is sugallja, ettől a lemeztől nem szabad félni, a gitáros azt csinálja rajta, amihez a legjobban ért!


 Supernem - Weekend (2018, info)                        Megjelent: április 24. kedd 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Saffire - Where The Monsters Dwell (2018, Dionysosrising)

Megjelent: április 23. hétfő 18:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

Frankón tegnapelőtt, az Angra koncertről hazafelé tartva beszélgettünk országos cimborámmal a kocsiban, hogy mi lehet vajon a Saffire-rel. Mindketten nagyon csipázzuk ezeket a svéd hard rockereket, és abból kiindulva, hogy közel három éve nem jelentkeztek új anyaggal, fölmerült bennünk, bizony ideje lenne jelet adni magukról. És lám, itt az új anyag, ma reggel szinte kiverte a szemem! Föl is ujjongtam magamban (a szomszédok ennek biztos nem örültek annyira), és azóta folyamatosan pörgetem a lejátszómban nem kis hangerővel (ennek még kevésbé örülnek a szomszédok). A társasházak átka...Összesen 95.054.303 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Mátyás Attila - Lélegzet (2018, info)                        Megjelent: április 23. hétfő 18:00
Szerző: bcsaba
 Hírek 

 Wrong Side - interjú Oszival (2018)

Megjelent: április 23. hétfő 12:05
Szerző: Csipke
 Interjúk 

Nagy öröm üdvözölni téged a passzio.hu-n, még nagyobb, hogy a tavaly októberben megjelent második, Érdektelen Istenek album jelölve lett a 2017-es Hangsúlyon.

Én is köszönöm a lehetőséget...


 pg.lost, Képzelt Város @ 2018. május 23. - Dürer Kert

Megjelent: április 23. hétfő 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Május 23-án végre megint eljön a svéd pg.lost hozzánk, mert ők is élőben az igaziak! A Dürer-ben a vendégük a Képzelt Város lesz, úgyhogy összeférhetetlenség kizárva!


 A Perfect Circle - Eat The Elephant (2018)

Megjelent: április 23. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Már jó ideje feltámadt, de lemezt csak most ad ki az A Perfect Circle! Utoljára 2004-ben volt példa rá, hogy a Tool-frontember Maynard James Keenan vezette csapat stúdiózott volna, ami eMOTIVe címmel jelent meg annak idején!

A Los Angeles-ben alakult, 1999-2004 között három stúdióanyagot készítő alternatív rock csapat 2010-ben indult újra, soraiban Maynard mellett a régiek közül itt van Billy Howerdel - a Tool egykori gitártechnikusa -, és a Smashing Pumpkins-ból James Iha, akik mellé az énekes áthozta a Puscifer ritmus-szekcióját, vagyis Matt McJunkins basszusgitárost és Jeff Friedl dobost... És most Dave Sardy producerrel közösen elfogyasztanak pár digitális elefántot!


 Toundra @ 2018. május 26. - A38 Hajó

Megjelent: április 23. hétfő 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Két év után, május 26-án visszatér az A38 Hajó fedélzetére Európa egyik legnagyobb poszt-rock zenekara, a madridi Toundra! A fennállásának tizedik évét egy új nagylemezzel megünneplő, filmszerűen komponáló négyes legújabb koncept albuma is sajátos hangzásban keveri az utaztató-merengő atmoszférájú poszt-rockot a dinamikus metál váltásaival, ahogy legutóbb, most is egy átütő erejű koncertre számíthatunk majd tőlük. Az estet felvezeti az instrumentális poszt-noise úttörő Hegy formáció.


 Killing Joke @ 2018. október 23. - Dürer Kert

Megjelent: április 22. vasárnap 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Killing Joke-ot '78-ban alapította Londonban Jaz Coleman, Paul Ferguson, Geordie Walker és Youth, most pedig negyven évvel később ismét az eredeti felállással ünnepel az industrial rock egyik legismertebb, legszínesebb életművel rendelkező zenekara...Sorstársunk
rockmuzeum.ini.hu


 Emphasis @ 2018. május 15. - Dürer Pince

Megjelent: április 22. vasárnap 18:00
Szerző: Csipke
 Koncertmenü 

Először látogat hazánkba május 15-én a horvát post-metalban igencsak kiemelkedő Emphasis zenekar. A csáktornyai fiatalok a Dürer Pincében fognak feledhetetlen monumentumot építeni legújabb nagylemezük, az idén áprilisban megjelent Black.Mother.Earth dalaiból.

Vendégként a Room of the Mad Robots illusztris társasága, valamint a Hatred Solution fogja megalapozni a hangulatot. Vizualizáld meg a bandát itt, érdemes!


 Styx - The Grand Illusion, Pieces Of Eight Live (2012, Dionysosrising)

Megjelent: április 22. vasárnap 12:05
Szerző: Dionysosrising
 DVD ajánló 

Az Eagle Rock kiadó és a CD Pince jóvoltából most lehetőségem nyílik arra, hogy a Doobie Brothers után egy újabb mifelénk kevéssé ismert és még kevésbé megbecsült amerikai csapatot fényezzek a gyanútlan olvasók előtt (lesznek vagy hatan). Ez nem az első alkalom; részletes betekintést nyújtott a banda történetébe a One With Everything DVD-jükről írt lelkes recenzióm, sőt, azóta jelentkeztek egy vadonat új stúdióalbummal is (The Mission 2017), ami kifejezetten - még modern mércével vizsgálva is - jól sikerült. A bulit Memphisben, a gyönyörű Orpheum Theaterben rögzítették 11 HD kamerával. A látvány teljesen rendben is van; sok reflektor és egy hatalmas kivetítő emeli a monstre esemény fényét...


 Éva Presszó - Szevasz Kicsim (2018, klip)                        Megjelent: április 22. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Perfect Plan - All Rise (2018)

Megjelent: április 22. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Bemutatkozik a svédországi Örnsköldsvik-ban, 2014-ben alakult Perfect Plan nevű AOR zenekar. Azt nem tudom, hogy - lemez híján - mit csináltak eddig, de az biztos, hogy a Frontiers segítségével a legszebb nyolcvanas éveket idézik most elénk hangzásban és arénás dallamokban, valahol a Foreigner, Journey és Giant magasságában, megfűszerezve ezt Skandináv ízekkel, a'la Work Of Art, Treat és korai Europe...


 Pain Of Salvation @ 2018. szeptember 05. - A38 Hajó

Megjelent: április 22. vasárnap 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Öt év után tér vissza Magyarországra a svéd Pain Of Salvation. A Daniel Gildenlöw gitáros-énekes által vezetett csapat tavalyi, nagy sikerű In The Passing Light Of Day-albumának a dalait is bemutatja szeptember 05-én az A38 Hajó-n a magyar közönségnek!


 Sex Action - Sex Action I. (1992, remaster 2018, info)

Megjelent: április 21. szombat 18:26:27
Szerző: bcsaba
 Aktuális 

A Record Store Day 2018 napjára egy igazi meglepetést is tartogattak! A rock rajongók és a lemezgyűjtők régi vágya teljesül azzal, hogy ismét megjelenik a Sex Action első nagylemeze vinylen!


 Die Krupps, Front Line Assembly @ 2018. augusztus 31. - A38 Hajó

Megjelent: április 21. szombat 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Augusztus 31-én igazi industrial-EBM ünnep lesz az A38 Hajó koncerttermében, hiszen a műfaj két legendája, a német Die Krupps és a kanadai Front Line Assembly közös turnéja látogat majd el Budapestre...


 Michael Malarkey @ 2018. június 07. - Dürer Kert

Megjelent: április 21. szombat 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Michael Malarkeyt legtöbben a Vámpírnaplók című sorozat Enzojaként ismerik, miközben zenei teljesítménye is figyelemre méltó. Mongrels című lemezével Európa-szerte telt házas koncerteket ad, nemsokára visszatér az öreg kontinensre és június 07-én a Dürer Kert-ben mi is megismerhetjük a színész-dalszerző érzelmes oldalát!


 The Doobie Brothers - Live At The Greek, Music Play, Wolf Trap (2014)

Megjelent: április 21. szombat 12:05
Szerző: Dionysosrising
 DVD ajánló 

A Füves Cigi Fiúk (az elnevezés nyilván nem véletlen) nem tartoznak azon amerikai, otthon megasikereket learatott bandák közé, akiknek Európában is sikerült stabil rajongótábort kiépíteniük... Pedig megérdemelték volna... Ebben a tekintetben sok közös vonásuk van pl. a Journeyvel, a Night Rangerrel, vagy a Foreignerrel, jóllehet a muzsikájuk inkább a Chicago-val rokon, amennyiben több stílust vegyítő, komoly hangszeres kompetenciát igénylő, ugyanakkor könnyen emészthető ún. eklektikus pop-rock muzsikát játszanak a kezdetek óta (bár voltak egymástól jól elkülöníthető korszakaik)...


 Phil Campbell & The Bastard Sons @ 2018. szeptember 06. - Dürer Kert

Megjelent: április 21. szombat 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Motörhead egykori gitárosának, Phil Campbell-nek az új zenekara koncertezik szeptember 06-án a Dürer Kertben!


 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Machine Head - Catharsis (2018)
Az 1991-ben, a kaliforniai Oakland-ben alakult Machine Head a groove-thrash metal egyik legsikeresebb képviselője, 3 milliónyi lemezt adtak el világszerte. A Robb Flynn

Tovább...
Black Label Society - Grimmest Hits (2018)
Az 51 éves Zakk Wylde nemrég visszatért Ozzy csapatába, most pedig a saját southern-groove metálos formációjának, a Black Label Society-nek is

Tovább...
Judas Priest - Firepower (2018)
Az 1969-ben, Birmingham-ben alakult Judas Priest a brit heavy-metal egyik legfontosabb legendája, a műfaj legnagyobb hatású zenekarainak egyike! A csapat legutóbb 2014-ben

Tovább...
Lénárd László - interjú 4. rész (2017)
Ha a hazai rockújságírásról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a Metal Hammert. Az 1986-ban indult hard rock - heavy metal magazin immár három

Tovább...
Beth Hart & Joe Bonamassa - Black Coffee (2018)
Beth Hart énekesnő és - a nemrég a Black Country Communion-ba is visszatérő - Joe Bonamassa gitáros harmadik közös stúdió lemezét adja most ki

Tovább...
Koncertek 2018. április 25. és 2018. május 11. között:

Klipmánia